E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

6 Ιστορικοί κινηματογράφοι της Αθήνας και τι παίζουν αυτήν την εβδομάδα

Η έξοδος για σινεμά είναι πάντα μια έξοδος αγαπημένη!

6 Ιστορικοί κινηματογράφοι της Αθήνας και τι παίζουν αυτήν την εβδομάδα
@zissispap_ / instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

Είναι μαγικό το πόσο εύκολα μπορείς ανά πάσα στιγμή να βρεθείς σε έναν ιστορικό κινηματογράφο της Αθήνας και να απολαύσεις μια ταινία. Χειμώνας ή καλοκαίρι, πάντα είναι μια καλή ευκαιρία για ταινία στο σινεμά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ιστορικό μέρος, έναν ιστορικό κινηματογράφο που σε γεμίζει νοσταλγία και μόνο η αίσθηση του χώρου.

Σε αυτούς τους κινηματογράφους, θα δεις φίλους και παρέες, ζευγαράκια μικρά και μεγάλα και όλα αυτά δημιουργούν ένα ρομαντικό σκηνικό, πολλές φορές σαν σενάριο ταινίας! Πληροφορίες λένε ότι τη δεκαετία του ’60 υπήρχαν στην Αθήνα 600 κινηματογράφοι. Ακούγεται τρελό, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως τότε δεν υπήρχαν κινητά και η τηλεόραση μόλις είχε μπει στις ζωές των ανθρώπων, τότε βγάζει νόημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, λειτουργούν σαφώς πολύ λιγότεροι, αλλά κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αθηναϊκά δρώμενα. Ας δούμε λοιπόν τι παίζουν αυτήν την εβδομάδα 6 ιστορικοί κινηματογράφοι της Αθήνας.

Άστορ

Το «Cine Άστορ» εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 1947 με πρώτη προβολή τις «Μεγάλες Προσδοκίες». Ένας πολυτελής χώρος με 800 θέσεις και πολλές πρώτες προβολές ταινιών, έκαναν τον κινηματογράφο talk of the town πολύ σύντομα. Καινοτόμα ιδέα για τον κινηματογράφο Άστορ αποτέλεσε η αρίθμηση στις θέσεις, ιδέα που καθιερώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από οικονομικές αναταράξεις και διαλείμματα, το σινεμά Άστορ είναι από το 2015 ανανεωμένο και ανακαινισμένο, φιλοξενώντας μεγάλα φεστιβάλ και events εκτός από προβολές ταινιών. Την εβδομάδα αυτήν, θα βρεις το «Aftersun» σε σκηνοθεσία Σάρλοτ Γουέλς και το «1976», ένα ψυχολογικό θρίλερ της Μανουέλα Μαρτέλι.

Σταδίου 28, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kat Kon (@kat_kat_kat_k)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φοίβος

Για πρώτη φορά ο «Φοίβος» άνοιξε το 1948, στο Περιστέρι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Ο θερινός χώρος του κινηματογράφου, άνοιξε λίγα χρόνια αργότερα, το 1954, στην οδό Ρούζβελτ. Για πολλά χρόνια αποτέλεσε τον μοναδικό κινηματογράφο στο Περιστέρι. Σήμερα, διαθέτει δύο αίθουσες, την κεντρική αίθουσα, χωρητικότητας 350 θέσεων και μία δεύτερη που αποτελούσε εξώστη του παλιού κινηματογράφου με 100 θέσεις.

Αν επισκεφθείς τον κινηματογράφο αυτήν την περίοδο θα βρεις το «Κριντ 3». Από τις 9/3 και μετά θα δεις να παίζονται το «Inside», το «Scream VI» και η παιδική ταινία «Μούμιες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εθ. Αντιστάσεως 3, Περιστέρι

Τριανόν  

Το Νοέμβριο του 1960 άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά ο κινηματογράφος Τριανόν, με τη μεγάλη επιτυχία του Ζυλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή» και φαίνεται πως του πήγε γούρι! Αποτελεί έναν από τους πρώτους κινηματογράφους σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο οποίος δε διέκοψε τη λειτουργία του επί πολλά χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι παρέμενε ανοιχτός χειμώνα – καλοκαίρι και με μία ιδιαίτερη κλίση του δαπέδου, επέτρεπε σε όλους τους θεατές να παρακολουθούν άνετα. Αυτήν την εβδομάδα θα βρεις την ταινία «Τα πνεύματα του Ινισέριν» σε δύο προβολές καθημερινά, στις 19:00 και στις 21:10.

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα

Άστυ

Ήταν 1939 όταν άνοιξε ο Κινηματογράφος Άστυ στο κέντρο της Αθήνας. Όλοι το επισκέπτονται με κλειστά μάτια και εμπιστοσύνη, αφού τόσα χρόνια ανταμείβει τους θεατές με άψογη εξυπηρέτηση. Παίζει κατά κύριο λόγο ποιοτικές ταινίες και όχι εμπορικές, διατηρώντας έτσι τον πήχυ ψηλά στο κύρος και το επίπεδό του. Αν δεν έχεις δει το «Close» του Λούκας Ντοντ, αυτή την εβδομάδα θα παίζεται στο Σινέ Άστυ σε τρεις προβολές, στις 17:50, στις 20:00 και στις 22:05.  

Κοραή 4, Αθήνα

Ιντεάλ

Άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και κάποτε διέθετε την μεγαλύτερη οθόνη της πόλης. Επιπλέον, ήταν το πρώτο σινεμά με καθίσματα «γαλλικού τύπου» στην Αθήνα. Στο σινεμά «Ιντεάλ» θα βρεις και εμπορικές και ποιοτικές ταινίες, ενώ το εσωτερικό του θυμίζει ξεκάθαρα παλαιότερη εποχή με τον χαρακτηριστικό διάδρομο προς το ταμείο και το χώρο του φουαγιέ. Αυτή την εβδομάδα θα δεις την ταινία «Γυναικείες Κουβέντες» της Σάρα Πόλεϋ και το «Tár» με την Κέιτ Μπλάνσετ σε προβολές μετά τις 17:00. Επίσης, θα δεις το «Ήσυχο Κορίτσι» αλλά και το «Inside» σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσούπη.

Πανεπιστημίου 46, Αθήνα

Έλλη

Ο Κινηματογράφος Έλλη ιδρύθηκε το 1952 και μετά από πολλές ανακαινίσεις, σήμερα διαθέτει τον πιο σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Με μοντέρνα αισθητική και ζεστή και φιλόξενη αύρα, περιμένει τους θεατές να διαβούν την γυάλινη διαμπερή είσοδο. Συνήθως το Cine «Έλλη» τιμάει τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και αυτή την εβδομάδα θα δεις εκεί την υποψήφια ταινία για Όσκαρ «Τα πνεύματα του Ινισέριν».

Ακαδημίας 64, Αθήνα

Αυτοί είναι κάποιοι από τους μακροβιότερους και πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας. Αν θέλεις να παρακολουθήσεις κάποια ταινία αυτή την εβδομάδα, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τσεκάρεις τι παίζεται!

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 113 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 115 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 31
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.