E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν κόψετε τα αυγά

Πολλά οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν κόψετε τα αυγά
Φωτογραφία από τον χρήστη Estudio Gourmet στο Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αυγά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας, όπως η βελτίωση της υγείας των ματιών και τα πολλά θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων είναι οι πρωτεΐνες και τα ωμέγα-3 οξέα.

Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει ότι ίσως είναι καλύτερο να τα αντικαταστήσετε με άλλες τροφές που περιλαμβάνουν τις ίδιες ουσίες που χρειάζτται για το σώμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί διατηρείσετε την υγεία σας καλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές έρευνες που δείχνουν ότι η υπερκατανάλωση αυγών μπορεί να μην είναι το πιο υγιεινό σενάριο για τον οργανισμό σας.

Τα αυγά από μόνα τους μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα

Τα αυγά έχουν άφθονη πρωτεΐνη, αλλά δεν έχουν φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πέψη. Η έλλειψη φυτικών ινών οδηγεί σε δυσκοιλιότητα, επομένως εάν τρώτε μόνο αυγά, μπορεί να έχετε μια άβολη εμπειρία στην τουαλέτα. Γι' αυτό θα ήταν καλύτερα να συνοδεύετε τα αυγά σας με τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως είναι το σπανάκι και οι ντομάτες. Οπότε ίσως θα πρέπει να έχετε μια ωραία ομελέτα για πρωινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες για μακροζωία

Μελέτη διαπίστωσε ότι η πλήρης αφαίρεση των αυγών από τη διατροφή σας μπορεί να σας κάνει να ζήσετε περισσότερο, καθώς ο κρόκος του αυγού έχει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Σε οποιαδήποτε ηλικία, εάν τρώτε πολλά αυγά, μπορεί να αυξήσετε τον παραπάνω κίνδυνο, αλλά αν τρώτε λιγότερο από ένα αυγό κάθε εβδομάδα, τότε είστε ασφαλείς.

Ωστόσο, υπάρχει πάντα μια λύση για τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής. Μπορείτε να πάρετε την πρωτεΐνη σας αντικαθιστώντας τον κρόκο του αυγού με φυτικές τροφές, όπως ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά και ψωμί, για να αυξήσετε τις πιθανότητες να ζήσετε περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να προκαλέσουν ακμή και εξάρσεις σπυριών

Η ακμή προκαλείται από υψηλά επίπεδα ορμονών προγεστερόνης, από τις οποίες τα αυγά είναι γεμάτα. Φυσικά, το σώμα μας παράγει αυτές τις ορμόνες από μόνο του, αλλά τρώγοντας αυγά, απλώς προσθέτουμε επιπλέον ορμόνες μέσα μας.

Έτσι, αν ξαφνικά δείτε κάποια εξανθήματα στο δέρμα σας, τότε ίσως πρέπει να προσέξετε πόσο συχνά καταναλώνετε αυγά. Ωστόσο, αν τρώτε αυτό το προϊόν σε τακτική βάση και δεν παρατηρείτε την εμφάνιση ακμής, αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι δεν έχετε φάει και τόσα πολλά τελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατανάλωση πολλών αυγών μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων

Γενικά, οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να τρώνε περίπου 7 αυγά την εβδομάδα χωρίς να βλάψουν την καρδιά τους και η κατανάλωση πολλών αυγών μπορεί ακόμη και να είναι καλή για εσάς, για να μειώσετε τις πιθανότητες εγκεφαλικού ή να βελτιώσετε την όρασή σας.

Ωστόσο, αν πάσχετε από μια πάθηση υγείας, όπως ο διαβήτης, η κατανάλωση πολλών αυγών μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής νόσου. Μια μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι οι άνδρες που τρώνε περισσότερα από ένα αυγό κάθε μέρα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν μια αντίστοιχη πάθηση. Επομένως, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη διατροφή σας.

Τα αυγά μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα

Τα αυγά μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό πρωινό γεύμα για μερικούς, αλλά όχι για εσάς που είστε ευαίσθητοι σε ορισμένα τρόφιμα ή έχετε δυσανεξία. Αν αναρωτιέστε γιατί φουσκώνετε ή έχετε αέρια μετά την κατανάλωση αυγών, ίσως είναι καλό να κάνετε ένα τεστ αλλεργίας πριν συνεχίσετε να τα τρώτε κάθε πρωί.

Η δυσανεξία στο αυγό βασικά σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αφομοιώσετε σωστά ένα συγκεκριμένο στοιχείο του και μπορεί να μην έχετε ένα ένζυμο που να μπορεί να το διασπάσει. Αυτό όχι μόνο σας κάνει να φουσκώνετε, αλλά μπορείτε επίσης να αισθανθείτε πόνο στο στομάχι, πονοκεφάλους και νεύρα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Σήμερα

Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Σήμερα

Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Σήμερα

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Σήμερα

Σίγουρες fashion επιλογές

Αυτές είναι οι πιο διαχρονικά στυλάτες celebrities

Σήμερα

Κι εμείς λατρεύουμε να κλέβουμε ιδέες από το στυλ τους!

Τα λουλούδια που ανθίζουν μόνο το Πάσχα

Χτες

Είναι όλα τους πανέμορφα!

Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;

Χτες

Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Προχτές

Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Νέα έρευνα δείχνει πως αυτή η διατροφή προσθέτει 13 χρόνια στη ζωή σας

Προχτές

Nέα έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.