E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο πρώτος σκόρερ στο τουρκικό πρωτάθλημα είναι Έλληνας

Ο 28χρονος αρχηγός της Εθνικής βάζει πλώρη για πρωτάθλημα

Ο πρώτος σκόρερ στο τουρκικό πρωτάθλημα είναι Έλληνας
@novasports.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Οι φίλοι του Πανιωνίου και της ΑΕΚ τον ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι ο το σουτ είναι το καλύτερο που έχουν δει από Έλληνα παίκτη εδώ και χρόνια. Αν ο Τάσος Μπακασέτας βρει ανοικτό πεδίο έξω από την περιοχή, τότε είναι πολύ πιθανό το δυνατό αριστερό του πόδι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πολλές φορές χωρίς ο τερματοφύλακας να προλάβει να αντιδράσει.

Ο αρχηγός πλέον της Εθνικής Ελλάδας, βρίσκεται από το 2019 στη γειτονική χώρα. Πρώτα πήγε στην ελληνική παροικία της Αλάνιασπορ, όπου ήταν συμπαίκτης με τον Γιώργο Τζαβέλλα και τον Μανώλη Σιώπη. Με τον δεύτερο εξακολουθεί να είναι συμπαίκτης αν και η μετακίνηση τους στην Τραμπζονσπορ, έγινε με 5 μήνες διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Ιανουάριο του 2021 η ομάδα της Τραπεζούντας έδωσε 3 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους για να κάνει δικό της τον γεννημένο στην Κόρινθο Μπακασέτα, ο οποίος σε 1,5 χρόνο με την Αλάνιασπορ είχε πετύχει 21 γκολ και είχε μοιράσει 12 ασιστ. Σε 19 εμφανίσεις πέρσι με τα γαλαζομπορντό, πέτυχε 6 τέρματα. Φέτος, τον αριθμό αυτόν τον ξεπέρασε μόλις σε 9 ματς.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι πρώτος σκόρερ του τουρκικού πρωταθλήματος ύστερα από 9 αγωνιστικές με 7 γκολ. Και οδηγεί σε πορεία πρωταθλητισμού την ομάδα του, η οποία βρίσκεται πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα και μάλιστα αήττητη με 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Τα δυο γκολ του στο ντέρμπι με τη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα, βοήθησαν την ομάδα του να κάνει την ανατροπή και να περάσει εκείνη στην κορυφή.

Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο Μπακασέτας σκοράρει δυο τέρματα, καθώς το ίδιο είχε κάνει και στην εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Καϊσέρισπορ με 2-1 στις 2 Οκτωβρίου. Η διακοπή των εθνικών ομάδων φαίνεται να μην τον επηρέασε και επέστρεψε με την ίδια όρεξη.

Την Παρασκευή, ο Στέφανο Οκάκα Τσούκα σκόραρε δυο φορές στη μεγάλη νίκη της Μπασάκσεχιρ επί της Μπεσίκτας. Ωστόσο, κράτησε την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ μόλις 48 ώρες, αφού ο Τάσος Μπακασέτας έφτασε τα 7 γκολ, μη θέλοντας να αφήσει την κορυφή στον πίνακα των σκόρερ. Τουλάχιστον για την ώρα.

Δεν ξέρουμε αν ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου και της ΑΕΚ θα καταφέρει να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Ωστόσο, φαίνεται να βγάζει ηγετικές ικανότητες και στην Τραμπζονσπόρ, να την οδηγεί σε μια πορεία πρωταθλητισμού ελπίζοντας να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1984 και το 7ο συνολικά και ίσως να γλυκοκοιτάει μια μεταγραφή σε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα. Άλλωστε βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Σήμερα

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Σήμερα

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.