E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μέσα στο πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο μπορείς να ακούσεις το αίμα σου να κυλά

Κανένας δεν μπόρεσε να μείνει μέσα για μια ολόκληρη ώρα

Μέσα στο πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο μπορείς να ακούσεις το αίμα σου να κυλά
@businessinsider.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το 2015 η Microsoft αποφάσισε να χτίσει το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο. Μπορεί αυτό να ακούγεται ως ένα καταφύγιο για διαλογισμό αλλά πολλοί λίγοι ήταν αυτοί που μπόρεσαν να μείνουν μέσα έστω και για λίγο.

Μετά από λίγα λεπτά θα αρχίσεις να ακούς τον χτύπο της καρδιάς σου. Αν καταφέρεις και μείνεις λίγο παραπάνω και θα ακούσεις το αίμα σου να κυλά και τα κοκάλα σου να τρίζουν. Χωρίς κανένας εξωτερικός ήχος να επιτρέπεται στο δωμάτιο, η σχεδόν απόλυτη ησυχία θα αρχίσει σιγά σιγά να «χτυπάει» στα αυτιά σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όταν το ενδιαφέρον μέρος της υπόθεσης τελειώσει, θα χάσεις την ισορροπία σου αφού η έλλειψη αντήχησης στο δωμάτιο σαμποτάρει την ενσωματωμένη σας χωρική επίγνωση.

Το δωμάτιο βρίσκεται στα κεντρικά της εταιρείας στο Ρέντμοντ της πολιτείας της Ουάσινγκτον και είναι γνωστό ως «το δωμάτιο χωρίς ηχώ». Για να κατασκευαστεί χρειάστηκαν δυο χρόνια.

Στον έξω κόσμο είμαστε πάντα εκτεθειμένη σε κάποιο επίπεδο θορύβου. Αλλά μέσα σε αυτό το δωμάτιο δεν υπάρχει πίεση αέρα στα αυτιά γιατί δεν υπάρχει καθόλου ηχώ. Ο σχεδιαστής του Hundraj Gopal, είχε πει στο CNN: «Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν την απουσία ήχου εκκωφαντική, αισθάνονται μια αίσθηση πληρότητας στα αυτιά ή κάποιο κουδούνισμα. Οι πολύ αμυδροί ήχοι ακούγονται καθαρά επειδή ο θόρυβος περιβάλλοντος είναι εξαιρετικά χαμηλός. Όταν γυρνάς το κεφάλι σου, μπορείς να ακούσεις αυτή την κίνηση. Μπορείτε να ακούσετε τον εαυτό σας να αναπνέει και ακούγεται δυνατά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θόρυβος μέσα στο δωμάτιο είναι ο πιο κοντινός στο μηδέν που έχει υπάρξει, χωρίς όμως να εισέρχεται στο κενό ήχου. Μέσα το επίπεδο θορύβου έχει αρνητικά ντεσιμπέλ, για την ακρίβεια -20,3, τα οποία είναι ακριβώς 20,3 ντεσιμπέλ κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής. Η απαλή αναπνοή μπορεί να ακουστεί στα 10 ντεσιμπέλ και το ψιθύρισμα στα 30. Έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες, ως το πιο ήσυχο μέρος του πλανήτη, παίρνοντας το ρεκόρ από ένα άλλο δωμάτιο στη Μινεσότα, όπου τα ντεσιμπέλ έφταναν τα -9,4.

Το δωμάτιο χρησιμοποιείται για να γίνει τεστ στον ηχητικό εξοπλισμό και τις ηλεκτρονικές συσκευές. Η Microsoft το χρησιμοποιεί για να αναλύσει τα κλικ και τα βουητά νέων συσκευών υπολογιστών, μικροφώνων, ακουστικών και ηχείων.

Όσο για το πόσο κάποιος μπορεί να μείνει μέσα; Σύμφωνα με το Smithsonian, «το πιο ήσυχο δωμάτιο στη Γη θα σε τρελάνει μέσα σε 45 λεπτά». Υπάρχουν αρκετές φήμες για τον μεγαλύτερο χρόνο που άντεξε κάποιος εκεί μέσα. Και παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος επίσημος διαγωνισμός ο Gopal είχε παραδεχθεί στο CNN πως «ο μεγαλύτερος συνεχής χρόνος που έχει περάσει κάποιος μέσα στον θάλαμο είναι περίπου 55 λεπτά».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 8 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 8 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 8 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.