E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη: Για πρώτη φορά οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ μπροστά στην οικογένεια

Την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη για την άγρια δολοφονία του Αλκη Καμπανού

Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη: Για πρώτη φορά οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ μπροστά στην οικογένεια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/1/2023 | 14:23

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης θα καθίσουν αύριο οι 12 oπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται ότι σκότωσαν εν ψυχρώ τον 19χρονο Άλκη Καμπανό και επιτέθηκαν στην παρέα ανυποψίαστων νεαρών.Σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εισάγεται αύριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης (πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο) η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 19χρονου φιλάθλου του Αρη, Αλκη Καμπανού, που συγκλόνισε το πανελλήνιο πέρυσι τον Φλεβάρη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 12 νεαροί χούλιγκαν-οπαδοί της ομάδας του ΠΑΟΚ, που επιτέθηκαν στην παρέα των ανυποψίαστων παιδιών το μοιραίο βράδυ, στην περιοχή Χαριλάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κούγιας:«Θα ζητήσουμε επέκταση κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση»

Σύμφωνα με το Voria.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι, τόσο η οικογένεια όσο και ο ίδιος, είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για τη δίκη, προσθέτοντας ότι θα ζητήσουν την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση, ενώ, με την συνένωση της δικογραφίας με την υπόθεση εύρεσης όπλων στη λέσχη, από όπου ξεκίνησαν οι άνθρωποι που αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη και αποδόθηκαν όλα τα όπλα σε έναν κατηγορούμενο, θα αποδοθεί στους κατηγορούμενους το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι επίσης κακούργημα.

Ακόμη, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε ως «πρωτοφανή στα παγκόσμια δεδομένα» το ότι, παρά την άγρια δολοφονία του Άλκη και την σωρεία των αποδεικτικών στοιχείων, κανένας από τους κατηγορούμενους δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τόσο η οικογένεια Καμπανού, δηλαδή η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του αείμνηστου Άλκη και εγώ βεβαίως είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να ξεκινήσει η δίκη την Τετάρτη. Δεν θα επιτρέψουμε να μην ξεκινήσει η δίκη εκτός εάν υπάρχουν πολύ σπουδαίοι λόγοι που καθορίζονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Βεβαίως, μια δίκη με 12 κατηγορουμένους, οι οποίοι είναι κρατούμενοι και οι οποίοι εκπροσωπούνται από δύο ή τρεις δικηγόρους -και μάλιστα αξιόλογους συναδέλφους- δύσκολα να μην έχει κάποιο πρόβλημα. Αλλά θεωρώ το πρόβλημα αυτό ότι δεν μπορεί να αποτρέψει την έναρξη της δίκης. Εμείς ερχόμαστε στην υπόθεση αυτή αποφασισμένοι να ζητήσουμε την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας. «Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια δεδομένα να έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πολτοποιημένο κεφάλι από χτυπήματα, κατακρεουργημένο από μαχαίρια καράμπιτ, δρεπάνια, να υπάρχει βίντεο ότι όλοι συμμετέχουν και ούτε ένας από τους κατηγορούμενους να μην παραδέχεται ότι χτύπησε, ούτε ένας από τους κατηγορούμενους να μη λέει αλήθεια στην προανάκριση και την ανάκριση και να κατονομάζει κάποιον άλλον. Οπότε έχουμε μια παραπομπή για όλους με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και με τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον των δύο άλλων νεαρών που γλύτωσαν από θαύμα και κατηγορουμένους που κανείς από αυτούς δεν παραδέχεται καμία πράξη. Είναι μια υπόθεση που πραγματικά κατά την ταπεινή μου άποψη όσον αφορά το στάδιο το προδικαστικό δηλαδή τον χρόνο που έγινε η προανάκριση και η ανάκριση δεν υπάρχει προηγούμενο. Να δούμε τώρα μήπως οι κατηγορούμενοι μετανόησαν και θέλουν να πουν ορισμένα πράγματα διαφωτιστικά, ώστε και η δική τους ψυχή να ηρεμήσει και να έχουν μια ήσυχη συνείδηση και η οικογένεια του Άλκη Καμπανού να πάρει σαφείς απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη με το παιδί τους»

Μέτρα ασφαλείας

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει αυστηρά μέτρα ασφαλείας εντός κι εκτός του δικαστικού μεγάρου. Θυμίζουμε εδώ ότι η οικογένεια του Αλκη Καμπανού είχε υποβάλει αίτημα να γίνει η δίκη στην Αθήνα, αλλά συνάντησε την άρνηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Είχε προηγηθεί αρνητική εισήγηση από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Αγγελο Καμηλάρη, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν ζητήματα τα οποία δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε αντίστοιχο δικαστήριο της εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη δυσαρέσκειά τους, αλλά και τη δική μας δυσάρεστη έκπληξη για αυτήν την απόφαση και θέτουμε προ των ευθυνών τους αυτούς που την έλαβαν», σημείωνε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας, ευχόμενος «η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα εντός και εκτός του δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ δίνει εγγυήσεις ασφαλείας και παίρνει δέσμευση για αγορά όπλων 100 δισ. δολαρίων από την Ουκρανία

Πριν 6 ώρες

Σταματούν και ξαναξεκινούν οι συζητήσεις Τραμπ και Ευρωπαίων στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ διέκοψε τη διάσκεψη με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες για να τηλεφωνήσει στον Πούτιν

Πριν 6 ώρες

Ο Τραμπ διέκοψε τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συνομιλήσει με τον Πούτιν

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Χτες

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Χτες

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Χτες

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Χτες

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Χτες

Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Χτες

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Χτες

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Χτες

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.