E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η «νοικοκυρά» που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τζιχαντιστών

«Τους πολέμησα, τους αποκεφάλισα, μαγείρεψα τα κεφάλια τους, έκαψα τα σώματά τους»

Η «νοικοκυρά» που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τζιχαντιστών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επαρχία του Shirqat στο Ιράκ, υπάρχει μια γυναίκα που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος του ISIS! Μαζί με τους 70 περίπου άντρες που ανήκουν στην «ταξιαρχία» της, έχουν γίνει σύμβολο στην περιοχή, με το Ισλαμικό Κράτος να την έχει συμπεριλάβει στην λίστα με τους καταζητούμενους της. Και μάλιστα πολύ ψηλά. Η Γουαχίντα Μοχάμεντ ή Ουμ Χαναντί είναι 39 χρονών, αρχηγός της τοπικής πολιτοφυλακής και στην μάχη της με τον ISIS έχει χάσει οικογένεια και πολλούς συντρόφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η όψη της δεν σου γεμίζει αρχικά το μάτι, αλλά έχει θάρρος και πυγμή, κάτι που την διευκολύνει να επιβάλλεται στους άντρες! Χρησιμοποιεί κυρίως μια μπερέτα 9 χιλιοστών και πλέον η εμπειρία της την έχει κάνει έναν ικανό και φονικό στρατιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα πρόσφατα κατάφερε να απωθήσει τους άντρες του Ισλαμικού Κράτους, βοηθώντας την κυβέρνηση σημαντικά. Ως αντάλλαγμα, πήρε όπλα και οχήματα ώστε να εξοπλιστεί κατάλληλα και να πολεμάει, μαζί με τους άντρες της, με μεγαλύτερη όρεξη και ζήλο.

«Ξεκίνησα να πολεμάω τους τρομοκράτες το 2004, δουλεύονται με τις αρχές του Ιράκ. Δέχθηκα απειλές από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ISIS, συμπεριλαμβανομένου του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι».

«Είμαι στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων, πάνω και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», είπε καμαρώνοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προσπάθησαν να με σκοτώσουν έξι φορές. Έχω θραύσματα από βόμβα στο κεφάλι και τα πόδια μου και τα πλευρά μου είναι σπασμένα».

Ως τώρα έχασε δυο συζύγους, τρία αδέρφια (αλλά και τον σκύλο, το πρόβατο και τα πουλιά της όπως λέει και η ίδια), όλους στον πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος. Αλλά δεν δείχνει να πτοείται καθόλου. Ίσα ίσα, το μίσος της μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Η ίδια δηλώνει: «Τους πολέμησα, τους αποκεφάλισα, μαγείρεψα τα κεφάλια τους, έκαψα τα σώματά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν δικαιολογείται για τις βιαιότητες της απλά λέει σε όλους να επισκεφθούν την σελίδα της στο Facebook για να δουν μόνοι τους τις πράξεις μεγαλείου της.

Και πράγματι εκεί υπάρχουν όλα. Φωτογραφίες από κομμένα κεφάλια μέσα σε κατσαρόλες, δικές τις εικόνες μέσα σε σωρούς καμένων σωμάτων και πόζες με φρεσκοκομμένα κεφάλια.

Την ενοχλεί που της αποδίδουν το επάγγελμα της κομμώτριας και δηλώνει «νοικοκυρά». Έχει δύο κόρες 20 και 22 ετών, ετοιμοπόλεμες και δυναμικές που προς το παρόν όμως είναι απασχολημένες μεγαλώνοντας τα παιδιά τους.

Η Ουμ Χαναντί δεν θα σταματήσει να πολεμά για την απελευθέρωση από τους τρομοκράτες και ποιος ξέρει ίσως και αυτή την ώρα είναι σε κάποια νέα μάχη για την ειρήνη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έτσι ξεκίνησε η μουσική ‑ Πότε χρονολογείται η πρώτη μελωδία στον κόσμο

Πριν 9 ώρες

Η πρώτη μελωδία στον κόσμο: Ο Ύμνος των Χουρρίων και η αρχή της μουσικής ιστορίας

Μήπως η τεχνολογία μας κάνει πιο χαζούς;

Πριν 9 ώρες

Η μεταμόρφωση της γνώσης

Πώς ένας έφηβος αποκάλυψε μυστικό 80 ετών από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του

Πριν 9 ώρες

Βρήκε το κομμάτι που έλειπε από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του.

Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια

Πριν 9 ώρες

Και ξεγέλασε πολύ κόσμο

Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα: Η σκληρή αλήθεια για τα τροχαία ατυχήματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Χτες

Οι κακοτεχνίες στους δρόμους και το κινητό που βρίσκεται μόνιμα στα χέρια μας

Αυτές είναι οι τελευταίες εγκαταλειμμένες πόλεις στον κόσμο

Προχτές

Ανακαλύπτοντας τις πόλεις που έμειναν πίσω από τον χρόνο λόγω φυσικών καταστροφών, οικονομικών κρίσεων και ανθρωπογενών καταστροφών

Μάρτιο μήνα, απαγόρευση καύσης; Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον πλανήτη

Προχτές

Μάρτιος και ήδη οι πρώτες πυρκαγιές κάνουν την εμφάνισή τους σε ολόκληρη τη χώρα

Οι χώρες με τα πιο αυστηρά μέτρα κατά της υπερβολικής ταχύτητας – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;

Προχτές

Δεν έχουν όλες οι χώρες τον ίδιο βαθμό αυστηρότητας

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.