E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταγγελία από φοιτήτρια του ΑΠΘ για σeξουαλική παρενόχληση στις ντουζιέρες των εστιών

Κοινοποιήθηκε ανώνυμα σε φοιτητική σελίδα στο Facebook

Καταγγελία από φοιτήτρια του ΑΠΘ για σeξουαλική παρενόχληση στις ντουζιέρες των εστιών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/2/2023 | 20:54

Ακόμη μια καταγγελία προκαλεί αίσθηση για τον βαθμό της παραβατικότητας εντός των φοιτητικών εστιών. Η νέα περίπτωση αφορά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με νεαρή γυναίκα να καταγγέλλει παρενόχληση από τρεις άνδρες στις κοινόχρηστες ντουζιέρες των φοιτητικών εστιών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία, η οποία κοινοποιήθηκε ανώνυμα σε φοιτητική σελίδα στο Facebook, το περιστατικό συνέβη πριν από πέντε ημέρες, στην Α’ εστία του ΑΠΘ, όταν η καταγγέλλουσα πήγαινε στα κοινόχρηστα μπάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει, την ακολούθησαν στον διάδρομο τρία άτομα, ηλικίας περίπου 25 έως 30 ετών. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μπήκε στο μπάνιο και κλείδωσε την πόρτα. Τα άτομα που την ακολουθούσαν άρχισαν να χτυπούν την πόρτα με σκοπό να την ανοίξουν. Κάποιος από αυτούς της είπε «θα περάσεις καλά, θα σου αρέσει».

Η καταγγέλλουσα αναφέρει πως ούρλιαξε προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση λόγω του περασμένου της ώρας. Τέλος, σημειώνει στην καταγγελία ότι ύστερα από λίγα λεπτά οι δράστες έφυγαν, λέγοντάς της: «θα ξανασυναντηθούμε».

Στην καταγγελία που κοινοποιήθηκε στο Facebook αναφέρονται ειδικότερα τα εξής: «Καλησπέρα σε ολ@. Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα να μοιραστώ το χθεσινό βίωμα μου στην εστία. Μένω στην Α εστία (για προφανείς λόγους δεν θα πω τον τον όροφο) αλλά στοκ όροφο μου συχνά κάνουν βόλτες άτομα άσχετα που χτυπάνε πόρτες και κλέβουν. Χθες γύρω στις 2 που γύρισα από την δουλειά και πήγα να κάνω μπάνιο τρία άτομα γύρω στα 25-30 με ακολούθησαν στα μπάνια του διαδρόμου μου. Εγώ κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά ώσπου άρχισαν να χτυπάνε την πόρτα και να την τραβάνε να ανοίξει (ευτυχώς πρόλαβα και κλείδωσα). Στη συνέχεια φώναζαν διάφορους σeξιστικούς χαρακτηρισμούς και μου έλεγαν να ανοίξω λέγοντας μου "θα περάσεις καλά, θα σου αρέσει". Εγώ ούρλιαξα σε βοήθεια αλλά λόγω ώρας μάλλον δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μετά από 10 λεπτά που προσπαθούσαν να μπουν και ενώ εγώ είχα παγώσει και ήμουν αδύναμη να αντιδράσω αποφάσισαν να φύγουν λέγοντας μου ότι θα ξανασυνταθούμε. Πρώτη φορά ένιωσα τέτοιο τρόμο στη ζωή μου και ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Σε φίλη μου που είχε ένα παρόμοιο περιστατικό πιο παλιά οι φυλακές τη συμβούλεψαν να κάνει μπάνιο μεσημεριανές ώρες. Έχω φτάσει να φοβάμαι να βγω από το δωμάτιο να πλύνω τα χέρια μου με αυτούς που κυκλοφορούν στο διάδρομο. Συγγνώμη για το σεντόνι αλλά ήθελα να το μοιραστώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από τη στιγμή που είναι μία ανώνυμη καταγγελία, μπορεί και να μην ισχύει» τόνισε μιλώντας στο thestival.gr ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ και πρόεδρος των Φοιτητικών Εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Κωβαίος. Ο ίδιος σημείωσε πως μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εταιρείας φύλαξης των φοιτητικών εστιών, καθώς και με τους ίδιους τους φύλακες οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για το περιστατικό.

Με αφορμή την ανώνυμη καταγγελία στα social media, μέλη του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ το πρωί της Τετάρτης, ζητώντας καλύτερη φύλαξη των φοιτητικών εστιών και επισκευή των κτιριακών υποδομών, με έκτακτο κονδύλι από το υπουργείο Παιδείας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 112 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 114 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 115 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 115 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 115 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 124 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 124 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 124 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 124 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 147 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.