E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Help for Aggelos!»: Σελίδα αγάπης για τον 5χρονο που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου

Για να γυρίσει ο Άγγελος στη Θεσσαλονίκη

«Help for Aggelos!»: Σελίδα αγάπης για τον 5χρονο που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/11/2016 | 12:29

Η οικογένεια παρακαλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει στο δύσκολο αυτό αγώνα τους να κρατήσουν το παιδί τους στη ζωή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι καλοκαίρι του 2015 όταν ο πεντάχρονος Άγγελος Μπιλαντέρης διαγιγνώσκεται με καρκίνο του εγκεφάλου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Εκεί, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας για το παιδί. Οι γονείς δεν το δέχονται. Ανεβαίνουν από την Θεσσαλονίκη, όπου ζουν και εργάζονται, στην Αθήνα, ζητούν την γνώμη άλλων εμπειρογνώμων στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία” αλλά η απάντηση είναι πως δεν μπορεί να γίνει βιοψία και πως ο μικρός θα πρέπει ν΄ αρχίσει άμεσα χημειοθεραπεία.

Η Αλένα και ο Αντώνης, οι γονείς του πεντάχρονου παιδιού, δεν το θέλουν και πιστεύουν ότι κάπου στον κόσμο θα πρέπει να υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο κέντρο για καταστάσεις όπως αυτή του γιου τους. Ψάχνοντας, ανακαλύπτουν το UMM-Universitatsmedizin Mannheim στη Γερμανία, ένα νοσοκομείο το οποίο εξειδικεύεται στο παιδικό γλαύκωμα και παίρνουν την μεγάλη απόφαση να φύγουν. Στις αποσκευές τους έχουν κάποια χρήματα από προσωπικές τους οικονομίες κι από “συνδρομές” φίλων και συγγενών ενώ παράλληλα, ο πατέρας του Άγγελου, ο κ. Αντώνης Μπιλαντέρης, φτιάχνει την διαδικτυακή σελίδα “Help for Aggelos” μέσω της οποίας κάποιοι άνθρωποι βοηθούν την οικογένεια όσο και όπως μπορούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο διάστημα παραμονής στη Γερμανία είναι δύσκολο. Η οικογένεια δεν γνωρίζει τη γλώσσα και ο πατέρας προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει μία δουλειά προκειμένου να ανταπεξέλθει στις πολλαπλές και ολοένα αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις που επιτάσσει η νέα πραγματικότητα. Οκτώ μήνες αργότερα, ο κ. Μπιλαντέρης καταφέρνει να βρει μία περιστασιακή δουλειά ενώ η κατάσταση του Άγγελου φαίνεται να βελτιώνεται γεμίζοντας με ελπίδες την οικογένειά του. Ελπίδες που έπεσαν στο κενό το περασμένο Σάββατο 19 Νοεμβρίου, όταν η Αλένα στην προσπάθειά της να ξυπνήσει τον Άγγελο βλέπει ότι εκείνος δεν αντιδρά. Η μητέρα καλεί ασθενοφόρο, το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί ενημερώνουν την οικογένεια ότι υπάρχει ένα οίδημα γύρω από τον εγκέφαλο η εξάπλωση του οποίου θα έχει ολέθριες συνθήκες για το μέλλον του μικρού. Σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει ούτε και μπορεί να πει με σιγουριά πόσο χρόνο ζωής έχει ακόμη ο εξάχρονος Άγγελος.

