E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» σήμερα

Δύσκολες οι επόμενες ώρες

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» σήμερα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/2/2023 | 08:24

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη βρίσκονται στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» η οποία αναμένεται σήμερα να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη με πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση από την ΕΜΥ του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το πρωί της Δευτέρας (6/2):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Όπως έγραψε το πρωί της Δευτέρας ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, «η έξαρση του χιονιά μετατοπίζεται χρονικά έως ΚΑΙ το μεσημέρι. Παρότι έχει χαθεί μέρος δυναμικής του συστήματος, αρκούν μόνο το ΒΑ επιφανειακό ρεύμα και οι ψυχρές μάζες τοιυ συστήματος να διατηρήσουν ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ τις χιονοπτώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Όπως ανέφερε χθες, Κυριακή, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σήμερα αναμένεται το μεγάλο «χτύπημα» της κακοκαιρίας σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο (σσ σήμερα) και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής. Αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα. Αντίστοιχη εικόνα λαμβάνουμε και για Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα από όλους μας!».

Ήδη από τα ξημερώματα χιονίζει σε Μαλακάσα, Σχηματάρι Διόνυσο, Πεντέλη, Θρακομακεδόνες και Αφίδνες, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις και σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το meteo.gr για σήμερα αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βορειοανατολικά και σε πεδινά τμήματα. Bροχές και πιθανές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Ισχυρός παγετός στα βόρεια. Άνεμοι έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πεδινά τμήματα στη Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, στη Νοτιοανατολική Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στις Κυκλάδες. Πιθανότητα για πρόσκαιρες και τοπικές χιονοπτώσεις και σε πεδινά τμήματα υπάρχει σε τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου. Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια, όπου σε αρκετές περιοχές θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -15 έως 0 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -14 έως 5, στην Ήπειρο από -14 έως 7 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -15 έως 3, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -12 έως 7, στα Επτάνησα από -1 έως 6 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από -4 έως 3 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις αρχικά με εντάσεις έως 8-9 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση στα 7-8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά χιονοπτώσεις και σε πεδινά τμήματα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν αλλά θα διατηρηθούν πιο τοπικά και παροδικά κυρίως στα βόρεια του νομού. Στα υπόλοιπα τμήματα του νομού υπάρχει πιθανότητα για παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως μετά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 2-3 βαθμούς, αλλά στα βόρεια, δυτικά και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφηβος στη Βόρεια Καρολίνα πέθανε από λοίμωξη που προκαλείται από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Σήμερα

Η λοίμωξη προκαλεί πρωτοπαθή αμοιβική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (PAM) με γρήγορη εξέλιξη και συχνά θανατηφόρα έκβαση εντός περίπου πέντε ημερών

Στα 91 του κατέκτησε ξανά την κορυφή: Διέσχισε 2.193 μίλια κι έγραψε ιστορία στο Appalachian Trail

Σήμερα

Από τη Δυτική Βιρτζίνια μέχρι το Μέιν, ο 91άχρονος πεζοπόρος διένυσε 3.529 χιλιόμετρα και ανέκτησε το ρεκόρ που είχε χάσει

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 47χρονος που επέδειξε τα γεννητικά του όργανα σε ψυχολόγο ‑ «Με ρωτούσε πώς μου φαίνονται»

Σήμερα

Ένοχος κρίθηκε ο κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, με την ποινή του να ανασταλεί για τρία χρόνια

Σοκ στην Κυψέλη: Είχε φυλακιστεί το 2020 για μαστροπεία ο 43χρονος ‑ Κρατούσε Γερμανίδα έγκλειστη σε διαμέρισμα

Σήμερα

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες στην υπόθεση του δολοφονημένου βρέφους - Η γυναίκα τον γνώρισε μέσω social media και ήρθε στην Ελλάδα - Εκείνος την κρατούσε έγκλειστη σε διαμέρισμα με σκοπό να την ωθήσει στην πορνεία

Νέο ευρώ: Ανοιξε η ψηφοφορία ‑ Πώς ψηφίζετε και γιατί η Ελλάδα έχει διπλή συμμετοχή

Σήμερα

Δέκα σχέδια βρίσκονται στις επιλογές, χωρισμένα σε δύο θεματικές ενότητες: τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τα ποτάμια με τα πουλιά.

Ερευνα: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο, αλλά παράγουν λιγότερο

Σήμερα

Γιατί το να δουλεύουμε περισσότερο δεν αρκεί

Το επικό βίντεο από το Ισραήλ για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», τα καρφιά από το Τελ Αβίβ για την Αγκυρα

Σήμερα

«Σε μια περίοδο κατά την οποία παράγοντες με ηγεμονικές φιλοδοξίες επιδιώκουν να επεκτείνουν την επιρροή τους, το Ισραήλ και η Ελλάδα θα ενεργούν αποφασιστικά για την προστασία της ασφάλειας και των κοινών τους συμφερόντων» ανέφερε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ

Αθώος κρίθηκε ο σύζυγος γνωστής παρουσιάστριας για το ενδοοικογενειακό περιστατικό

Σήμερα

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, εξέφρασε μεταμέλεια για το συμβάν

Αποχωρεί από την Φουρνά Ευρυτανίας η πολύτεκνη οικογένεια που είχε εγκατασταθεί πρώτη στο χωριό, «προσπαθήσαμε, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε»

Σήμερα

Μετά από δύο χρόνια η οικογένεια φεύγει από το χωριό - «Όταν έρθει η ώρα να κοιτάξουμε πίσω, θα ξέρουμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε», αναφέρει η μητέρα σε ανάρτησή της

Πολωνία: Φτιάχνει το μεγαλύτερο στρατό της Ευρώπης–Επιδιώκει να εξοπλίζει η ίδια τα στρατεύματά της

Σήμερα

Οι δαπάνες της Πολωνίας στον τομέα της άμυνας έχουν τετραπλασιαστεί από το 2022

Με ένα μαχαίρι και αλλεπάλληλα χτυπήματα σκότωσαν το βρέφος στην Κυψέλη ‑ «Mόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι»

Σήμερα

«Μόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι» είπε ο 43χρονος για την άγρια δολοφονία του μωρού - Σε εξέλιξη έρευνα και για το πώς απέκτησαν αφροδίσια νοσήματα η 15χρονη και το 9χρονο από τα αγόρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.