E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Επιτάφιος που χρειάστηκε 1,5 μήνα για να ετοιμαστεί ‑ «Κέντημα» με χιλιάδες χάντρες και λουλούδια

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο πανέμορφο χωριό Φόδελε

Ο Επιτάφιος που χρειάστηκε 1,5 μήνα για να ετοιμαστεί ‑ «Κέντημα» με χιλιάδες χάντρες και λουλούδια
Cretapost
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 14/4/2023 | 13:31

Με κεντρικό θέμα «Δευτέρα Παρουσία» στολίστηκε φέτος ο Επιτάφιος στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε Κρήτης και όπως κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακός.

Οι εθελοντές προετοίμαζαν εδώ και 1,5 μήνα τον επιτάφιο με χιλιάδες χάντρες και λουλούδια όπως αναφέρει το cretapost.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χιλιάδες χάντρες με 1,5 μήνα σχεδόν προετοιμασίας και με πολλούς εθελοντές τοποθετήθηκαν και χιλιάδες μικρά χρυσανθεμάκια και ολοκληρώθηκε το φετινό σχέδιο του Επιταφίου: Το κλειδί για τον Παράδεισο ! Η Δευτέρα Παρουσία ! Ο Χριστός ήρθε αλλά θα ξαναέρθει!» έγραψε στην ανάρτησή του ο π.Παντελεήμων Μούγκουρος.

Δείτε τις εικόνες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ανάρτηση του π. Παντελεήμων:

Χιλιάδες χάντρες με 1,5 μήνα σχεδόν προετοιμασίας και με πολλούς εθελοντές τοποθετήθηκαν και χιλιάδες μικρά χρυσανθεμάκια και ολοκληρώθηκε το φετινό σχέδιο του Επιταφίου :

Το κλειδί για τον Παράδεισο ! Η Δευτέρα Παρουσία ! Ο Χριστός ήρθε αλλά θα ξαναέρθει !

Θλιμμένη και Μεγάλη ημέρα σήμερα και παράλληλα ελπιδοφόρα ! Θλιμμένη γιατί ο Κύριος μας γεύτηκε εκουσίως Σταυρό και Θάνατο , ελπιδοφόρα δε γιατί το έκανε για εμάς ! Τόσο πολυ μας αγάπησε που θέλησε να μας ελευθερώσει από την καταδυναστεία του διαβόλου και καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος , να ζήσει σαν εμάς αλλά δείχνοντας μας τον δρόμο για την ελευθερία , τον δρόμο για τον Ουρανό και την Βασιλεία Του ! Με την επίγειο ζωή του εφάρμοσε πλήρως την εντολή της ΑΓΑΠΗΣ που ο ίδιος έδωσε ώστε θυσίασε τον ίδιο του τον εαυτό , κατεβαίνοντας στον Άδη για να κηρύξει ακόμη και στους νεκρούς την ελπίδα για το μετά το θάνατο , την αιώνιο ζωή ! Οι Χριστιανοί αναζητούμε ακομη αυτήν την ελπίδα , προσδοκούμε την αιώνιο ζωή και τον Παράδεισο δυστυχώς μέσα στον εγωκεντρισμό και την φιλαυτία μας και  προσκυνούμε την κτίση παρά τον Κτίσαντα , ξέχνωντας ότι η Τελική Κρίση θα μας βρει όλους κατά την Δευτέρα Παρουσία Του ! Θεωρούμε ότι όλοι μας στο τέλος θα έχουμε μια θέση κοντά Του , στον Παράδεισο αλλά κανείς από εμάς δεν ακολουθεί το παράδειγμα Του , όπως είναι αποτυπωμένο στο Ευαγγέλιο και είναι το κλειδί για την Ουράνιο Βασιλεία ! Μέσα από την ζωή Του εδώ ο Χριστός έθρεψε πεινασμένους , πότισε διψασμένους , βοήθησε ξένους και αβοηθήτους , θεράπευσε ασθενείς και αμαρτωλούς , συγχώρεσε τους εχθρούς Του , αγάπησε τους πάντες και έδωσε την ίδια οδηγία – Εντολή προς εμάς : ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ . Ταυτόχρονα έθεσε και το κριτήριο αλλά και την επιλογή στον καθένα μας για το αν θελουμε ή όχι μια θέση κοντά Του . Ο Κύριος ήρθε και μας έδωσε οδηγίες και θα ξαναέρθει κατά την Δευτέρα Παρουσία για να αποδώσει στον καθένα αυτό που του αξίζει σύμφωνα με τις πράξεις , τις προθέσεις και την πίστη του . Η επιλογή είναι δίκη μας ! Θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτούλη μας και την καλοπέραση μας κατα το

« ἔχεις πολλὰ ἀγαθὰ κείμενα εἰς ἔτη πολλά· ἀναπαύου, φάγε, πίε, εὐφραίνου» (Λουκ. ιβ´ 19) παραμένοντας στην απομονώση μας και την τελική μας καταδίκη ακούγοντας το : πορεύεσθε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγ­γέ­λοις αὐτοῦ (Ματθ. κε 41 ) , ή θα επιλέξουμε τον τρόπο που ο ίδιος μας έδειξε , τον δρόμο της δοτικότητας και της ΑΓΑΠΗΣ που θα μας οδηγήσει στο : δεῦτε οἱ εὐ­λογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοι­­­μα­σμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου (Ματθ. κε 34 ) ;

Εύχομαι και προσεύχομαι ο λόγος και το παράδειγμα της Σταυρωμένης Αγάπης να μας συγκλονίσει και να ανανήψουμε από την οδό της πλάνης μας για να δρέψουμε τους καρπούς που Εκείνος μας προσφέρει ! Καλή Ανάσταση !

Το φετινό θέμα στολισμού του επιταφίου αντλήθηκε από την εικονα της Δευτέρας Παρουσίας η οποία φυλάσσεται στην Μονή μας !

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Σήμερα

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Σήμερα

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Σήμερα

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Σοφία Χατζηπαντελή: Πόζαρε άβαφη στο Instagram

Σήμερα

Δείτε το στιγμιότυπο που δημοσίευσε το μοντέλο

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Σήμερα

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Σήμερα

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.