Την επόμενη ημέρα, 20 Νοεμβρίου, ο πατέρας του παιδιού ανεβάζει στην σελίδα “Help for Aggelos”, ένα post εκπληρώνοντας για οικονομική βοήθεια προκειμένου η οικογένεια και κυρίως ο Άγγελος να μπορέσει να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη για να περάσει κοντά στους δικούς του τις πιο δύσκολες “διακοπές” της ζωής του: “Για αρχή θέλω να πω πως σαν πατέρας αισθάνομαι τόσο περήφανος που βλέπω ότι υπάρχουν ακομα άνθρωποι που μπορούν έστω και λιγο να μας καταλάβουν και να αισθανθούν τον πόνο και την αγωνία που περνάμε ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον μικρό μας μαχητή δυνατό απέναντι σ' αυτό τον άνισο αντίπαλο... Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε μέσα απο τα βάθη τις καρδιάς μας για την δυνατότητα που μας δίνετε ώστε ο Άγγελος μας να μπορέσει να ειναι τα αδέρφια του και με τους παππούδες του αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η ανταπόκριση στην έκκληση μας για μια μικρή οικονομική βοήθεια ήταν άμεση, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί ειναι ήδη αρκετά για να μπορέσει να έρθει στην ελλαδα αλλα βλέπω πως υπάρχει το ενδιαφέρον του κόσμου να βοηθήσει ακομα και για την παραμονή του γιατι λόγω της κατάστασης αναγκάστηκα να παραιτηθώ απο την δουλειά μου για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να κανουμε το παιδί μας χαρούμενο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε κατάθεση στον εξής λογαριασμό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

863/605372-69
GR1801108630000086360537269 - Εθνική τράπεζα
Ο λογαριασμός ειναι στο όνομα της γιαγιάς του γιου μου Grigoryan Armenui"

Το ερχόμενο Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, ο Άγγελος θα ταξιδέψει οδικώς μαζί με τους γονείς του έως την Ιταλία κι από εκεί θα πάρει το πλοίο για την Ελλάδα. Η οικογένεια παρακαλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει στο δύσκολο αυτό αγώνα τους να κρατήσουν το παιδί τους στη ζωή. Η συγκέντρωση χρημάτων τόσο για την παραμονή τους στην Θεσσαλονίκη όσο και για την επιστροφή τους στην Γερμανία κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτική. Ακριβώς όσο και η αλληλεγγύη όλων μας στις δύσκολες στιγμές ενός εξάχρονου παιδιού

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ρολόι που «ήταν εκεί» όταν γράφτηκε ιστορία: Χτύπησε στους ρυθμούς του Michael Jackson

Χτες

Πόσο αξίζει ένα κομμάτι από την κορυφή της μουσικής;

Οι συνήθειες που «προδίδουν» υψηλό IQ: Τι αποκαλύπτει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Χτες

Δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι: Πώς σκέφτονται και λειτουργούν στην καθημερινότητα τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη

Οι άνθρωποι που μπήκαν στον πόλεμο για να τον δείξουν σε εμάς

Χτες

Οι φωτορεπόρτερ που είδαν όσα δεν θέλουμε να δούμε

Η ζωή στο πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου

Χτες

Μόλις 236 κάτοικοι ζούνε εκεί

Ο πίνακας που... έκρυβε μυστικά: Το πριν και το μετά

Χτες

Ένα οικογενειακό πορτρέτο τροποποιήθηκε για να καλύψει έναν σκλάβο έφηβο που πόζαρε μαζί με τα παιδιά της οικογένειας

Μεγάλη Παρασκευή: Η Σταύρωση, ο Επιτάφιος Θρήνος και το βαθύτερο νόημα της πιο κατανυκτικής ημέρας της Ορθοδοξίας

Προχτές

Η ημέρα της κορύφωσης του Θείου Δράματος, απόλυτου πένθους, αλλά και προσδοκίας Ανάστασης

Τι πραγματικά συμβαίνει αν δεν βάλεις το κινητό σου σε «λειτουργία πτήσης» όταν πετάς

Προχτές

Οι ειδικοί της αεροπορίας εξηγούν γιατί η προειδοποίηση της καμπίνας δεν είναι απλώς τυπική και τι μπορεί να διαταράξει η αμέλεια σου

Όταν την είπαν «άσχημη» μπροστά σε όλους: Η απάντηση της Γεωργίας Βασιλειάδου που σίγησε την αίθουσα

Προχτές

Η ατάκα-θρύλος που μετατράπηκε σε μάθημα αξιοπρέπειας και σφράγισε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.