E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Σαν σήμερα: Το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967

Οι Rolling Stones, o Nίκος Μαστοράκης και η Χούντα

Μια επεισοδιακή νύχτα στην Αθήνα λίγο πριν αλλάξει για πάντα η Ελλάδα

Οι Rolling Stones, o Nίκος Μαστοράκης και η Χούντα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν στην Ελλάδα ακούγαμε Idols, Δάκη, Στέλιο Καζαντζίδη, Μαίρη Λίντα, οι Rolling Stones κατακτούσαν το κόσμο, με τη μουσική τους, κα την εκπληκτική σκηνική παρουσία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η rock μουσική, ακουγόταν όλο και περισσότερο στη χώρα μας, άλλοτε κρυφά, άλλοτε οι πιο θαρραλέοι ροκάραν σε μουσικές σκηνές. 

Ο Νίκος Μαστοράκης, πάντοτε πρωτοπόρος, αποκαλύπτει στην εκπομπή του, ότι το διάσημο συγκρότημα έρχεται στην Ελλάδα, και θα δώσει μια συναυλία.

Και κάπου εκεί ξεκίνησε ο πανικός, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε λίγες ώρες. Με 50 δραχμές, είχες την δυνατότητα να δείς το απόλυτο ροκ συγκρότημα της επόχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

17 Απριλίου 1967, η ημερομηνία που όλοι περίμεναν. Όμως η εποχή, στη χώρα μας, μυρίζει μπαρούτι. Η κατάσταση στο πολιτικό σύστημα, προμηνύει αλλαγές. Η παρουσία της Αστυνομίας, ήταν μόνιμη στους δρόμους της Αθήνας. Μέσα σε αυτό το κλίμα, 10000 νέοι κατακλύζουν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τη βραδιά άνοιξαν οι δικοί μας Loubogg, MGC, Idols, Τάσος Παπασταμάτης, Δάκης και We Five, στις 9.30 τη σκηνή κατέλαβαν ο Μικ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρντς και η παρέα τους. Όμως δεν είχαν περάσει ούτε 30 λεπτά, όταν ο Τζάγκερ (λίγο πριν τραγουδήσει το «Satisfaction») είχε την ιδέα να δώσει στον συνεργάτη του Τομ Κέιλοκ κόκκινα γαρύφαλλα, προκειμένου να τα μοιράσει στον κόσμο. Μια κίνηση που θεωρήθηκε επαναστατική από τις αρχές, με τους αστυνομικούς να ορμούν στον Κέιλον και να τον δέρνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Οι θεατές ξεσηκώθηκαν, μάχες σώμα με σώμα, και το θρυλικό συγκρότημα φυγαδεύεται. Η Αστυνομία κλείνει τις ασφάλειες του ρεύματος, η σύρραξη γενικεύεται. Τα ασθενοφόρα καταφθάνουν στο γήπεδο, και οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία. Και έτσι χάθηκε η ευκαιρία, για μια ιστορική συναυλία. Τα χειρότερα ήρθαν 4 μέρες μετά, όταν οι συνταγματάρχες ανέλαβαν, δια των όπλων την εξουσία, στη χώρα μας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Explainer: Γιατί ξέσπασε διπλωματικός… πόλεμος για μια καρμπονάρα στο Ευρωκοινοβούλιο;

Σήμερα

Οργή Ιταλών για ψεύτικη καρμπονάρα στις Βρυξέλλες

Πόλεμος καφετεριών: Το καφέ των 2,5 ευρώ που έχει τρελάνει το Βερολίνο

Σήμερα

Το φαινόμενο που προκαλεί χάος στη Γερμανία

Κρίση στα κρυπτονομίσματα; Γιατί χάθηκαν 1 τρισ. δολάρια μέσα σε 1,5 μήνα

Σήμερα

Η τεχνητή νοημοσύνη και η πολιτική της Fed

Το χόμπι των δισεκατομμυριούχων: Το σπορ που προσθέτει χρόνια, ευτυχία και επιτυχία

Χτες

Το απρόσμενο χόμπι που αποδείχθηκε… επένδυση ζωής

Η μυστική συνταγή της Ιαπωνίας για παιδιά με χαρακτήρα

Χτες

Καθαρισμός τάξης, φροντίδα φυτών και ευγένεια: Μάθημα ζωής που φτιάχνει χαρακτήρες, όχι μόνο μαθητές

Παραδοσιακή τεχνική 500 ετών σώζει τα σπίτια του σήμερα ‑ με έναν κάκτο!

Προχτές

Η φυσική μεμβράνη που διώχνει υγρασία, μούχλα και έντομα-χωρίς χημικά

Οι 7 μαγικές ιαπωνικές λέξεις που εξηγούν όσα νιώθεις αλλά δεν μπορείς να πεις

Προχτές

Επτά ιαπωνικές λέξεις που περιγράφουν όσα νιώθεις αλλά δεν μπορείς να εκφράσεις-μέχρι τώρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.