E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτός είναι ο εισαγγελέας που ασκεί δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ και γράφει ιστορία

Συμβαίνει για πρώτη φορά σε πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

Αυτός είναι ο εισαγγελέας που ασκεί δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ και γράφει ιστορία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/3/2023 | 14:38

Είναι ο πρώτος αφροαμερικανός δικαστικός που τέθηκε επικεφαλής της εισαγγελίας του Μανχάταν: ο Άλβιν Μπραγκ μπήκε στα βιβλία της Ιστορίας απαγγέλλοντας κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτός ο 49χρονος δημοκρατικός, ο οποίος εξελέγη το Νοέμβριο του 2021 -όπως και όλοι οι δικαστές και δικαστικοί στις ΗΠΑ- εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την περιφέρεια του Μανχάταν, απήγγειλε επισήμως κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων, λίγο πριν από τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του 2016, σε μια ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών, την Στόρμι Ντάνιελς, με την οποία φέρεται να είχε σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην πρόεδρος πρόκειται να εμφανισθεί την Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου, σύμφωνα με το δικηγόρο του.

Εισαγγελέας του Μανχάταν από την 1η Ιανουαρίου 2022, ο Μπραγκ, ο οποίος γεννήθηκε στο Χάρλεμ, στο βόρειο Μανχάταν, έγινε αμέσως γνωστός για τις προοδευτικές θέσεις του σε ό,τι αφορά την ποινική και κατασταλτική πολιτική. Δέχθηκε τα πυρά των συντηρητικών ρεπουμπλικάνων όταν εξέφρασε τη βούλησή του να αναζητήσει εναλλακτικές επιλογές έναντι της φυλάκισης για ήσσονα αδικήματα και να ασκήσει αντιθέτως πίεση εναντίον των λεγόμενων εγκλημάτων «του λευκού κολάρου» καθώς και των οικονομικών εγκλημάτων.

Έχοντας μεγαλώσει στη συνοικία του Χάρλεμ στα χρόνια του 1980 και του 1990, είχε αφηγηθεί το 2021 πως τον είχε «στιγματίσει βαθιά η ποινική αλυσίδα, καθώς είχε παρευρεθεί σε τρεις αντισυνταγματικές συλλήψεις, με το όπλο στο χέρι, από την NYPD», την αστυνομία της Νέας Υόρκης, η συμπεριφορά της οποίας έναντι των μαύρων και των ισπανόφωνων μειονοτήτων είχε επανειλημμένα επικριθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χωρίς εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει ασφάλεια»

«Χωρίς εμπιστοσύνη, δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης δημόσια ασφάλεια», είχε δηλώσει στον Τύπο ο νομικός αυτός που έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ και εργάσθηκε για τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης (σ.σ.: αξίωμα αντίστοιχο με αυτό ενός τοπικού υπουργού Δικαιοσύνης) και για την ομοσπονδιακή εισαγγελία που εδρεύει επίσης στο δικαστικό μέγαρο του Μανχάταν.

Το δικαιοδοτικό σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνει ομοσπονδιακούς εισαγγελείς και ομοσπονδιακούς δικαστές, που είναι παρόντες σε κάθε πολιτεία και συνδέονται με το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον, και μια τοπική δικαιοδοσία εισαγγελέων και δικαστών σε κάθε ομόσπονδη πολιτεία. Διαδεχόμενος τον Ιανουάριο 2022 τον εισαγγελέα Σάιρους Βανς, ο Άλβιν Μπραγκ ανακοίνωσε αμέσως πως δεν θα ασκεί πλέον διώξεις για παραβάσεις που θεωρούνται ήσσονος σημασίας, όπως η άρνηση συμμόρφωσης ή η αντίσταση στη σύλληψη. Στη Νέα Υόρκη, μια μεγαλούπολη 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων φημισμένη για τις τεράστιες κοινωνικοοικονομικές ανισότητες και την κατά διαστήματα βίαιη ιστορία της, ο Μπραγκ δεσμεύθηκε επίσης να ζητάει ήπιες ποινές για ορισμένες κλοπές.

