E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η 4ημερη εργασία αποδείχτηκε ότι είναι καλύτερη για όλους

Το πείραμα που διήρκησε έξι μήνες και είχε «ηχηρή επιτυχία»

Η 4ημερη εργασία αποδείχτηκε ότι είναι καλύτερη για όλους
Photo by Redd F on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Εάν προσπαθείτε να βρείτε επιχειρήματα για να πείτε κάτι στο αφεντικό σας για την 4ημερη εργασία, τότε μπορεί να βρήκατε ένα πολύ καλό. Γιατί μια νέα μελέτη, μπορεί να σας βοηθήσει πολύ στην επιχειρηματολογία σας.

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, που ονομάζεται 4 Day Week Global, δημοσίευσε τα δεδομένα από 33 συμμετέχουσες εταιρείες στο πρόγραμμα εργασίας τεσσάρων ημερών. Οι εν λόγω εταιρείες έχουν πάνω από 2.000 εργαζόμενους και έδρα σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νέα Ζηλανδία και Καναδά, με το πρόγραμμα να διαρκεί έξι μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μη κυβερνητική οργάνωση συνεργάστηκε με ερευνητές από το Boston College, το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου.

Χιλιάδες εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων λοιπόν, από τον χρηματοοικονομικό, την πληροφορική, το μάρκετινγκ, καταστήματα και πολλά ακόμα, δούλεψαν για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα αυτούς τους έξι μήνες. Οι ερευνητές όλη αυτή την περίοδο, αξιολογούσαν την επίπτωση και την επιρροή που είχε η μια επιπλέον ημέρα ελεύθερου χρόνου στους εργαζόμενους, ενώ γίνονταν συχνά συνεντεύξεις μαζί τους αλλά και με στελέχη.

Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως μια εβδομάδα με μια λιγότερη μέρα εργασίας είχε μια «ηχηρή επιτυχία». Η καθηγήτρια του Boston College στην Κοινωνιολογία, Juliet Schor, ανέφερε πως οι εργαζόμενοι δεν ανέφεραν κάποια αύξηση έντασης στην εργασία τους. «Αυτό υποδηλώνει ότι η στρατηγική αναδιοργάνωσης της εργασίας πέτυχε και ότι η απόδοση δεν επιτεύχθηκε μέσω της αύξησης στην ένταση της εργασίας, κάτι που δεν είναι ούτε βιώσιμο ούτε επιθυμητό». Άρα, η απόδοση στη δουλειά ήταν καλύτερη, χωρίς να χρειαστεί να πιεστούν πιο πολύ οι εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jon Leland, επικεφαλής στρατηγικής για το Kickstarter, έναν ιστότοπο crowdfunding που συμμετέχει στη δοκιμή, περιέγραψε το πρόγραμμα ως «πραγματική νίκη και για τις δύο πλευρές». «Η 4ημερη εβδομάδα ήταν μεταμορφωτική για την επιχείρησή μας και τους ανθρώπους μας. Το προσωπικό είναι πιο συγκεντρωμένο και πιο αφοσιωμένο, βοηθώντας μας να πετύχουμε τους στόχους μας καλύτερα από πριν», δήλωσε.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο μίλησαν γι’ αυτό στο CNN Business, λέγοντας πως η μια παραπάνω ημέρα τους άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο, αφού είχαν περισσότερο χρόνο να κάνουν δουλειές εκτός εργασίας, να ασχοληθούν περισσότερο με τα χόμπι τους και να χαλαρώσουν.

Η αναφορά της έκθεσης αναφέρει λοιπόν συνοπτικά δίνοντας έναν σαφέστατο τόνο για το μέλλον: «Οι εταιρείες είναι εξαιρετικά ικανοποιημένες με τις επιδόσεις, την παραγωγικότητα και τη συνολική εμπειρία τους, με σχεδόν όλες να έχουν ήδη δεσμευτεί ή να σχεδιάζουν να συνεχίσουν με το πρόγραμμα των 4 ημερών εργασίας της εβδομάδας. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Οι μέρες ασθενείας και οι απουσίες έχουν μειωθεί. Οι εταιρείες προσλαμβάνουν νέα άτομα, ενώ οι παραιτήσεις μειώθηκαν ελαφρώς. Οι εργαζόμενοι είναι εξίσου ενθουσιασμένοι».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Πριν 2 ώρες

Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Πριν 2 ώρες

Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Πριν 2 ώρες

Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Χτες

Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Χτες

Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Προχτές

Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Προχτές

Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.