E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο δράκος με το Οτομπιάνκι

Σόκαρε την κοινωνία με την δράση του

Ο δράκος με το Οτομπιάνκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας οικογενειάρχης, πατέρας ενός μικρού παιδιού, άριστος επαγγελματίας, σίγουρα δεν είναι το προφίλ του συνηθισμένου εγκληματία. Και όμως η ελληνική κοινωνία, κυριολεχτικά πέφτει από τα σύννεφα, όταν συλλαμβάνεται, ο περιβόητος δράκος με το Οτομπιάνκι . Δρούσε στα νότια προάστια, από το 1981 εώς το 1983. Τα θύματα του ιερόδουλες συνήθως, που επιβίβαζε στο μπλέ του αμάξι, τις πήγαινε σε απομονωμένα μέρη, και εκεί τις στραγγάλιζε με ένα σχοινί, μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους, και μετά τις βίαζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δρούσε μόνο Σαββατοκύριακα, και η Αστυνομία δεν μπορούσε να βρει στοιχεία για τη σύλληψη του. Σε έναν όμως από τους βιασμούς, τα πράγματα εξελίχθηκαν εκτός σχεδίου. Το θύμα αντέδρασε όταν την έπνιγε με το σχοινί, φώναξε δυνατά, ο Σπύρος Μπέσκος για να σταματήσει, της έκλεισε το στόμα με ένα κουκουνάρι, και η άτυχη κοπέλα πέθανε από ασφυξία. Κάπου εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον δράκο με το σχοινί, η Αστυνομία οργανώνει σχέδιο δράσης, τοποθετώντας σε όλες τις πιάτσες του αγοραίου έρωτα, γυναίκες αστυνομικούς. Ένοπλοι αστυνομικοί, φυλούν χωρίς να αποκαλύπτονται τις πιάτσες. Έιναι θέμα χρόνου να συλληφθεί.

Ο δράκος όμως παραμένει ασύλληπτος, και το δεύτερο πτώμα δεν αργεί να βρεθεί. Αυτή τη φορά η ιερόδουλος πέθανε από ασφυξία, ενώ της έκλεισε το στόμα με το σουτιέν της. Η Αστυνομία διπλασιάζει τις αστυνομικούς στις πιάτσες. Δέχονται πίεση από τον τύπο, η κοινωνία είναι αναστατωμένη από τη δράση του δολοφόνου πλέον, δράκου των νοτίων προαστίων. Ένα Σάββατο λοιπόν το Οτομπιάνκι, ξαναβγαίνει προς ανεύρεση του επόμενου θύματος. Η αστυνομικός Τζένη Ταμπάκη τον υποψιάζεται, και οι άντρες της αστυνομίας τον συλλαμβάνουν. Αρνείται τα πάντα, όμως το σχοινί στο αμάξι του, είναι αρκετό για να παραμείνει για ανάκριση. Ένα από τα θύματα του, τον αναγνωρίζει, εκείνος χάνει την ψυχραιμία του και ομολογεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

14 βιασμοί και δύο φόνοι, ο τελικός απολογισμός. Η γυναίκα του και ο πατέρας του, καταρρέουν, αρνούνται να πιστέψουν, ότι δικός τους άνθρωπος είναι ο εγκληματίας που κρατείται. Περιγράφεται ως ο πιο ήρεμος άνθρωπος. Όμως το δικαστήριο είναι κατηγορηματικό, δις εις θάνατο. Το κοινό επιχειρεί να τον λιντσάρει, ο ίδιος με σκυμμένο κεφάλι δέχεται την απόφαση αμίλητος. Δεν σηκώνει καν το βλέμμα του, γνωρίζει τι κακό έκανε σε τόσες οικογένειες.

Η θανατική ποινή καταργείται, μέσα στη φυλακή αποτελεί υπόδειγμα σωφρονισμού, κάνει αιτήσεις για την αποφυλάκιση του, και στη τρίτη δικαιώνεται. Αποφυλακίζεται και σήμερα ζει στην ίδια γειτονιά, έχει ξαναπαντρευτεί και διατηρεί ιατρείο. Έχει μετανιώσει και δεν χαραμίζει τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εxplainer: Γιατί το Σαν Φρανσίσκο κατηγορεί τις πολυεθνικές ότι «αρρωσταίνουν επίτηδες» τους πολίτες;

Σήμερα

Ποιος πληρώνει το τίμημα; Οργή στο Σαν Φρανσίσκο για τα «εθιστικά τρόφιμα» των πολυεθνικών

Το μικροσκοπικό νησί που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο – και χωράει μετά βίας ένα σπίτι και ένα… δέντρο!

Σήμερα

Το νησί–θαύμα που είναι μόλις 310 τ.μ. και χωράει… μόνο ό,τι χρειάζεται!

Ο μανάβης που έγινε «νονός»: Η διπλή ζωή του πιο επικίνδυνου Hell’s Angel της Τουρκίας

Σήμερα

Η σοκαριστική ιστορία του Τούρκου αρχηγού που δεν φοβάται τίποτα

Η κρυφή αιτία πίσω από την κρίση στις σχέσεις των τριαντάρηδων και άνω

Χτες

Η τεμπελιά των αντρών στα dating apps που τροφοδοτεί την λεγόμενη «κρίση ραντεβού»

Σκληρή πραγματικότητα για αυτό το επάγγελμα: Οι θέσεις εργασίας λιγοστεύουν δραματικά

Χτες

Τα νέα στοιχεία για τις δουλειές στην τεχνολογία είναι πραγματικά άσχημα

Η σκοτεινή πλευρά της Σουηδίας: Γιατί οι γυναίκες εγκαταλείπουν την πολιτική σκηνή;

Χτες

Σουηδία, η χώρα-πρότυπο σε κρίση: Το σοκ πίσω από τις απειλές κατά γυναικών πολιτικών

Oι λέξεις της γενιάς Z για το 2025 που πρέπει να ξέρεις πριν μπούμε στη νέα χρονιά

Χτες

15 νέες Gen Z αργκό λέξεις που ορίζουν το 2025 - και τι σημαίνουν πραγματικά

Ο πραγματικός λόγος που ένα φέρετρο μπορεί να εκραγεί

Προχτές

Μια δυσάρεστη, αλλά υπαρκτή κατάσταση που καλούνται κατά καιρούς να διαχειριστούν οι τελετουργοί κηδειών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.