E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρόστιμα και ποινές σοκ στους… πονηρούληδες των εκδρομών

Υπέρογκα πρόστιμα ορίζει ο ΚΟΚ για όσους προσπαθούν να ξεγελάσουν τα συστήματα της Τροχαίας

Πρόστιμα και ποινές σοκ στους… πονηρούληδες των εκδρομών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/2/2023 | 09:59

Ο λόγος για τις παράνομες συσκευές που αγοράζουν από το Internet, γνωστές στη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα, ωστόσο στις ΗΠΑ και σε άλλα κράτη-μέλη γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη πολλές δεκαετίες νωρίτερα.

Οι πρώτες μονάδες ραντάρ για τον υπολογισμό της ταχύτητας των κινούμενων αυτοκινήτων κατασκευάστηκαν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ραντάρ, τα οποία είναι «διάσημα», έχουν εγκατασταθεί στους αυτοκινητόδρομους από το 1950.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω σύστημα λειτουργεί με τη μέθοδο της αντανάκλασης, καθώς δύο δεσμίδες ακτινοβολίας χτυπούν το κινούμενο αυτοκίνητο, διαθέτοντας μία συγκεκριμένη συχνότητα και, στη συνέχεια, οι δεσμίδες αυτές επιστρέφουν στη συσκευή, υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς την ακριβή ταχύτητα, με βάση την οποία κινείται το αυτοκίνητο, το οποίο έχουν στοχεύσει. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τύποι ραντάρ σήμερα και, στο μέτρο που η τεχνολογία εξελίσσεται, συνεχώς θα δημιουργούνται νέα μοντέλα περισσότερο «έξυπνα».

Το Newsauto.gr, έψαξε και ανακάλυψε ότι υπάρχουν πάνω από 700.000 διευθύνσεις στο Διαδίκτυο, οι οποίες περιέχουν στις ιστοσελίδες τους προϊόντα, τα οποία, ενδεχομένως, να σας γλιτώσουν από κάποιο τσουχτερό πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα αλλά είναι πολύ πιθανό να σας επιβληθεί άλλο υψηλότερο πρόστιμο για την ύπαρξη συσκευής εντοπισμού ή παρεμβολής αντιραντάρ.

Μάλιστα, πάρα πολλές δημοσιεύουν μέχρι και ζωντανές δοκιμές επιβεβαιώνουν την καλή λειτουργία των αντιραντάρ αλλά καμία δεν αναφέρει τα πρόστιμα που προβλέπει ο ΚΟΚ για τις παράνομες συσκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βασικές κατηγορίες στις οποίες διακρίνονται τα αντι-ραντάρ είναι δύο.
Η πρώτη αφορά απλώς ανιχνευτές ραντάρ που προειδοποιούν, μέχρι και 2 χιλιόμετρα πριν, ότι υπάρχει μπλόκο της αστυνομίας και η δεύτερη, η οποία είναι ακριβότερη, κάνει το αυτοκίνητό σας πραγματικά… αόρατο στα ραντάρ της αστυνομίας -καθώς, όταν στοχεύεται το αυτοκίνητο, το ειδικό μηχάνημα στέλνει διαφορετικό σήμα πίσω προκαλώντας μία «μικρή βλάβη» στο πιστόλι-ραντάρ, με αποτέλεσμα μέχρι να καταλάβουν τι έχει συμβεί το αυτοκίνητο να έχει περάσει από το «μπλόκο».

Τα πρόστιμα του ΚΟΚ στην Ελλάδα για τα αντιραντάρ είναι ιδιαίτερα υψηλά, αν διαπιστωθεί από τους τροχονόμους συσκευή αντιραντάρ τότε το πρόστιμο του ορίζει ο Κ.Ο.Κ. ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος για 30 ημέρες, της Άδειας αλλά και των Πινακίδων Κυκλοφορίας για 2 μήνες! Είναι πραγματικά από τα υψηλότερα πρόστιμα που υπάρχουν στον ΚΟΚ και στόχο έχει κυρίως τις συσκευές που επεμβαίνουν στα τεχνολογικά μέσα της Αστυνομίας και «αδρανοποιούν» τα πιστόλια στόχευσης που αναγράφουν και τα χιλιόμετρα με τα οποία κινούνταν τα οχήματα.

Πάντως, πραγματικά μας έκανε ιδιαίτερη αίσθηση το γεγονός πως το πρόστιμο για την ύπαρξη συσκευής αντιραντάρ είναι σχεδόν τριπλάσιο του προστίμου που επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες φορτηγών που επεμβαίνουν στον ταχογράφο το οποίο ανέρχεται σε 700 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για 30 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν των δύο αυτών βασικών κατηγοριών που προειδοποιούν ή παρεμβαίνουν στο έργο της Αστυνομίας πλέον υπάρχουν και GPS τα οποία ενημερώνουν τους οδηγούς που υπάρχουν φωτογραφικές κάμερες για υπερβολική ταχύτητα! Ωστόσο, η τεχνολογία προχωρά και ήδη η Google μέσω των διαδραστικών χαρτών ενημέρωσε ότι έχει έτοιμη την εφαρμογή που θα ενημερώνει τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο που υπάρχουν «μπλόκα» της Τροχαίας!

Όμως, η ανακοίνωση της Google ήταν αρκετή για να αντιδράσουν οι Αστυνομικοί στις ΗΠΑ επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τους παραβάτες αλλά και τους εγκληματίες, καθώς θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που υπάρχουν αστυνομικοί, ώστε να τους αποφύγουν. Τέλος, κυρίως στις ΗΠΑ έχουν κατασκευαστεί και πωλούνται κάποια ειδικά σπρέι με τα οποία ψεκάζει κανείς τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός και τα φωτογραφικά ραντάρ της Τροχαίας τη στιγμή που ενεργοποιούνται και φωτογραφίζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των παραβατών οδηγών το υλικό με το οποίο έχουν ψεκαστεί οι πινακίδες κυκλοφορίας δεν επιτρέπει την αποτύπωση των στοιχείων που αναγράφουν οι πινακίδες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Σήμερα

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Σήμερα

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Σήμερα

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Σήμερα

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Σήμερα

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Σήμερα

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Σήμερα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Σήμερα

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Σήμερα

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Σήμερα

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.