E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης της Serena Williams

Κατά πολλούς η καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης της Serena Williams
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ

Η Serena Williams δεν είναι απλά μια πολύ καλή αθλήτρια, αλλά κατά πολλούς η καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών. Στα 38 της χρόνια έχει κατακτήσει 23 τίτλους Grand Slam στο μονό γυναικών και έρχεται δεύτερη μετά την Margaret Court, των 24 τίτλων, στην ιστορία του τένις. Μαζί με την αδερφή της Venus, έχουν κερδίσει 14 Grand Slam και αποτελούν ένα ανίκητο δίδυμο σε τελικούς διπλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2017 η Williams έγινε μητέρα, κάτι που την κράτησε κάποιο διάστημα εκτός των αγωνιστικών τερέν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η Serena όχι μόνο δεν παράτησε το άθλημα, αλλά προπονούταν και πρόσεχε τη διατροφή της της για να επιστρέψει δριμύτερη. Μάλιστα, ήταν ήδη έγκυος όταν κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν του 2017, που ήταν και ο τελευταίος αγώνας πριν αποσυρθεί για λίγο από τα court.

Αρχές του 2018 η Serena Williams επέστρεψε στα τερέν, 4 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της, για να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία της. Ήρθε μάλιστα δεύτερη στο Wimbledon του 2018, έχοντας φτάσει σχεδόν αήττητη στον τελικό όπου έχασε από την Angelique Kerber με 2-0 σετ. Στο φετινό τουρνουά η Williams έχει μια εξίσου δυναμική παρουσία. Μετά την τελευταία νίκη της απέναντι στην Alison Riske βρίσκεται πλέον στις 4 της διοργάνωσης και αυτή τη στιγμή αποτελεί το κορυφαίο φαβορί στο στοίχημα Wimbledon Γυναικών. Πριν φτάσει εδώ είχε κερδίσει την Ισπανίδα Carla Navarro και τη γερμανίδα Julia Gorges, την οποία είχε μάλιστα ξανασυναντήσει στα ημιτελικά του περυσινού Wimbledon.

Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά της επιτυχίας της διάσημης τενίστριας; Η ίδια δηλώνει πως δεν είναι μεγάλη θαυμάστρια του γυμναστηρίου. Ακολουθεί όμως εντατικό πρόγραμμα εξάσκησης, ώστε να παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση και να αποφεύγει τους τραυματισμούς. Ο προπονητής της Serena, Mackie Shilstone, την έχει σε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, το οποίο εστιάζει στη βελτίωση της αντοχής, στην ευλυγισία και την καλή λειτουργία των μυών. Οι ασκήσεις που είναι ενταγμένες στην καθημερινή της ρουτίνα χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες: χέρια, γλουτοί και κορμός/πόδια. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν πολλές ασκήσεις, όπως εκγύμναση των ποδιών με τη βοήθεια μπάλας, squats με βάρη και «σανίδα».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα διατροφής, η Williams κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν ακολουθεί μια δίαιτα βασισμένη στο συνδυασμό ωμοφαγίας και πλήρους χορτοφαγίας. Αρχικά, αυτή τη διατροφή αποφάσισε να την ξεκινήσει το 2011 η αδερφή της, όταν διαγνώστηκε με ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα. Έκτοτε όμως και η Serena ακολουθεί την ίδια δίαιτα, υποστηρίζοντας έμπρακτα την απόφαση της αδελφής της. Πλήρως χορτοφάγοι οι αδερφές Williams, κάτι που όπως δηλώνουν έχει βοηθήσει στις επιδόσεις τους και τη διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης. Αυτό το lifestyle βοήθησε πολύ τη Serena στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφού ακόμα και οι γνωστές «λιγούρες» που είχε ήταν για υγιεινά λαχανικά!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ

Πριν 8 ώρες

Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια

Τα ζώδια σήμερα: 19 Μαρτίου

Πριν 8 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις

Πριν 8 ώρες

Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.

Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου

Πριν 8 ώρες

Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;

Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Χτες

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Χτες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Προχτές

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Τα ζώδια σήμερα: 17 Μαρτίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.