Κυριακάτικο τραπέζι με χοιρινό μπούτι με δεντρολίβανο και πατάτες baby
Στη μαρινάδα βρίσκεται όλη η γεύση και το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι
- 3 τεμάχια χυμό λεμονιού
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 3 κουταλάκια μουστάρδα
- 5 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- Λίγο αλάτι
- Λίγο 4 ειδών πιπέρια
- 1 κούπα λευκό κρασί μοσχοφίλερο
- 15 πατάτες baby
- 1 ποτήρι νερό
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
- Πλένουμε πολύ καλά το χοιρινό μπούτι με μπόλικο νερό και το τοποθετούμε πάνω σε ξύλο κοπής με χαρτί από κάτω.
- Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι, τα πιπέρια το ελαιόλαδο τον χυμό των λεμονιών και τη μουστάρδα, ανακατεύονταν να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα. Ταυτόχρονα τοποθετούμε το χοιρινό μπούτι και αλείφουμε παντού, προσθέτοντας το δεντρολίβανο, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Αφήνουμε τη μαρινάδα για 3 ώρες περίπου πριν το μαγειρέψουμε γυρίζοντας το συνέχεια.
- Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί για φούρνο.
- Τη μαρινάδα την ανακατεύουμε με το κρασί και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
- Έχουμε πλύνει τις πατάτες baby και τις βάζουμε μέσα στο ταψί με το χοιρινό και τη μαρινάδα κρασί, ανακατεύοντάς τα, ρίχνοντας και ένα ποτήρι νερό.
- Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1μιση περίπου ώρα.
- Όσο ψήνεται, κατά διαστήματα ανακατεύουμε τις πατάτες μέσα στο ταψί και αλείφουμε το χοιρινό μπούτι με τους χυμούς που υπάρχουν μέσα.
- Είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ανεβάζουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου τη θερμοκρασία του φούρνου ώστε να ροδοκοκκινίσουν το χοιρινό μπούτι και οι πατάτες.
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
Πριν 309 εβδομάδες
Βελούδινη κολοκυθόσουπα, εύκολα και γρήγορα
Food
Πριν 310 εβδομάδες
Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι
Food
Πριν 97 εβδομάδες
Πίτσα στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα
Food
Πριν 309 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το λάθος που κάνουν όλοι με το gua sha και δε βλέπουν ποτέ αποτελέσματα
Food
Πριν 9 ώρες
Η λεπτομέρεια που σαμποτάρει τη skincare ρουτίνα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις
Το superfood του φθινοπώρου που δεν τρως αρκετά – και κάνει θαύματα στην υγεία σου
Food
Πριν 9 ώρες
Eίναι τώρα η εποχή του
Αυτός είναι ο νέος παράδεισος της Ευρώπης που όλοι θέλουν να επισκεφθούν ‑ και είναι στην Ελλάδα!
Food
Πριν 9 ώρες
Το ολλανδικό περιοδικό Columbus Travel ανακάλυψε τη «μυστική Ελλάδα»
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες στο γυμναστήριο
Food
Πριν 9 ώρες
Αλλο να είσαι δυνατός και άλλο να φαίνεσαι
Αυτό το ποτό συνδέεται με την κατάθλιψη – ειδικά στις γυναίκες
Food
Χτες
Πώς ένα ποτήρι μπορεί να «ρίξει» τη διάθεσή μας
Η Ευρώπη γερνάει αστραπιαία – Δες ποια ελληνική περιοχή σπάει κάθε ρεκόρ
Food
Χτες
Ο δείκτης εξάρτησης ηλικιωμένων «χτυπά κόκκινο» στην Ευρώπη
Χαζεύεις reel; Τι σου προκαλεί αυτή η συνήθεια στον εγκέφαλο
Food
Χτες
Δεν είναι τυχαίο που ολοένα περισσότεροι άνθρωποι χάνουν ώρες σε ένα ατελείωτο doomscrolling, βυθισμένοι στη ροή του περιεχομένου
Οι 6 τάσεις στα φορέματα που θα κυριαρχήσουν το φθινόπωρο 2025
Food
Προχτές
Κράτα σημειώσεις - αυτά τα έξι στιλ φορέματος αναμένεται να «πρωταγωνιστήσουν» τους επόμενους μήνες.
5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Food
Προχτές
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!
Πώς θα φροντίσεις τα φυτά σου μετά το καλοκαίρι
Food
Προχτές
Με μερικές απλές αλλαγές στη φροντίδα τους, θα συνεχίσουν να ομορφαίνουν το μπαλκόνι σου για πολύ καιρό ακόμη!
Τι είναι η «τραγική αισιοδοξία» που προτείνουν οι ψυχολόγοι
Food
Προχτές