E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δικαιώνεται ο Alec Baldwin

Ξανά στο Rust!

Δικαιώνεται ο Alec Baldwin
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 22/4/2023 | 20:51

The show must go on; Οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία ενάντια στον Alec Baldwin αποσύρονται και η παραγωγή του Rust επιστρέφει. Λίγες εβδομάδες πριν τη δίκη, ο Alec Baldwin έχει καλά νέα.

Αποσύρονται οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Όχι μόνο αυτό, αλλά και το "Rust", στο πλατό του οποίου συνέβη το τραγικό θανάσιμο δυστύχημα που αφαίρεσε τη ζωή της φωτογράφου Halyna Hutchins, επιστρέφει στα γυρίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσωρινή, αλλά σίγουρα ανακούφιση για Alec Baldwin

Σε μια εντυπωσιακή τροπή των γεγονότων, οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του Alec Baldwin που σχετίζονται με τον τραγικό πυροβολισμό της φωτογράφου Halyna Hutchins κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Rust" αποσύρθηκαν. Ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε σχέση με το περιστατικό που συνέβη στο Νέο Μεξικό τον Οκτώβριο του 2021.

Η απόφαση να αποσυρθούν οι κατηγορίες ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της δίκης και ανακοινώθηκε σε δήλωση που εξέδωσαν οι ειδικοί εισαγγελείς του Νέου Μεξικού Kari Morrissey και Jason Lewis. Σύμφωνα με τη δήλωση, "αποκαλύφθηκαν νέα γεγονότα" στην υπόθεση, τα οποία απαιτούσαν περαιτέρω έρευνα. Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η απόσυρση των κατηγοριών δεν απαλλάσσει τον 65χρονο ηθοποιό από την ποινική ευθύνη και ότι οι κατηγορίες θα μπορούσαν να απαγγελθούν εκ νέου, εν αναμονή της έκβασης της συνεχιζόμενης περαιτέρω έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ηθοποιός δεν άργησε να κάνει post στο Instagram, όπου ευχαρίστησε τον δικηγόρο του και τη σύζυγό του, Hilaria Baldwin, για την υποστήριξή τους.

Τι έχει συμβεί και γιατί αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για φόνο εξ αμελείας ενάντια στον Alec Baldwin

The Roundabout Gala 2023

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους LA Times, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν διότι οι εισαγγελείς έμαθαν πρόσφατα ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς, ένα 45άρι περίστροφο Colt, είχε τροποποιηθεί και έφερε μια νέα σκανδάλη που θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα λανθασμένης πυροδότησης. Αν και η δήλωση που εξέδωσαν την Πέμπτη δεν είχε αναφορά στο όπλο, ωστόσο τονίστηκε ότι αποκαλύφθηκαν νέες πληροφορίες, που "απαιτούν περαιτέρω έρευνα και εγκληματολογική ανάλυση".

"Χαιρόμαστε με την απόφαση να απορριφθεί η υπόθεση εναντίον του Alec Baldwin και ενθαρρύνουμε μια σωστή έρευνα για τα γεγονότα και τις συνθήκες αυτού του τραγικού ατυχήματος", δήλωσε στο BBC ο δικηγόρος του, Luke Nikas.

Αν δεν θυμάσαι ακριβώς το δυσάρεστο συμβάν, να σου πούμε ότι τον Οκτώβριο του 2021, η φωτογράφος Halyna Hutchins έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Rust", το οποίο γυριζόταν στο Bonanza Creek Ranch, στην κομητεία Santa Fe του Νέου Μεξικού. Ο θάνατός της προήλθε όταν το όπλο που κρατούσε ο Alec Baldwin εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια της πρόβας μιας σκηνής. Η Hutchins μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, με την ανακοίνωση του θανάτου να έρχεται σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή της. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Joel Souza, υπέστη και αυτός τραύματα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οπλουργός της ταινίας, Hannah Gutierrez-Reed, αντιμετωπίζει επίσης δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, όμως οι κατηγορίες εναντίον της παραμένουν αμετάβλητες.

Οι εισαγγελείς είχαν κατηγορήσει τον Alec Baldwin ότι έδειξε "απερίσκεπτη" αδιαφορία για την ασφάλεια των συναδέλφων του. Ωστόσο, ο δικηγόρος του, Luke Nikas, είχε χαρακτηρίσει την αρχική απόφαση να απαγγελθούν κατηγορίες στον πελάτη του μια "φρικτή στρέβλση δικαιοσύνης", σημειώνοντας ότι ο ηθοποιός δεν είχε κανέναν λόγο να πιστεύει ότι στο όπλο υπήρχε αληθινή σφαίρα και είχε βασιστεί στις διαβεβαιώσεις των επαγγελματιών με τους οποίους συνεργαζόταν.

The show mjst go on… Ή και όχι; Επιστρέφει στην παραγωγή το "Rust"

18 μήνες μετά το θανάσιμο συμβάν, τα γυρίσματα του επερχόμενου γουέστερν, "Rust", ξεκίνησαν και πάλι, με τον Alec Baldwin να παραμένει στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

"Θα απαγορεύεται κάθε χρήση όπλων εργασίας και κάθε είδους πυρομαχικών", δήλωσε η Melina Spadone, δικηγόρος της Rust Movie Productions. "Τα αληθινά πυρομαχικά απαγορεύονται - και πάντα απαγορεύονταν - στα γυρίσματα". Τον ρόλο της αιδκοχαμένης Hutchins θα αναλάβει η Bianca Cline, ενώ ο Joel Souza, ο οποίος τραυματίστηκε στα γυρίσματα στο Νέο Μεξικό, θα επιστρέψει στην καρέκλα του σκηνοθέτη. "Αν και γλυκόπικρος, είμαι ευγνώμων που μια λαμπρή και αφοσιωμένη νέα ομάδα παραγωγής, η οποία ενώνεται με το πρώην cast και το συνεργείο, δεσμεύεται να ολοκληρώσει αυτό που ξεκινήσαμε εγώ και η Halyna. Κάθε προσπάθειά μου σε αυτή την ταινία θα είναι αφιερωμένη στο να τιμήσω την κληρονομιά της Halyna και να την κάνω υπερήφανη. Είναι προνόμιο να το βλέπω αυτό εκ μέρους της", είπε ο σκηνοθέτης.

Τι γίνεται με τον Jonathan Majors; Με τον εισαγγελέα και άλλα φερόμενα θύματα κακοποίησης

Ενώ η ανακοίνωση αποτελεί ανακούφιση για τον Baldwin και την παραγωγή, τη νομική του ομάδα και τους υποστηρικτές του, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τραγωδία έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στη βιομηχανία του θεάματος και όχι μόνο. Το περιστατικό προκάλεσε νέο έλεγχο των πρωτοκόλλων ασφαλείας στα κινηματογραφικά πλατό και έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη χρήση πυροβόλων όπλων ως σκηνικά. Η έρευνα που θα ακολουθήσει θα ρίξει αναμφίβολα περαιτέρω φως σε αυτά τα ζητήματα και θα συμβάλει στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας όλων όσοι εμπλέκονται στη δημιουργία ταινιών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Σήμερα

Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Σήμερα

Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Σήμερα

Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Σήμερα

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Σήμερα

Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Σήμερα

Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Σήμερα

«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.