E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η πιο σκληρή γυναικοκτονία στην Ελλάδα

Ένα σοκαριστικό έγκλημα που εξιχνιάστηκε εξαιτίας πολλών συμπτώσεων

Η πιο σκληρή γυναικοκτονία στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Θα μπορούσε να είναι το τέλειο έγκλημα, αφού λίγες ώρες αργότερα οι μαύρες σακούλες με τα μέλη του ανθρώπινου σώματος θα είχαν καταλήξει στη χωματερή και θα είχαν εξαφανιστεί για πάντα.

Όμως μια απεργία στους οδοκαθαριστές και ένας ρακοσυλλέκτης έφεραν στο φως ένα μακάβριο έγκλημα που σόκαρε και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ημερολόγιο γράφει 25 Ιουνίου 1987 και η αστυνομία δέχεται ένα τηλεφώνημα ότι σε κάτι κάδους έχουν βρεθεί μαύρες σακούλες που μέσα έχουν ανθρώπινα μέλη.

Η περιοχή γίνεται απροσπέλαστη αφού αστυνομικές δυνάμεις καταφθάνουν στη περιοχή και συλλέγουν στοιχεία.

Οι εφημερίδες κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδο την είδηση, και όλοι μιλούν για το πιο φρικιαστικό έγκλημα που έχει συμβεί στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στις σακούλες βρέθηκε και μια απόδειξη από ένα κρεοπωλείο της περιοχής και όλοι αναζητούν τον ένοχο.

Η ΕΡΤ μεταδίδει το όνομα της άτυχης κοπέλας. Η 18χρονη Ζωή Γαρμανή είναι το θύμα που δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε με σκοπό να εξαφανιστεί η σορός. Μάλιστα το Έθνος δημοσιεύει φωτογραφία με το διαμελισμένο κορμί που ενώσαν οι ιατροδικαστές για να το ταυτοποιήσουν και η ελληνική κοινωνία παγώνει.

Μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος ο Παναγιώτης Φραντζής παραδίδεται στην αστυνομία και ομολογεί πως είναι ο δολοφόνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν η Ζωή ήταν 16 ετών και ο Φραντζής ήταν ήδη φοιτητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παντρεύτηκαν στα 18 έτη της κοπέλας και ο γάμος δεν ήταν ιδαίτερα ομαλός. Υπήρχαν καθημερινοί έντονοι καυγάδες και από ένα τέτοιο καυγά ήρθε το μοιραίο τέλος. Ο Φραντζής έσπρωξε τη Ζωή και εκείνη χτύπησε στο προσκέφαλο του κρεβατιού και έχασε τις αισθήσεις της.

«Βγήκα εκτός εαυτού. Τα ‘χασα και δεν ήξερα τι έκανα. Την άρπαξα και την έσπρωξα με δύναμη στην άκρη του κρεβατιού, χτυπώντας το κεφάλι της, το οποίο έβγαλε και αίματα. Βρισκόμουνα, όπως αντιλαμβάνεστε σε πλήρη σύγχυση. Η Ζωή ήταν κάτω. Πλησίασα για να δω αν αναπνέει κι αν έχει σφυγμούς. Πιάνοντας το χέρι της, διαπίστωσα ότι δεν είχε σφυγμούς. Ήταν νεκρή», ήταν η εκδοχή του δολοφόνου.

Ο ιατροδικαστής όμως έχει διαφορετική άποψε αφού αιτία θανάτου είναι ο στραγγαλισμός.

Τεμάχισε την αδικοχαμένη Ζωή με ένα κρητικό μαχαίρι σε 11 κομμάτια. Μάλιστα στην αναπαράσταση ήταν ιδιαίτερα κυνικός αφού έδινε λεπτομέρειες από το μακάβριο έγκλημα σαν να περιέγραφε σφαγή ζώου.

Στη δίκη ο εισαγγελέας ζητάει την θανατική ποινή, παρότι αυτή έχει καταργηθεί, καταδικάζεται σε ισόβια και αποφυλακίστηκε το 2005 μετά από 18 χρόνια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Πριν 8 ώρες

Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Αυτές θεωρούνται οι δουλειές του μέλλοντος

Πριν 8 ώρες

Οι δουλειές του μέλλοντος συνδέονται άρρηκτα με την τεχνολογία, την καινοτομία και την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη

Το γεγονός που προκάλεσε τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Πριν 8 ώρες

Μια λάθος στροφή έφερε την πρώτη δολοφονία

Τι συμβαίνει στην Τουρκία και έχει γίνει τόσο δημοφιλής στις πλαστικές επεμβάσεις;

Πριν 8 ώρες

Πέρυσι, η Τουρκία κατέγραψε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τον αισθητικό ιατρικό τουρισμό

Ψυχοπαθείς με κοστούμι: 1 στους 5 εταιρικούς ηγέτες έχει επικίνδυνα χαρακτηριστικά

Χτες

Κάποιοι δεν χρειάζονται μαχαίρι για να γίνουν επικίνδυνοι

Έζησε 22 χρόνια σαν καλόγρια ενώ ήταν άντρας: Η απίστευτη ιστορία του

Χτες

Για 22 ολόκληρα χρόνια έζησε ως... αδελφή Μαργαρίτα σε δύο διαφορετικά μοναστήρια

Κεντάκι: Η αδιανόητη κομπίνα ενός χωρισμένου άντρα για να μην πληρώνει διατροφή

Χτες

Αν μη τι άλλο η τσιγκουνιά του τον έκανε δημιουργικό

Η βασίλισσα που κατέληξε άστεγη

Χτες

Η ζωή της Μαρίας των Μεδίκων

Η χώρα που πέρασε νόμο γιατί οι κάτοικοί της ζητούν πολλά «συγνώμη»

Χτες

Έπρεπε με κάποιον τρόπο να προστατεύσει τους πολίτες από τους εαυτούς τους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.