E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η «νοικοκυρά» που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τζιχαντιστών

«Τους πολέμησα, τους αποκεφάλισα, μαγείρεψα τα κεφάλια τους, έκαψα τα σώματά τους»

Η «νοικοκυρά» που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τζιχαντιστών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επαρχία του Shirqat στο Ιράκ, υπάρχει μια γυναίκα που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος του ISIS! Μαζί με τους 70 περίπου άντρες που ανήκουν στην «ταξιαρχία» της, έχουν γίνει σύμβολο στην περιοχή, με το Ισλαμικό Κράτος να την έχει συμπεριλάβει στην λίστα με τους καταζητούμενους της. Και μάλιστα πολύ ψηλά. Η Γουαχίντα Μοχάμεντ ή Ουμ Χαναντί είναι 39 χρονών, αρχηγός της τοπικής πολιτοφυλακής και στην μάχη της με τον ISIS έχει χάσει οικογένεια και πολλούς συντρόφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η όψη της δεν σου γεμίζει αρχικά το μάτι, αλλά έχει θάρρος και πυγμή, κάτι που την διευκολύνει να επιβάλλεται στους άντρες! Χρησιμοποιεί κυρίως μια μπερέτα 9 χιλιοστών και πλέον η εμπειρία της την έχει κάνει έναν ικανό και φονικό στρατιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα πρόσφατα κατάφερε να απωθήσει τους άντρες του Ισλαμικού Κράτους, βοηθώντας την κυβέρνηση σημαντικά. Ως αντάλλαγμα, πήρε όπλα και οχήματα ώστε να εξοπλιστεί κατάλληλα και να πολεμάει, μαζί με τους άντρες της, με μεγαλύτερη όρεξη και ζήλο.

«Ξεκίνησα να πολεμάω τους τρομοκράτες το 2004, δουλεύονται με τις αρχές του Ιράκ. Δέχθηκα απειλές από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ISIS, συμπεριλαμβανομένου του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι».

«Είμαι στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων, πάνω και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», είπε καμαρώνοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προσπάθησαν να με σκοτώσουν έξι φορές. Έχω θραύσματα από βόμβα στο κεφάλι και τα πόδια μου και τα πλευρά μου είναι σπασμένα».

Ως τώρα έχασε δυο συζύγους, τρία αδέρφια (αλλά και τον σκύλο, το πρόβατο και τα πουλιά της όπως λέει και η ίδια), όλους στον πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος. Αλλά δεν δείχνει να πτοείται καθόλου. Ίσα ίσα, το μίσος της μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Η ίδια δηλώνει: «Τους πολέμησα, τους αποκεφάλισα, μαγείρεψα τα κεφάλια τους, έκαψα τα σώματά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν δικαιολογείται για τις βιαιότητες της απλά λέει σε όλους να επισκεφθούν την σελίδα της στο Facebook για να δουν μόνοι τους τις πράξεις μεγαλείου της.

Και πράγματι εκεί υπάρχουν όλα. Φωτογραφίες από κομμένα κεφάλια μέσα σε κατσαρόλες, δικές τις εικόνες μέσα σε σωρούς καμένων σωμάτων και πόζες με φρεσκοκομμένα κεφάλια.

Την ενοχλεί που της αποδίδουν το επάγγελμα της κομμώτριας και δηλώνει «νοικοκυρά». Έχει δύο κόρες 20 και 22 ετών, ετοιμοπόλεμες και δυναμικές που προς το παρόν όμως είναι απασχολημένες μεγαλώνοντας τα παιδιά τους.

Η Ουμ Χαναντί δεν θα σταματήσει να πολεμά για την απελευθέρωση από τους τρομοκράτες και ποιος ξέρει ίσως και αυτή την ώρα είναι σε κάποια νέα μάχη για την ειρήνη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

Σήμερα

Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

Σήμερα

Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

Σήμερα

Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

Χτες

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Αυτός είναι ο φυσικός θηρευτής του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες

Χτες

Ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον τοξικό εισβολέα

Πώς θα ήταν μια πόλη στη Σελήνη σε 100 χρόνια από τώρα; Η Luna Prime και ο εφιάλτης της

Χτες

Το δέλεαρ της βαρύτητας και η τεχνολογία επιβίωσης

Η Λουπίτα Νιόνγκο τα έβαλε με τον Όμηρο, αλλά μήπως βιάστηκε λίγο;

Προχτές

Η Λουπίτα Νιόνγκο ρώτησε γιατί ο Όμηρος δεν έδωσε χώρο στις γυναίκες - αλλά η απάντηση δεν είναι τόσο απλή

Ποια πόλη κατέκτησε για δεύτερη φορά τον τίτλο της καλύτερης στον κόσμο για να ζεις;

Προχτές

Η ετήσια κατάταξη του Economist Intelligence Unit αξιολόγησε 173 πόλεις παγκοσμίως με βάση κρίσιμους δείκτες ποιότητας ζωής.

Όλοι το χόρεψαν, λίγοι ήξεραν γιατί γράφτηκε: Η σκοτεινή ιστορία του hit Children

Πριν 3 μέρες

Το πιο μελαγχολικό club anthem των 90s είχε πίσω του μια τραγωδία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.