E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί πρέπει να τρώμε κάθε μέρα φρούτα και λαχανικά

Εκτός από το σώμα έχουν και αλλού όφελος

Γιατί πρέπει να τρώμε κάθε μέρα φρούτα και λαχανικά
Photo by Nathan Dumlao on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα φρούτα και τα λαχανικά βελτιώνουν την μνήμη σε όσους τα συμπεριλαμβάνουν στις διατροφικές τους συνήθειες. Από μικροί ακούμε από όλους να τα τρώμε. Πρόκειται άλλωστε για δυο από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη.

Ο οργανισμός επωφελείται μια μια σειρά από στοιχεία, όπως φυτικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως για παράδειγμα τα αντιοξειδωτικά, που συμβάλλουν στην καλή υγεία και στην μείωση κινδύνου μακροχρόνιων ασθενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί λοιπόν τα φρούτα και τα λαχανικά να κάνουν καλό στο σώμα μας, αλλά κάνουν καλό και στον εγκέφαλό μας, βελτιώνοντας την μνήμη. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πριν λίγο καιρό στο επιστημονικό περιοδικό Neurology, τα άτομα που τρώνε περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν αντιοξειδωτικές φλαβονόλες, μπορεί να έχουν αρκετά μειωμένο ρυθμό για απώλεια μνήμης.

«Τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών των φρούτων και των λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών, των φλαβονολών και άλλων βιοδραστικών ενώσεων, μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα, η οποία μπορεί να συμβάλει στην απώλεια της μνήμης», υποστηρίζει Αμερικανίδα κλινική διαιτολόγος, συμπληρώνοντας: «επιπλέον, αυτές οι τροφές είναι ευεργετικές για το μικροβίωμα, το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για τη γνωστική υγεία», αναφέρει η έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Rush University Medical Center στο Σικάγο, παρακολούθησαν για επτά χρόνια 961 συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 81 έτη. Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, εκείνοι που καταναλώνουν φλαβονόλες, είχαν 0,4 λιγότερες μονάδες πτώσης της μνήμης ανά δεκαετία, από εκείνους που είχαν ανεπαρκή λήψη.

Ποια είναι αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά; Κυρίως είναι το μήλο, υτο μπρόκολο, το κέιλ. Το αχλάδι, το πορτοκάλι, το σπανάκι και οι ντομάτες. Ο κανόνας αναφέρει πως όσο πιο σκούρο είναι το λαχανικό και το φρούτο, τόσο περισσότερες φλαβονόλες θα περιέχουν όπως ανφέρουν οι ειδικοί, με τα μούρα να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Ψηλά σε φλαβονόλες βρίσκονται επίσης και κάποιες ποσότητες τσαγιού, καφε αλλά και κόκκινου κρασιού, τα οποία εμπεριέχουν φλαβονόλες και προσφέρουν οφέλη και στην μνήμη και στη υγεία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο ξεχωριστά αρώματα με νότες τριαντάφυλλου

Σήμερα

Αν σου αρέσουν τα τριαντάφυλλα, θα τα λατρέψεις αυτά τα αρώματα!

6 προτάσεις μακιγιάζ για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Σήμερα

Είναι διακριτικά και θα αναδείξουν υπέροχα τα χαρακτηριστικά σου!

Το λαχανικό που προστατεύει τα νεφρά

Χτες

Ο φυσικός σύμμαχος στην πρόληψη του καρκίνου

Tι ακριβώς κάνει το χημικό peeling

Χτες

Μπορείς να κάνεις και στο σπίτι;

Οι 10 πιο δημοφιλείς designer bags που είναι πάντα διαχρονικές

Χτες

Είναι περιζήτητες και παραμένουν στη μόδα κάθε σεζόν

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να χαρίσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χτες

Ένα μπουκέτο λουλούδια είναι πάντα μια γλυκιά χειρονομία που σίγουρα βρίσκει ανταπόκριση!

Η σαλάτα που αδυνατίζει και ρίχνει το ζάχαρο

Προχτές

Ένας γευστικός θησαυρός για υγεία και ευεξία

Το μυστικό της Τζένης Μελιτά για γυμνασμένο σώμα θέλει μόλις 30 λεπτά

Προχτές

Ακόμα κι όταν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις αυξάνονται, δεν παραμελεί τη φυσική της κατάσταση

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.