E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαρτυρίες ‑ σοκ για ψευτογιατρό: «Μας πήρε €65.000 και ο αδελφός μου πέθανε»

Έδωσαν 65.000 για δήθεν «πρωτοποριακές θεραπείες» με ενέσεις βλαστοκυττάρων

Μαρτυρίες ‑ σοκ για ψευτογιατρό: «Μας πήρε €65.000 και ο αδελφός μου πέθανε»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 20/1/2023 | 13:53

«Αυτό που ζητάω είναι δικαίωση στη μνήμη του», τονίζει ο αδελφός του θύματος του «ψευτογιατρού» που είδε το αγαπημένο του πρόσωπο να πεθαίνει τον Νοέμβριο του 2020, μετά από «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων. Ο ψευτογιατρός είχε καταφέρει πρώτα να τους πάρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες.

Ο αδελφός του 53χρονου θύματος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατήγγειλε στην αστυνομία τον «ψευτογιατρό», μετά τον θάνατο του αδελφού του και με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η μεγάλη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι αυτό που ζητάει είναι «δικαίωση στο όνομα και την μνήμη του αδελφού μου» και πως «θα ακουστούν όλα εκεί που πρέπει και θα βγουν όλα στη δημοσιότητα αλλά την ώρα που πρέπει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος επισημαίνει ότι για την υπόθεση του 66χρονου που παρίστανε τον ψευτογιατρό σχηματίζεται δικογραφία και πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος, ο άνθρωπος που δήλωνε, μεταξύ άλλων, φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα και παρίστανε τον φυσίατρο - νευρολόγο στα άτομα που προσέγγιζε για να πουλήσει τις πανάκριβες «θεραπείες» του, κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα του «ψευτογιατρού», απαντάει χαρακτηριστικά: «Πώς θέλετε να αισθανθεί ένας άνθρωπος που χάνει τον αδελφό του και τον εκμεταλλεύεται κάποιος πάνω στον πόνο και την ανάγκη του, καθώς δεν υπήρχε ιατρική θεραπεία για τη συγκεκριμένη νόσο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον ψευτογιατρό

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του ψευτογιατρού που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και κατάφερνε να τους πάρει τεράστια χρηματικά πόσα, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και βάρος του Γερμανού γιατρού που φέρεται να συνεργάζονταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά κατέληξαν πέντε ασθενείς, ενώ μέχρι στιγμής, έχουν γίνει τουλάχιστον 15 καταγγελίες. Ο εν λόγω απατεώνας από την Αθήνα αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός, προτείνοντας σε ασθενείς να δοκιμάσουν θεραπείες με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Τα ποσά αντιστοιχούσαν σε 15.000 με 20.000 ευρώ ανά ένεση, ενώ, είναι χαρακτηριστικό ότι από μία μόνο ασθενή φέρεται πως απέσπασε περισσότερα από 150.000 ευρώ. Ο φυσιοθεραπευτής που παρίστανε τον γιατρό, φαίνεται πως συνεργαζόταν με έναν ηλικιωμένο Γερμανό γιατρό που έχει έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης. Το οφελος που είχαν αποκομίσει εκτιμάται ότι είναι πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ θύματά τους υπάρχουν σε διάφορες περιοχές στη χώρα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο: Αγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας

Σήμερα

24 επιβάτες αποκλείστηκαν δια βίου από ταξίδια

Θεσσαλονίκη: Εμμονικός με τη γειτόνισσα ένας 44χρονος ‑ Της έκανε σeξουαλικές προτάσεις και διέδιδε ότι είναι ιερόδουλη

Σήμερα

Ο 44χρονος παραδέχτηκε πως είχε «κόλλημα από παιδί» με την 51χρονη γειτόνισσά του

Μεγάλη φωτιά σε ξενοδοχείο της Πάτρας ‑ Μαύροι καπνοί στο κέντρο της πόλης

Σήμερα

Συναγερμός για φωτιά στο κτίριο στο κέντρο της Πάτρας. Οι πρώτες πληροφορίες.

Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό: Ανθυπολοχαγός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης

Σήμερα

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για το τραγικό περιστατικό

Ισόβια απαλλαγή από φόρους στις μητέρες δύο παιδιών εισάγει η Ουγγαρία με στόχο την αύξηση των γεννήσεων

Σήμερα

Ο υπερσυντηρητικός πρωθυπουργός, ένθερμος υποστηρικτής των «παραδοσιακών» αξιών, επεκτείνει έτσι την πολιτική του που έχει στόχο να σταματήσει τη μείωση του πληθυσμού

Τα φωτοβολταϊκά δείχνουν οι Ισπανοί ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ

Σήμερα

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Red Eléctrica απέκλεισε την κυβερνοεπίθεση

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Μεσογείων ‑ Απεγκλωβίστηκε ένα άτομο από μπαλκόνι

Σήμερα

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Παράταση ενός έτους για 22.000 «αιώνιους» φοιτητές που κινδυνεύουν με διαγραφή από τα πανεπιστήμια

Σήμερα

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η επικείμενη Σύνοδος των Πρυτάνεων και το τελικό πλαίσιο που θα οριστικοποιηθεί μετά τις φοιτητικές εκλογές της 14ης Μαΐου

Ο Φιλιππινέζος υποψήφιος πάπας γίνεται viral – Τραγούδησε το «Imagine» του Τζον Λένον

Σήμερα

Φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος ασιάτης πάπας έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές

Πύργος: Πεινασμένοι ληστές προσπάθησαν να κλέψουν παραγγελίες φαγητού από ντελιβερά

Σήμερα

Tο κουτί αποθήκευσης ήταν γεμάτο με παραγγελίες φαγητών

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.