E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής που αξίζουν μια επίσκεψη!

Κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής που αξίζουν μια επίσκεψη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/1/2023 | 10:34

Ένα κτίριο δεν είναι μόνο οι τοίχοι που το περιτριγυρίζουν- είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Είναι η ιστορία του αλλά και η πολυποικιλότητα της αρχιτεκτονικής τους ματιάς! Με την πάροδο του χρόνου, η εξέλιξη της αρχιτεκτονικής έχει προσφέρει υπέροχα κτίρια-στολίδια, που ξεχωρίζουν για την κάθε λεπτομέρεια στη δημιουργία τους και αξίζουν σίγουρα μία επίσκεψη. Αν κι εσύ λατρεύεις τις βόλτες στην πόλη, παρακάτω θα βρεις τα πιο όμορφα κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις από κοντά και να περιηγηθείς στους χώρους τους!

The Orbit

Σύγχρονο και ελκυστικό, το κτίριο The Orbit ήρθε για να φέρει νέο αέρα στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν πολυποίκιλο χώρο γραφείων, του οποίου η αισθητική και αρχιτεκτονική χροιά έχει κάτι από το…μέλλον!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί εκ πρώτης όψεως, να φαίνεται ότι στο κτίριο στεγάζονται μόνο γραφεία γνωστών επιχειρήσεων, αλλά μπορεί κανείς να βρει εκεί ίσως το μοναδικό κολυμβητήριο στους Αμπελόκηπους. Η συνολική έκταση του εντυπωσιακού αυτού κτιρίου είναι 42.000 τμ, 9 ορόφους, 6 υπόγεια και βρίσκεται σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την Πανόρμου.

Το The Orbit αποτελεί ένα εμβληματικό, κτιριακό project και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στην Αθήνα, με στόχο την πορεία και ανάπτυξη που θα οδηγήσει στη σύγχρονη και δημιουργική πόλη.

Καπνεργοστάσιο

Μπορεί να έχεις περάσει πολλές φορές από τη Λένορμαν αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις δώσει σημασία σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής. Πρόκειται για το Παλιό Καπνεργοστάσιο, που πλέον έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού της Αθήνας. Το Δημόσιο Καπνεργοστάσιο δημιουργήθηκε το 1883 και στέγασε για πολλά χρόνια έπειτα αρκετές καπνοβιομηχανίες και βιομηχανίες κοπής και συσκευασίας καπνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1989 το Δημόσιο Καπνεργοστάσιο χαρακτηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο και ως σπουδαίο δείγμα εξαιρετικής Βιομηχανικής Αρχιτεκτονικής. Σήμερα στο κτίριο στεγάζονται η Διεύθυνση Εκδόσεων και Εκτυπώσεων της Βουλής, καθώς και το τμήμα Βιβλιοθήκης Πόλης και Διαχείρισης Συστημάτων Βιβλιοθήκης. Ταυτόχρονα, από το 2021, η ισόγεια πτέρυγα, το αίθριο και το κτίριο του πρώην τελωνείου αποτελούν χώρο πολιτισμού για το κοινό, μετά τις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Πιλοποιείο Πουλόπουλου

Σε μια απλή καθημερινή διαδρομή Θησείο-Πετράλωνα, διασχίζοντας τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, θα παρατηρήσεις ένα από τα πιο όμορφα αλλά και απλά κτίρια της Αθήνας- και αυτό δεν είναι άλλο από το παλιό Πιλοποιείο Πουλόπουλου. Το πέτρινο αυτό κτίσμα είναι σήμερα πλέον γνωστό ως πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων.

Το εντυπωσιακό αυτό κτίριο, που φέρνει μνήμες από το παρελθόν, οικοδομήθηκε για να φιλοξενήσει το τότε γνωστό Πιλοποιείο Πουλόπουλου, ένα από τα πιο δημοφιλή εργοστάσια με παραγωγή καπέλων στην Αθήνα. Το ίδιο αποτελεί αξιοσήμαντο δείγμα αρχιτεκτονικής δημιουργικότητας για την εποχή και είναι χτισμένο κατοπτρικά, σε μορφή τραπεζίου, με απλή και λιτή εξωτερική εμφάνιση. Σχετικά με το κτίσμα, κυριαρχεί η πέτρα (λιθοδομή), η οποία συμπληρώνεται από αυστηρά, μορφολογικά στοιχεία. Οι πέτρινοι ψευτοκίονες και τα στοιχεία από σίδερο είναι δύο από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της εμβληματικής όψης τους παρόντος κτιρίου, το οποίο και αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μικρή Πολυκατοικία

Το όμορφο κτίριο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι αυτό που σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει, έστω και μία φορά, όταν κάνεις τον περίπατό σου στο σημείο. Η Μικρή Πολυκατοικία ανήκει στην οικογένεια Κουρεμένου και οικοδομήθηκε το 1930, με βάση τα σχέδια του διακεκριμένου αρχιτέκτονα, Βασιλείου Κουρεμένου. Ο στόχος του αρχιτέκτονα ήταν να εναρμονιστεί η πολυκατοικία με τις νέες κατασκευαστικές και λειτουργικές συνθήκες, χωρίς όμως να χάσει και την εξέχουσα αισθητική της, που την έκανε τελικά να ξεχωρίζει μέσα στα χρόνια. Η τοποθεσία είναι επίσης εκπληκτική, καθώς βρίσκεται απέναντι από το Βράχο της Ακρόπολης, απ’ όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει και το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου.

Από το 1978 το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και από το 1988 ως προστατευόμενο έργο τέχνης, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αν θέλεις κι εσύ να γνωρίσεις από κοντά όλα τα εμβληματικά κτίρια της Αθήνας, αξίζει να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας τις βόλτες σου!

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Πριν 10 ώρες

Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Πριν 10 ώρες

«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Χτες

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Προχτές

Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Προχτές

Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Πριν 3 μέρες

Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Πριν 3 μέρες

Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.