E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γεωργία: Αγριο ξύλο στο Κοινοβούλιο λόγω νόμου περί «ξένων πρακτόρων»

Δείτε το βίντεο

Γεωργία: Αγριο ξύλο στο Κοινοβούλιο λόγω νόμου περί «ξένων πρακτόρων»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/3/2023 | 16:13

Σκηνές ρινγκ εκτυλίχθηκαν στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας μεταξύ εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο – Δημοκρατική Γεωργία» και της αντιπολίτευσης. Θέμα της ημερήσιας διάταξης ο νόμος για τους ξένους πράκτορες.

Ο νόμος, εφόσον εγκριθεί, προβλέπει τη δημιουργία μητρώου οργανισμών και μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένοι βουλευτές πιστεύουν ότι ο νόμος απομακρύνει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που άνοιξε πεδίο σφοδρών αντιπαραθέσεων.

Βίντεο που μεταδόθηκαν από το εσωτερικό του κτιρίου του κοινοβουλίου στο Τμπιλίσι, έδειξαν έναν σύντομο αλλά βίαιο διαπληκτισμό μεταξύ βουλευτών, όταν ο πρόεδρος της επιτροπής νομικών υποθέσεων του σώματος φάνηκε να χτυπά τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Ενιαίο Εθνικό Κίνημα», που εναντιώνεται στον νόμο.

Ο νόμος θα απαιτεί από τις οργανώσεις που λαμβάνουν τουλάχιστον το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό, να εγγράφονται ως «ξένοι πράκτορες» και τις θέτει σε επιτήρηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλιώς θα υπόκεινται σε βαριά πρόστιμα.

Οι επικριτές του νόμου τον συγκρίνουν με έναν ρωσικό του 2012, ο οποίος διευρύνεται σταθερά από τότε και χρησιμοποιείται για να κατασταλούν στη Ρωσία η κοινωνία των πολιτών και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Λένε πως ο νόμος σηματοδοτεί μια στροφή προς τον απολυταρχισμό στη Γεωργία.

Η πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, έχει πει πως θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο το οποίο, αν εγκριθεί, θα θέσει, όπως είπε, σε κίνδυνο τις ελπίδες της Γεωργίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Το κοινοβούλιο μπορεί να ανατρέψει το προεδρικό βέτο. Τον περασμένο μήνα περισσότερες από 60 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και μέσα ενημέρωσης είχαν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν, εφόσον περάσει ο νόμος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά τώρα στην Παιανία κοντά στην Αττική Οδό

Σήμερα

Μήνυμα 112 για ετοιμότητα

Κιργιστάν: Ρωσίδα ορειβάτισσα αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό

Σήμερα

Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»

Τραγικός θάνατος 22χρονης από σπάνια αλλεργική αντίδραση μετά από αξονική τομογραφία

Σήμερα

Η θανατηφόρα αντίδραση προκλήθηκε από το σκιαγραφικό που της χορηγήθηκε

Φθιώτιδα: Στη φυλακή 59χρονος που απείλησε με μαχαίρι την ανιψιά του ‑ «Βγες έξω να σε σφάξω»

Σήμερα

Στο δικαστήριο ο 59χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος και υποστήριξε πως όλο αυτό ήταν «μια χαζομάρα»

Προσωπικός Αριθμός: Παράταση για την έκδοσή του με επιλογή δύο ψηφίων

Σήμερα

Η παράταση δίνεται προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη μέγιστη χρονική δυνατότητα επιλογής των δύο πρώτων ψηφίων

Μοντέλο δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μετανάστες στη Γερμανία ενώ προστάτευε γυναίκες

Σήμερα

Το 21χρονο μοντέλο από τη Νέα Υόρκη μαχαιρώθηκε πολλές φορές ενώ υπερασπιζόταν δύο γυναίκες - «Επιτίθενται και τους αφήνουν ελεύθερους μετά από 12 ώρες»

Κίνα: Μήνυμα γραμμένο με αίμα διέσωσε γυναίκα ‑ Είχε παγιδευτεί για 30 ώρες σε κλειδωμένο δωμάτιο

Σήμερα

Έγραψε με το αίμα της μήνυμα σε μαξιλάρι και το πέταξε από το παράθυρο

Τεράστιες αλλαγές για τους εργαζόμενους: Τι γίνεται με τις καλοκαιρινές άδειες

Σήμερα

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο οι εργαζόμενοι θα μπορούν να «σπάνε» την άδειά τους σε περισσότερα διαστήματα μέσα στο έτος πάντα σε συνεννόηση με τον εργοδότη τους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.