Ποιος τρόπος μαγειρέματος μας προστατεύει από καρκινογόνες ουσίες

Photo by Daria Shevtsova from Pexels
Μέχρι και 90% μειώνει τον κίνδυνο
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση 19/1/2021 | 10:51
Οι γιατροί επιμένουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε το καλοψημένο κρέας και ειδικά το καμμένο κρέας που έχει γίνει μαύρο ή σκούρο καφέ.
Το κρέας που έχει ψηθεί υπερβολικά είναι επικίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, καθώς απελευθερώνονται ουσίες που είναι βλαβερές για τον οργανισμό μας.
Ισχύει τόσο για τη σχάρα και τα κάρβουνα όσο και για το τηγάνι. Στο τηγάνισμα το κρέας και οι βλάβες που μας προκαλεί επιβαρύνονται όταν δεν μαγειρεύονται σε ελαιόλαδο και ειδικά αν το λάδι είναι ξαναχρησιμοποιημένο, πρακτική που εφαρμόζεται σε ταχυφαγεία.
Ο τρόπος για να μειώσετε τις καρκινογόνες ουσιες που εκλύονται κατά το ψήσιμο, είναι να γυρνάτε αρκετά συχνά το κρέας και από τις δύο μεριές, όπως επίσης έχει αποδειχθεί ότι όσο πιο υγρό είναι το κρέας τόσο λιγότερο επιβλαβές είναι.
Για αυτό συνίσταται το μαρινάρισμα, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια του ψησίματος να το ενυδατώνετε συχνά.
TAGS
καρκινογόνες ουσίες
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγαπημένα fashion και beauty moments της Έλενας Τσαγκρινού
Σήμερα
Με αφορμή την κυκλοφορία του "El Diablo" που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2021
Tips για τέλεια φρύδια από τη National Brow Artist της Benefit Cosmetics Greece
Σήμερα
Πώς θα τα φροντίσεις καλύτερα
Τα νέα κομμάτια από τα H&M που φέρνουν την άνοιξη
Σήμερα
Λίγο fashion inspo πριν αλλάξει η σεζόν, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν
Η Αθηνά Οικονομάκου αγαπά το κόκκινο κραγιόν και μας το δείχνει συχνά
Χτες
Το φορά σε όλες τις περιστάσεις
Υπάρχουν θερμίδες που σε παχαίνουν και άλλες που σε αδυνατίζουν;
Χτες
Η Δήμητρα Παπαμίχου, γνωστή διατροφολόγος απαντά σε κάθε σου απορία!
Η Υοutuber που αγόρασε τα φορεμένα ρούχα της Kim Kardashian
Χτες
Τι επέλεξε η Hope από το site της οικογένειας
Πώς θα είναι τα ταξίδια μετά την Πανδημία;
Χτες
Κάτι που μας απασχολεί όλους, και δε θα αργήσει να έρθει.
Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για σeξ σύμφωνα με την ηλικία σου
Χτες