E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ!

Δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/12/2016 | 22:20

Ολοένα και περισσότερο ανοίγει η ψαλίδα Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 32%, έναντι 16% που διατηρεί η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, στις 7 Νοεμβρίου, η ΝΔ συγκέντρωνε 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθούν, το κόμμα της Χρυσής Αυγής με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Επί «ξυρού ακμής», στο 3%, ισοψηφούν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ, εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).

«Ακέφαλη» παραμένει η θέση του καταλληλότερου πρωθυπουργού αφού η πρώτη, αυθόρμητη απάντηση του 41,5% των ερωτηθέντων ήταν «κανένας». Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% ενώ τον νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προτιμά το 19,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τέταρτος με 22%, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (22,5%). Έβδομη, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (21%) αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη (20,5%), η Φώφη Γεννηματά (20%). Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, η πλειονότητα των ερωτηθέντων διατηρεί αρνητική εντύπωση.

Δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (87,5%) που εκτιμούν ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Παρόμοια παραμένει η εικόνα και στη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 77% δεν εγκρίνει τις κυβερνητικές επιδόσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι ψηφοφόροι παρουσιάζονται διχασμένοι στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, αφού το 51% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της.

Ενδεικτικό πάντως του γενικευμένου κλίματος απαισιοδοξίας είναι και το γεγονός ότι το 64,5% προεξοφλεί πως το 2017 θα είναι χειρότερη χρονιά από το 2016 ενώ, 6 στους 10 Έλληνες (61%), περιμένουν από τα οικονομικά του νοικοκυριού τους να χειροτερεύσουν, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατριχιαστικό βίντεο: Ανδρας από τη Γκαμπόν μαχαίρωσε αντρα στο Μιλάνο, «Να μη βγει ποτέ από τη φυλακή»

Πριν 7 ώρες

Σκληρές εικόνες από τη στιγμή που ο Λαμίν Σαϊντιλί επιτίθεται στο θύμα του και τον μαχαιρώνει 20 φορές τραυματίζοντάς τον - Να μη βγει ποτέ από τη φυλακή, δήλωσε ο Σαλβίνι

Θρίλερ με την Γιου Τινγκ: «Είχαμε ραντεβού την ημέρα της εξαφάνισής της και δεν εμφανίστηκε ποτέ»

Χτες

Στο «μικροσκόπιο» το στίγμα του κινητού της – Πού εστιάζεται η έρευνα

Πανελλήνιες 2026: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό – Τι πρέπει να ξέρετε

Χτες

Από αύριο διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικών για υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο αστυνομικός μετά από τροχαίο με αγριογούρουνο

Χτες

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λευκάδας όπου και θα υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο

Αναστάτωση στην Πλαζ Πάτρας: Λαγοκέφαλος δάγκωσε λουόμενη στον λαιμό

Χτες

Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή (5/7) το πρωί

Βρετανός εμμονικός με τον Χάνιμπαλ διαμέλισε τη γειτόνισσά του και έδωσε χάρτη για να βρουν τη σορό: «Ήταν όνειρο ζωής»

Χτες

Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς σκότωσε και τεμάχισε την Τζούλι Μπάκλεϊ μετά από καβγά - Η εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ο δράστης έλεγε πως αν υπήρχε θεατρική παράσταση για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ «θα ήταν ο ιδανικός για τον ρόλο, χωρίς καν να χρειαστεί πρόβες»

Θρήνος για τον 33χρονο Γιάννη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Χανιά, η μηχανή του συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Χτες

Ο  33χρονος υπηρετούσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και κατευθυνόταν στη μονάδα του για να αναλάβει υπηρεσία

Διπλό φονικό Αιγίου: Ίχνη αίματος βρέθηκαν έξω από το δωμάτιο των θυμάτων

Χτες

Οι αναλύσεις DNA βρίσκονται σε εξέλιξη, οι μαρτυρίες εξετάζονται και τα νέα δεδομένα οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα

Σάμος: Νεκρός μετανάστης από το Σουδάν ‑ Διασώθηκαν 35 ακόμη άτομα

Χτες

Τα υπόλοιπα 35 άτομα που επέβαιναν στη λέμβο μεταφέρθηκαν στην ΚΕΔ Ζερβού, για να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη καταγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.