Η φυλάκιση πρέπει επίσης να θεωρείται ύστατη προσφυγή, σύμφωνα μ’ αυτόν τον δικαστικό που ταξινομείται στην αριστερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οπισθοχώρηση»

Ο Άλβιν Μπραγκ αναγκάσθηκε όμως να οπισθοχωρήσει έπειτα από επικρίσεις του δημάρχου της Νέας Υόρκης, του πρώην αστυνομικού Έρικ Άνταμς. Αυτός ο αφροαμερικανός δήμαρχος εξελέγη στα τέλη του 2021 διεξάγοντας εκστρατεία με θέμα τη μάχη εναντίον της εγκληματικότητας με πυροβόλα όπλα.

Στην υπόθεση Τραμπ – Στόρμι Ντάνιελς, ο Άλβιν Μπραγκ είχε κατηγορηθεί το 2022 από τους New York Times ότι χρονοτριβεί με την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του πρώην προέδρου. Δύο αναπληρωτές εισαγγελείς είχαν έτσι παραιτηθεί το Φεβρουάριο του 2022 καταγγέλλοντας τις «αμφιβολίες» που φέρεται να είχε εκφράσει την εποχή εκείνη ο Μπραγκ αναφορικά με την έρευνα με στόχο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίθετα «ο Μπραγκ φάνηκε επιδέξιος και ρεαλιστής», είχε πει γι’ αυτόν στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρώην εισαγγελέας Μπέντε Γκέρσμαν, χαιρετίζοντας μια «επιθετική έρευνα» εναντίον του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (2017-2021). Εξάλλου ο εισαγγελέας Μπραγκ κατάφερε τον Ιανουάριο να καταδικασθεί η οικογενειακή επιχείρηση Trump Organization σε πρόστιμο 1,6 εκατ. δολαρίων για οικονομικές και φορολογικές απάτες. Ήταν η πρώτη ποινική καταδίκη του εν λόγω ομίλου, ο οποίος αναμένει φέτος μια μεγάλη δίκη στα αστικά δικαστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ομίλου, ο Άλεν Βάισελμπεργκ, συνεργάσθηκε με τη νεοϋορκέζικη δικαιοσύνη και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών και σε καταβολή δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν κατηγορούμενος σ’ αυτή την υπόθεση, όμως χαρακτήρισε επανειλημμένα τον Μπραγκ «ρατσιστή» και «αριστεριστή».

Στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε το Σάββατο τον εισαγγελέα ότι είναι «διεφθαρμένος και πολύ πολιτικοποιημένος». Αυτές οι «απόπειρες εκφοβισμού των υπηρεσιών μας και απειλών εναντίον του κράτους δικαίου στη Νέα Υόρκη δεν θα γίνουν ανεκτές», προειδοποίησε η εισαγγελία του Μανχάταν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 πτώματa σε προχωρημένη σήψη σε πλοίο

Σήμερα

Οι vεκροί εκτιμάται ότι δεν είναι υπήκοοι Βραζιλίας αλλά πιθανά από την Καραΐβική

Παραιτήθηκε ο αμφιλεγόμενος εκλεκτός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Μάρκους Πίπερ

Σήμερα

Αντιμέτωπη με πονοκεφάλους φαίνεται πως είναι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει των ευρωεκλογών 2024

Αλβανικά ΜΜΕ για Μπελέρη ‑ Δήμα: Το κόμμα Μητσοτάκη έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές δύο Αλβανούς

Σήμερα

Ο Πύρρος Δήμας «προκάλεσε αναφέροντας τον όρο `Βόρεια Ήπειρος`» - Βουλευτής σχολίασε «είναι να αυτοκτονείς με την κατάντια της Ελλάδας, που έβαλε υποψήφιο έναν καταδικασμένο»

Λονδίνο: Επισκέπτες σε πάρκο προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Σήμερα

Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία

Αυτό είναι το κτίριο που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Σήμερα

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Σταρ του TikTok πέθανε σε ηλικία 36 ετών – «Θέλετε περισσότερα; Θα σας δώσω περισσότερα»

Σήμερα

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η αιτία θανάτου της

Ποιος; Αυτός! ‑ Η στιγμή της έντασης κατά τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν φανερά εκνευρισμένος μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.