Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σπας τα μακαρόνια στη μέση όταν τα μαγειρεύεις
Υπάρχει πρακτικός και... πνευματικός λόγος

Φωτογραφία από Markus Spiske
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Όταν φτιάχνουμε μακαρόνια, πολλές φορές συνηθίζουμε να τα σπάμε πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα.
Αυτό το κάνουμε γιατί μοιάζει βολικό να μην φαίνονται τα μισά μέσα και τα άλλα μισά έξω από το νερό, αλλά δεν είναι αυτός ο αυθεντικός τρόπος που μαγειρεύονται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι Ιταλοί δεν το κάνουν σχεδόν ποτέ. Ο λόγος που πρέπει τα μακαρόνια να μπαίνουν ολόκληρα στην κατσαρόλα είναι για να τυλίγονται τελείως στο πιρούνι και με αυτόν τον τρόπο να μην πετάγεται στο τέλος η σάλτσα. Αν τα σπάσεις στη μέση, δεν θα τυλιχθούν όπως πρέπει γύρω από το πιρούνι.
Εκτός από αυτόν τον πρακτικό λόγο, που μάλλον εξηγεί και γιατί τα μακαρόνια έχουν το συγκεκριμένο μέγεθος, οι Ιταλοί πιστεύουν ότι φέρνει και κακοτυχία. Οπότε καλό θα ήταν να το σκεφτείτε δυο φορές πριν το ξανακάνετε…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Έλενα Γαλύφα προτείνει το πιο διαχρονικό δίδυμο για κομψές εμφανίσεις
Σήμερα
Ο συνδυασμός που δε φεύγει ποτέ από τη μόδα και ταιριάζει σε κάθε περίσταση
Τα φθινοπωρινά φυτά που θα δώσουν νέα ζωή στο σπίτι σου
Σήμερα
Το φθινόπωρο δεν είναι εποχή για μαραμένα λουλούδια· είναι η στιγμή να φυτέψεις ξανά και να φτιάξεις τη διάθεσή σου!
Το ελληνικό χωριό που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια
Σήμερα
Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να σε μαγέψει
Πώς να αναβαθμίσεις το σπίτι σου για το φθινόπωρο
Σήμερα
Το σπίτι είναι ο καμβάς – κι εσύ ο καλλιτέχνης που τον ζωγραφίζει κάθε μέρα με τη διάθεσή σου
Βρήκαμε πού θα φας στην Αθήνα το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο του κόσμου
Σήμερα
Κι όμως είναι ελληνική πατέντα!
Ποιες είναι οι «πράσινες δραστηριότητες» που διώχνουν το άγχος;
Σήμερα
Αν είσαι αγχώδης, δοκίμασε να τις ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου!
5 φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ευρώπη που θα σε εκπλήξουν με την ομορφιά τους
Χτες
Φτιάξε βαλίτσα, πάρε παλτό και ετοιμάσου να ερωτευτείς το φθινόπωρο σε αυτές τις πόλεις!
Πολυτέλεια στην οικονομική θέση; Ναι, αν πετάς με αυτή την εταιρεία
Χτες
Egg tarts, οθόνες και τεχνολογία
Η Φαίη Σκορδά δίνει ιδέα για το πιο chic office–casual σύνολο της σεζόν
Προχτές
Το look που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το γραφείο μέχρι την απογευματινή βόλτα
Το μπιστρό ‑ θρύλος στο Παρίσι που σερβίρει μόνο ένα πιάτο εδώ και 66 χρόνια
Προχτές
Το Le Relais de l’Entrecôte, είναι ένα ταπεινό μπιστρό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του ’50
Το `αντιπαθητικό` λαχανικό που θωρακίζει τον εγκέφαλο και την καρδιά
Προχτές
Οι φύτρες του έχουν 20 φορές περισσότερα ευεργετικά στοιχεία
Η χώρα που...συνταγογραφείται για ευεξία: Γιατί όλο και περισσότεροι γιατροί προτείνουν ένα ταξίδι εκεί
Προχτές