E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Μεγάλος Διαγωνισμός: Τα καλύτερα κρασιά της Κρήτης στο γιορτινό τραπέζι σας

Εξερευνήστε τα ντελικάτα κρασιά των WineWalkers Crete

Μεγάλος Διαγωνισμός: Τα καλύτερα κρασιά της Κρήτης στο γιορτινό τραπέζι σας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν νοείται γιορτινό τραπέζι χωρίς κρασί! Σηκώστε τα ποτήρια σας και ευχηθείτε "χρόνια πολλά" σε αυτούς που αγαπάτε με τα καλύτερα κρασιά της Κρήτης στο τραπέζι σας, αυτά των Wine Walkers Crete!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα γιορτινά τραπέζια προετοιμάζονται, κι εμείς αναζητάμε ό,τι πιο ταιριαστό και ιδιαίτερο για το ρεβεγιόν που είμαστε καλεσμένοι ή διοργανώνουμε. 

Η μοναδικότητα του Κρητικού Αμπελώνα, λόγω του πολύπλευρου ανάγλυφου του τόπου, των τοπικών και διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται σε συνδυασμό με τα μαγικά των οινοποιών της Κρήτης, προσφέρουν προτάσεις για τα όλα τα γούστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κερδίστε Κρητικά Κρασιά!

Σε ότι αφορά στην επιλογή των κρασιών που θα συνοδεύει την χαρούμενη και γιορτινή σας διάθεση, πετάξαμε μέχρι την Κρήτη και βρήκαμε τους "Οινοπεριπατητές της Κρήτης (Wine Walkers Crete)" που είναι και οι πλέον καταλληλότεροι, να μας προτείνουν τα πιο συναρπαστικά κρητικά κρασιά για να τα απολαύσετε παρέα με τους αγαπημένους σας.

«Η αγάπη για τον τόπο μας και ο ζήλος για το κρητικό κρασί και την κρητική γαστρονομία, ήταν η κινητήρια δύναμη στο να δημιουργήσουμε ένα πρακτορείο οινικού τουρισμού με κοινωνικό χαρακτήρα», δηλώνει η Στέλλα Αστυρακάκη, ιδρυτής και υπεύθυνη για το σχεδιαστικό των εκδρομών της εταιρείας.

Bρείτε τους στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μέσα από διάφορες προωθητικές δράσεις αποσκοπούμε στην ανάδειξη των οινοποιήσιμων ποικιλιών και των οινοποιείων της κρήτης, συνδιάζοντας την κρητική διατροφή αλλά και την ιστορία του οίνου στο νησί, η οποία σηματοδοτείται από την Μινωική περίοδο», τόνισε ο Ραμυ Μασούντ, συνιδρυτής και υπεύθυνος του οργανωτικού της εταιρείας.

Ποιοι είναι οι Οινοπεριπατητές της Κρήτης (WineWalkersCrete);

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Οινοπεριπατητές της Κρήτης (Wine Walkers Crete), είναι μια πρωτοβουλία με κοινωνικό χαρακτήρα, μιας και διοργανώνουν τις ωραιότερες οινοτουριστικές και γαστρονομικές εμπειρίες , αποκλειστικά για το νησί του Μίνωα και τα καλούδια που παράγονται εντος αυτού, προτείνουν λίστες κρητικών κρασιών και διοργανώνουν εκδηλώσεις σε εστιατόρια και wine bar της Κρήτης. Η Στέλλα δοκιμάζει και μαθαίνει το κρητικό κρασί από το 2011 , ενω ο Ράμι εντρυφεί στην ανάδειξη του Κρητικού Επιχειρείν σε τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες του νησιού από το 2013.Μαζί, στοχεύουν στην ανάδειξη της Κρήτης, με κεντρικό άξονα το κρητικό κρασί, που περιστοιχίζεται από την μαγική ανεξερεύνητη ενδοχώρα, την ιστορία και κουλτούρα του τόπου, τον συνδυασμό με την Κρητική Κουζίνα και κυρίως συνεργάζονται με ανθρώπους που δείχνουν την αγάπη τους για την Κρήτη, μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Τι ετικέτες μας προτείνουν οι Οινοπεριπατητες της Κρήτης, για να κλέψουμε τις εντυπώσεις με Κρητικό Κρασί

Λευκοί Ξηροί Οίνοι

Βηλάνα 2017, Οινοποιείο Λυραράκη , Αλάγνι Ηρακλείου
Παράγεται από το σταφύλι Βηλάνα (κλασσική κρητική ποικιλία)
Χρυσοκίτρινο χρώμα, αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών, γεμάτο σώμα και δροσερή οξύτητα
Υψόμετρο Αμπελώνα 500μ.,το οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, Πεζά.

