Ειδικό Δικαστήριο: Η απόφαση για Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο
Αθωώθηκαν για τα κακουργήματα

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 4/3/2023 | 17:40
Αθώοι για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας κρίθηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα.
Ωστόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δυο παραβάσεις καθήκοντος. Το δικαστήριο διασκέπτεται επί της ποινής.
Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η Ελένη Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολής κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για παράβαση καθήκοντος για δυο περιπτώσεις, σε βάρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βάρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5. Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.