E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι Ελληνες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές στην... Ελλάδα

Τι αναφέρει ο ξένος Τύπος

Οι Ελληνες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές στην... Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/7/2018 | 11:31

«Ελλάδα, μια ακριβή απόλαυση διακοπών» είναι ο τίτλος άρθρου στην αυστριακή Tiroler Tageszeitung στην οποία επισημαίνεται πως οι Ελληνες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ενώ η χώρα βουλιάζει από τουρίστες οι ντόπιοι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα κέρδος όντας κακοπληρωμένοι και με πολλές ώρες εργασίας εφτά ημέρες την εβδομάδα.

Το δημοσίευμα, που αναπαράγει η Deutsche Welle αναφέρεται στα ακριβά εισιτήρια, διαμονή και φαγητό για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Στα τέσσερα ευρώ ένας καφές φίλτρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Διαδρομή από τον Πειραιά στην Τήνο με ένα συμβατικό, αργοκίνητο καράβι που πλέει στο Αιγαίο. Ο καφές φίλτρου κοστίζει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 ευρώ και το γλυκό φθάνει μάλιστα τα 6 ευρώ.

Ακριβά δεν είναι όμως μόνο τα νησιά αλλά και η ηπειρωτική χώρα, ωστόσο αναμένονται 32 εκατομμύρια τουρίστες. 10% περισσότεροι σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Ενα νέο ρεκόρ».

Απλήσιαστα για έναν μέσο εργαζόμενο τα καταλύματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφημερίδα συνεχίζει: «Οι διακοπές στην Ελλάδα έγιναν μια ακριβή απόλαυση, την οποία πολλοί ντόπιοι δεν μπορούν να αντέξουν. Μια διαδρομή με το πλοίο μετ‘ επιστροφής για μια οικογένεια με αυτοκίνητο στη Λέσβο κοστίζει 600 ευρώ. Τα καταλύματα για έναν μέσο εργαζόμενο είναι απλησίαστα. Κάτω από 150 ή 200 ευρώ τη βραδιά στη Μύκονο ή στην Σαντορίνη δεν υπάρχει κάτι αξιοπρεπές για να μείνεις».

Κανένα κέρδος για τους ντόπιους

Και η Tiroler Tageszeitung καταλήγει: «Οι ντόπιοι δεν έχουν κανένα κέρδος από όλα αυτά. Μάγειρες, σερβιτόροι, ρεσεψιονίστ ή καμαριέρες για ένα μηνιαίο μισθό 200, 300 ή το πολύ 900 ευρώ. Εφτά μέρες την εβδομάδα. Απειρες, απλήρωτες υπερωρίες θεωρούνται κάτι απολύτως φυσιολογικό».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα με οκτώ αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο – Τι προκάλεσε το χάος

Πριν 10 ώρες

Πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων στη Βασιλίσσης Όλγας παρέσυρε άλλα έξι σταθμευμένα αυτοκίνητα, με δύο τραυματίες να διακομίζονται στο νοσοκομείο.

Πτήση Ryanair από Θεσσαλονίκη: Υπολείμματα πουλιών βρέθηκαν στον κινητήρα του αεροπλάνου που «ρούφηξε» επιβάτη

Πριν 10 ώρες

Προκαταρκτική έκθεση του NTSB αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη βλάβη κινητήρα στο Boeing 737 της Ryanair που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση.

Υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων από 1η Σεπτεμβρίου – Η οργισμένη απάντηση Γεωργιάδη στις αντιδράσεις

Πριν 10 ώρες

Ο υπουργός Υγείας απάντησε σε επικριτές του, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση για το νέο ψηφιακό σύστημα καταγραφής εξετάσεων.

Αγγλία: Εκτροχιασμός τρένου ‑ Δεκάδες τραυματίες

Πριν 10 ώρες

Ανάμεσα στους 20 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία κοντά στην πόλη Λούις, δύο άνθρωποι έχουν σοβαρά τραύματα.

ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει από το 2027 στον υπολογισμό του φόρου για κάθε ακίνητο

Πριν 10 ώρες

Το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) αναλαμβάνει να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία των ακινήτων, ώστε ο φόρος να υπολογίζεται με βάση την πραγματική εικόνα κάθε ιδιοκτησίας.

Φωτιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής: Καρέ καρέ η πτώση πυροσβέστη από σκάλα σπιτιού μπροστά στην κάμερα

Πριν 10 ώρες

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν και δεκάδες λουόμενοι απομακρύνθηκαν με πλοία από τη Σκάλα Φούρκας, καθώς οι φλόγες κατέκαψαν δάσος και σπίτια.

Καιρός: Σε επίπεδα θύελλας το μελτέμι έως 9 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει και τι θα γίνει τον Δεκαπενταύγουστο

Πριν 10 ώρες

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 9 μποφόρ πλήττουν το Αιγαίο, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο.

ΠΑΟΚ – Αντερλεχτ 3‑2: Αποκλεισμός με νέα ήττα, συνέχεια στα play off του Europa Conference League

Πριν 10 ώρες

Κόκκινες κάρτες για Ζίβκοβιτς και Γερεμέγεφ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης

Καθηγητής λυκείου στο Τέξας έβαλε τα κλάματα στην τάξη: «Μαθητές 18 ετών δεν μπορούν να γράψουν τέσσερις λέξεις!»

Πριν 10 ώρες

Στις ΗΠΑ η πλειονότητα των μαθητών από την 3η έως και την 5η δημοτικού δεν πέρασε τις εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Κίμωλος: Η μητέρα του 17χρονου γλίτωσε τη μοιραία ηλεκτροπληξία, λέει ο γιατρός

Χτες

Οι πραγματογνώμονες εξετάζουν τον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού στην Κίμωλο, που φέρεται να μην είχε ρελέ διαφυγής.

Φωτιά στη Χαλκιδική: Πυροσβέστης κατέρρευσε στην παραλία της Σίβηρης, έσπευσε λιμενικός να τον βοηθήσει

Χτες

Η δραματική στιγμή καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της μαζικής θαλάσσιας εκκένωσης κατοίκων και παραθεριστών από τις φλόγες που ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Έκλειψη τρόμου: Κοίταξαν τον ήλιο χωρίς γυαλιά και τώρα φοβούνται ότι θα χάσουν την όρασή τους

Χτες

Οφθαλμίατρος του Moorfields Eye Hospital προειδοποιεί ότι και λίγα δευτερόλεπτα χωρίς ειδικά γυαλιά αρκούν για μόνιμη βλάβη στον αμφιβληστροειδή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.