Δάφνιος 2017, Οινοποιείο Δουλουφάκη , Δαφνές Ηρακλείου
Ποικιλία Βιδιανό. Η ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, υψόμετρο αμπελώνα 350μ. Απαλό χρυσαφί χρώμα, μέτριας έντασης αρώματα κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών, συνδυάζονται με λίγο πιο έντονα αρώματα χαμομηλιού, γιασεμιού και μπαχαρικών -κυρίως πιπεράτων. Πήρε το όνομά του από την οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, ονόματι Δαφνές,

Βίος Πρώτος 2016, Κρασιά Διγενάκη, Καλλονή Ηρακλείου
Ποικιλία Βιδιανό.
Χρυσοκίτρινες ανταύγειες στην όψη και με τη φρεσκάδα του πρώτου βίου, αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, όπως άρωμα εσπεριδοειδών, λευκό πιπέρι με διακριτικές νότες κίτρου. Στο στόμα παραμένει λιπαρό και πληθωρικό, διατηρώντας μακρά επίγευση με μια σύντομη χροιά μεταλλικότητας.
Το οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη Πεζά

Βιδιανό – Μοσχάτο Σπίνας, Κρασιά Τιτάκη, Κουνάβοι Ηρακλείου
Χαρμάνι κρητικών ποικιλιών, Βιδιανό & Μοσχάτο Σπίνας
Η κομψότητα και λιπαρότητα του Βιδιανού, συνδυάζεται με τον έντονο αρωματικό χαρακτήρα του Μοσχάτου Σπίνας, δημιουργώντας ένα κρασί με διακριτικά αρώματα βερίκοκου, ροδάκινου, αχλαδιού και γιασεμιού απλωμένα ανάμεσα σε νότες λευκόσαρκων φρούτων. Το οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη Πεζά.

Μοσχάτο Σπίνας 2016, Κτήμα Πατεριανάκη, Μελέσσες Ηρακλείου
Το οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη Πεζά
Βιολογικό κρασί, από την ιδιαίτερα ανθική τοπική ποικιλία, Μοσχάτο Σπίνας
Απαλό κίτρινο χρώμα, με αρώματα γιασεμιού, βιολέτας και ροδοπέταλων, με κυρίαρχες γλυκές νότες στο στόμα, αναδεικνύοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Ροζέ Ξηροί Οίνοι

Μαντηλάρι 2017, Οινοποιείο Λυραράκη, Αλάγνι Ηρακλείου
Παράγεται από 100% Μαντηλάρι (ερυθρή κρητική ποικιλία)
Χρώμα βαθύ τριανταφυλλί, με έντονα στοιχεία από κεράσι, μέτριας οξύτητας, κατάλληλο για συνοδεία ορεκτικών. Υψόμετρο Αμπελώνα 500μ.,το οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, Πεζά.

Ρους 2016, Ρους Οινοποιία Ταμιωλάκη, Χουδέτσι Ηρακλείου
Χαρμάνι 3 ερυθρών ποικιλιών ,δύο τοπικών ( 80% Κοτσιφάλι & 10% Μαντηλάρι) και 10% της ποικιλίας Syrah. Χρώμα βαθύ ρόδινο, με στοιχεία από κεράσι, μαύρα και κόκκινα μούρα, μακράς και μπαχαρένιας επίγευσης.Το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη,Πεζά

Ερυθροί Ξηροί Οίνοι

Διαμαντόπετρα 2015, Οινοποιείο Διαμαντάκη, Κάτω Ασίτες Ηρακλείου
Χαρμάνι 70% Syrah & 30% Μαντηλάρι, ωρίμανση σε Γαλλικά και Αμερικάνικα βαρέλια για 12 μήνες. Ρουμπινί χρώμα ,με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων (βύσσινο, δαμάσκηνο,κεράσι), στοιχεία βιολέτας και κόκκους , έντονες στρογγυλεμένες τανίνες, με μια ευχάριστη και μακρά επίνευση από νότες γλυκών μπαχαριών. Υψόμετρο Αμπελώνων 350μ- 550μ.,το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, Δαφνές.

