E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιος είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας

30 χρόνια στα media

Ποιος είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα, δημιουργήθηκαν πολλές απορίες σχετικά με το βιογραφικό του και την ιστορία του στο χώρο. Έπειτα το ενδιαφέρον αυξήθηξε, όταν ο Πάνος Καμμένος με τον οποίο είναι κουμπάροι  είχε κάνει προσωπική παρέμβαση για να μην του δοθεί τηλεοπτική άδεια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι "παλιά καραβάνα" στο χώρο των ΜΜΕ! Είχε αναλάβει στο παρελθόν την οικονομική υποστήριξη της εφημερίδας «Πρώτη» (εδώ έκανε μάλιστα τα πρώτα του βήματα ο Σταύρος Θεοδωράκης) και όταν έκλεισε, ήταν από τους ανθρώπους που βοήθησαν στην έκδοση του «Επτάμιση». Δίπλα του σε αυτές τις ασχολίες ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής. 

Το 1987 ο νόμος 1730 έδινε τη δυνατότητα λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού σε επιχειρηματίες που είχαν πρότερη εμπειρία στον χώρο του Τύπου. Έτσι ιδρύθηκε ο ΑΝΤ1 TV το 1989 και εκπέμπει την 1ηΙανουαρίου του 1990, συμπράττουν ο εκδότης της «Πρώτης» μαζί με τον μακαρίτη Άρη Βουδούρη, εκδότη του «Ελεύθερου Τύπου», και τον Γιάννη Πουρνάρα, που τότε εξέδιδε το «Τηλέραμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρήστος Καλογρίτσας ίδρυσε τις Εκδόσεις Ηλέκτρα ενώ το 2011 ίδρυσε την Pileus Holding, η οποία ασχολείται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και με τη συμμετοχή σε εταιρείες πληροφορικής, ΜΜΕ, δημοσκοπήσεων και διαφημίσεων. Με μετοχικό κεφάλειο 500.000 ευρώ, η εταιρεία είχε στο διοικητικό της τον Καλογρίτσα (πρόεδρος), τον Αντώνη Μαργέτη (αντιπρόεδρος), το Γιάννη – Βλαδίμηρο Καλογρίτσα (διευθύνων σύμβουλος) και τους Κωνσταντίνο Τζουτζουράκη και Αλέξανδρο Παπασπυρίδη.

Επιστρέφοντας το 2016, ο Καλογρίτσας κάνει θεαματική είσοδο και με κανάλι και με εφημερίδα. Πάλι στο πλευρό του ο Νίκος Τσαγκρής ως εκδότης και με ομάδα τον Πάνο Παναγιώτου και τον Χρήστο Μαχαίρα, και οι δύο από τις εποχές του Flash.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εxplainer: Γιατί το Σαν Φρανσίσκο κατηγορεί τις πολυεθνικές ότι «αρρωσταίνουν επίτηδες» τους πολίτες;

Σήμερα

Ποιος πληρώνει το τίμημα; Οργή στο Σαν Φρανσίσκο για τα «εθιστικά τρόφιμα» των πολυεθνικών

Το μικροσκοπικό νησί που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο – και χωράει μετά βίας ένα σπίτι και ένα… δέντρο!

Σήμερα

Το νησί–θαύμα που είναι μόλις 310 τ.μ. και χωράει… μόνο ό,τι χρειάζεται!

Ο μανάβης που έγινε «νονός»: Η διπλή ζωή του πιο επικίνδυνου Hell’s Angel της Τουρκίας

Σήμερα

Η σοκαριστική ιστορία του Τούρκου αρχηγού που δεν φοβάται τίποτα

Η κρυφή αιτία πίσω από την κρίση στις σχέσεις των τριαντάρηδων και άνω

Χτες

Η τεμπελιά των αντρών στα dating apps που τροφοδοτεί την λεγόμενη «κρίση ραντεβού»

Σκληρή πραγματικότητα για αυτό το επάγγελμα: Οι θέσεις εργασίας λιγοστεύουν δραματικά

Χτες

Τα νέα στοιχεία για τις δουλειές στην τεχνολογία είναι πραγματικά άσχημα

Η σκοτεινή πλευρά της Σουηδίας: Γιατί οι γυναίκες εγκαταλείπουν την πολιτική σκηνή;

Χτες

Σουηδία, η χώρα-πρότυπο σε κρίση: Το σοκ πίσω από τις απειλές κατά γυναικών πολιτικών

Oι λέξεις της γενιάς Z για το 2025 που πρέπει να ξέρεις πριν μπούμε στη νέα χρονιά

Χτες

15 νέες Gen Z αργκό λέξεις που ορίζουν το 2025 - και τι σημαίνουν πραγματικά

Ο πραγματικός λόγος που ένα φέρετρο μπορεί να εκραγεί

Προχτές

Μια δυσάρεστη, αλλά υπαρκτή κατάσταση που καλούνται κατά καιρούς να διαχειριστούν οι τελετουργοί κηδειών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.