E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιος είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας

30 χρόνια στα media

Ποιος είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα, δημιουργήθηκαν πολλές απορίες σχετικά με το βιογραφικό του και την ιστορία του στο χώρο. Έπειτα το ενδιαφέρον αυξήθηξε, όταν ο Πάνος Καμμένος με τον οποίο είναι κουμπάροι  είχε κάνει προσωπική παρέμβαση για να μην του δοθεί τηλεοπτική άδεια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι "παλιά καραβάνα" στο χώρο των ΜΜΕ! Είχε αναλάβει στο παρελθόν την οικονομική υποστήριξη της εφημερίδας «Πρώτη» (εδώ έκανε μάλιστα τα πρώτα του βήματα ο Σταύρος Θεοδωράκης) και όταν έκλεισε, ήταν από τους ανθρώπους που βοήθησαν στην έκδοση του «Επτάμιση». Δίπλα του σε αυτές τις ασχολίες ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής. 

Το 1987 ο νόμος 1730 έδινε τη δυνατότητα λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού σε επιχειρηματίες που είχαν πρότερη εμπειρία στον χώρο του Τύπου. Έτσι ιδρύθηκε ο ΑΝΤ1 TV το 1989 και εκπέμπει την 1ηΙανουαρίου του 1990, συμπράττουν ο εκδότης της «Πρώτης» μαζί με τον μακαρίτη Άρη Βουδούρη, εκδότη του «Ελεύθερου Τύπου», και τον Γιάννη Πουρνάρα, που τότε εξέδιδε το «Τηλέραμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρήστος Καλογρίτσας ίδρυσε τις Εκδόσεις Ηλέκτρα ενώ το 2011 ίδρυσε την Pileus Holding, η οποία ασχολείται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και με τη συμμετοχή σε εταιρείες πληροφορικής, ΜΜΕ, δημοσκοπήσεων και διαφημίσεων. Με μετοχικό κεφάλειο 500.000 ευρώ, η εταιρεία είχε στο διοικητικό της τον Καλογρίτσα (πρόεδρος), τον Αντώνη Μαργέτη (αντιπρόεδρος), το Γιάννη – Βλαδίμηρο Καλογρίτσα (διευθύνων σύμβουλος) και τους Κωνσταντίνο Τζουτζουράκη και Αλέξανδρο Παπασπυρίδη.

Επιστρέφοντας το 2016, ο Καλογρίτσας κάνει θεαματική είσοδο και με κανάλι και με εφημερίδα. Πάλι στο πλευρό του ο Νίκος Τσαγκρής ως εκδότης και με ομάδα τον Πάνο Παναγιώτου και τον Χρήστο Μαχαίρα, και οι δύο από τις εποχές του Flash.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπήρξε μούσα σχεδιαστών, πάλεψε με τους εθισμούς της: Πώς είναι σήμερα η Debbie Harry

Πριν 2 ώρες

Η δεκαετία του `80 ήταν για τη Debbie Harry επική

Την σταμάτησαν για υπερβολική ταχύτητα και άλλαξε η ζωή της

Πριν 2 ώρες

Η κίνηση του αστυνομικού που δεν ξέχασε

Γιατί αυτοί οι πίνακες πήραν Ολυμπιακό μετάλλιο;

Πριν 2 ώρες

Όταν υπήρχαν Ολυμπιακοί Αγώνες για καλλιτέχνες

Ο ήρωας του Ψυχρού Πολέμου που εξαφανίστηκε απ’ όλους εκτός από τον εχθρό του

Πριν 2 ώρες

Μια ιδιοφυΐα που έσπασε και κυριαρχία 24 ετών

Έτσι ξεκίνησε η μουσική ‑ Πότε χρονολογείται η πρώτη μελωδία στον κόσμο

Χτες

Η πρώτη μελωδία στον κόσμο: Ο Ύμνος των Χουρρίων και η αρχή της μουσικής ιστορίας

Μήπως η τεχνολογία μας κάνει πιο χαζούς;

Χτες

Η μεταμόρφωση της γνώσης

Πώς ένας έφηβος αποκάλυψε μυστικό 80 ετών από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του

Χτες

Βρήκε το κομμάτι που έλειπε από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του.

Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια

Χτες

Και ξεγέλασε πολύ κόσμο

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.