Θεών Γη 2009, Οινοποιείο Στυλιανού, Κουνάβοι Ηρακλείου
Βιολογικός, απο Κρητικό Χαρμάνι ποικιλιών Κοτσιφάλι & Μαντηλάρι, παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, χρώμα βαθύ ρουμπινί, με αρώματα μπαχαρικών και ώριμων φρούτων, με έντονες γήινες νότες στο στόμα, μέτριες τανίνες και μακρά επίγευση. Το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, Πεζά.

Merlot-Syrah, Κρασιά Τιτάκη, Κουνάβοι Ηρακλείου
Χαρμάνι 2 διεθνών ερυθρών ποικιλιών, 60% Merlot & 40% Syrah
To απαλό και φρουτώδες Merlot μέσα από τις νότες δαμάσκηνου και τα κόκκινα ώριμα φρούτα που το χαρακτηρίζουν και το πιπεράτο Syrah προσδίδουν αρμονικά ένα ιδιαίτερο κρασί. Το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη Πεζά

Νυμφαίος 2013, Κρασιά Διγενάκη, Καλλονή Ηρακλείου
Χαρμάνι 2 διεθνών ερυθρών ποικιλιών, Cabernet Sauvignon & Merlot, που ωριμάζει 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και παραμένει 6 μήνες στη φιάλη. Bαθύ ρουμπινί χρώμα, με γεύση δαμάσκηνου και βανίλιας, πλούσιο σώμα, μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση. Το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη Πεζά.

Επιδόρπιος Οίνος

Κοτσιφάλι 2013, Οινοποιείο Στυλιανού, Κουνάβοι Ηρακλείου
Οίνος, φυσικώς γλυκύς λιαστός και βιολογικός, 100% Κοτσιφάλι, τα σταφύλια απλώνονται για 8 ημέρες στον ήλιο, πάνω σε παραδοσιακές ξύλινες τάβλες. Χρώμα καραμελένιο, με έντονα αρώματα σταφίδας, στομα γεμάτο με μακρά μελένια επίγευση. Το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, Πεζά.

WINE WALKERS CRETE: Facebook και επίσημο site

To ήξερες;

Οι Μινωίτες ανοίγουν πανιά και εξάγουν κρασί στην Αίγυπτο (5.000 χρόνια πριν). Μεχρι και το τέλος της Ενετοκρατίας (1669), το κρητικό κρασί έκανε θραύση στην Μεσόγειο.

Η Φυλλοξήρα (ασθένεια αμπελιού που μας ήρθε από Αμερική) κατέστρεψε σχεδόν όλους τους αμπελώνες της Ευρώπης. Στην Κρήτη ήρθε τελευταία το 1970, εξαφάνιζοντας εκατοντάδες τοπικές ποικιλίες του νησιού, εκτός από μερικές που διασώθηκαν και καλλιεργούνται μέχρι και σήμερα.

Η Κρήτη κατηγοριοποιείται σε 5 Οινοπαραγωγικές Ζώνες Π.Ο.Π και παράγει 7 διαφορετικούς Οίνους Π.Ο.Π (*Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) 
Τα περισσότερα οινοποιεία της Κρήτης,βρίσκονται στην Οινοπαραγωγική ζώνη των Πεζών και στην Οινοπαραγωγική Ζώνη των Δαφνών. Και οι δύο Ζώνες βρίσκονται στο Νομό Ηρακλείου.

Ποιες είναι οι ποικιλίες που καλλιεργούνται και γίνονται κρασί σήμερα, στην Κρήτη

Λευκές Γηγενείς: Βηλάνα, Βιδιανό, Θραψαθήρι, Μοσχάτο Σπίνας, Δαφνί, Πλυτό, Μελισσάκι, Μαλβαζία (di Candia & di Candia Aromatica)
Ερυθρές Γηγενείς: Κοτσιφάλι, Μαντηλάρι, Λιάτικο, Ρωμέικο
Διεθνείς ποικιλίες λευκές & ερυθρές :Chardonnay, Sauvignon Blanc,Roussanne, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache Rouge, κ.α

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ

Πριν 4 ώρες

Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια

Τα ζώδια σήμερα: 19 Μαρτίου

Πριν 4 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις

Πριν 4 ώρες

Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.

Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου

Πριν 4 ώρες

Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;

Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Χτες

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Χτες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Προχτές

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Τα ζώδια σήμερα: 17 Μαρτίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

par: 39
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.