E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

H παμπόνηρη υπερμαραθωνοδρόμος που έκανε το ασύλληπτο

Είπαμε να βοηθιόμαστε, αλλά όχι κι έτσι (!)

H παμπόνηρη υπερμαραθωνοδρόμος που έκανε το ασύλληπτο
Collage
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Η Joasia Zakrzewski, μια καταξιωμένη δρομέας υπερμαραθωνίου από την Αυστραλία, βρέθηκε σε μπελάδες - της αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο και το τρόπαιο που κέρδισε σε έναν πρόσφατο αγώνα 50 μιλίων, αφού οι διοργανωτές έμαθαν ότι είχε χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο για ένα μέρος της διαδρομής.

Σκεφτείτε να είστε κουρασμένοι και ο δρόμος να μην τελειώνει. Ε δεν θα πάρετε ένα ταξί να φτάσετε πιο γρήγορα; OXI αν είστε σε μαραθώνιο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 47χρονη Joasia Zakrzewski τερμάτισε τρίτη στον αγώνα 2023 GB Ultras 50 μιλίων (80 χλμ) από το Μάντσεστερ στο Λίβερπουλ στις 7 Απριλίου και μάλιστα πόζαρε με το μετάλλιο και το τρόπαιό της αφού πέρασε τη γραμμή τερματισμού, παρόλο που γνώριζε πολύ καλά ότι είχε σπάσει το κανόνες του διαγωνισμού. Μετά την ανάλυση των δεδομένων GPX, οι διοργανωτές του αγώνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Zakrzewski είχε φτάσει σε ταχύτητα 35 mph (56km/h) κατά τη διάρκεια μιας σύντομης διαδρομής του αγώνα, γεγονός που την έκανε ταχύτερη από τον Usain Bolt, τον ταχύτερο άνθρωπο στην ιστορία.

Μετά από ανάκριση του προσωπικού του αγώνα, των μαρτύρων και της ίδιας της δρομέα, η Joasia Zakrzewski αποκλείστηκε και της αφαιρέθηκε το μετάλλιο επειδή επέβαινε στο αυτοκίνητο ενός φίλου κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Σκωτσέζα αθλήτρια με έδρα την Αυστραλία είπε στο BBC Σκωτίας ότι τα δεινά της ξεκίνησαν αφού πέταξε από την Αυστραλία το βράδυ πριν από τον αγώνα. Ένιωσε άρρωστη και βίωσε σοβαρό jetlag, αλλά αποφάσισε να λάβει μέρος στον υπερμαραθώνιο ούτως ή άλλως. Γύρω στα μισά του δρόμου, άρχισε να νιώθει σοβαρό πόνο στο ένα πόδι της και αποφάσισε να εγκαταλείψει τον υπερμαραθώνιο. Ήταν σε αυτό το σημείο που δέχτηκε να πάει λίγο παρακάτω...με το αυτοκίνητο ενός φίλου σε ένα σημείο ελέγχου αγώνα για να ενημερώσει το προσωπικό ότι εγκατέλειπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν έφτασα στο σημείο ελέγχου, τους είπα ότι εγκαταλείπω και ότι ήμουν στο αυτοκίνητο και κάποιος μου είπε...«θα μισήσεις τον εαυτό σου αν σταματήσεις», είπε η Zakrzewski στο BBC. «Συμφώνησα να συνεχίσω αλλά με μη ανταγωνιστικό τρόπο. Φρόντισα να μην προσπεράσω τη δρομέα μπροστά όταν την είδα, καθώς δεν ήθελα να ανακατευτώ στον δρόμο της».

Η Joasia Zakrzewski παραδέχεται ότι έκανε μεγάλο λάθος που δέχθηκε το χάλκινο μετάλλιο και το τρόπαιο για την τρίτη θέση, καθώς και χαμογελώντας για φωτογραφίες σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν σκεφτόταν καθαρά εκείνη τη στιγμή, γιατί ήταν κουρασμένη και αδιάθετη. Η αθλήτρια έκτοτε επέστρεψε το μετάλλιο και το τρόπαιο και ζήτησε συγγνώμη από τον δρομέα του οποίου τη θέση διεκδίκησε.

Και αυτό είναι πραγματικά το κύριο πρόβλημα με την εξήγηση της Zakrzewski. Ακόμα κι αν όντως έκανε ένα ηλίθιο λάθος στη ζέστη της στιγμής, γιατί να μην βγει και να το παραδεχτεί αργότερα, ακόμα και μέρες μετά τον αγώνα; Αντίθετα, περίμενε να επικοινωνήσουν μαζί της οι διοργανωτές μετά την ανάλυση των δεδομένων GPX της και μόνο τότε παραδέχτηκε ότι οδήγησε σε αυτοκίνητο για περίπου 2,5 μίλια.

Το σκάνδαλο εξαπάτησης της Joasia Zakrzewski συγκλόνισε τη διεθνή σκηνή του τρεξίματος, καθώς είναι μια καταξιωμένη αθλήτρια με δεκάδες επιτεύγματα στο ενεργητικό της. Μόλις πριν από εβδομάδες, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα μίλια που έτρεξε μια γυναίκα σε 48 ώρες. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ηθοποιός που έφυγε από το Χόλιγουντ για να βρει τον εαυτό του

Πριν 3 ώρες

Η πλούσια ερωτική ζωή και η απόφαση που πήρε για να σώσει τη ψυχή του

O βασιλιάς που έδωσε το όνομά του στο Bluetooth

Πριν 3 ώρες

Βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αρχαιολογικής διαμάχης.

Πώς ήταν η καθημερινή ζωή στον Μεσαίωνα;

Χτες

Δύσκολη, ανυπόφορη, ατελείωτη

Γιατί η Κίνα έχει 65 εκατομμύρια άδεια σπίτια

Χτες

Ολόκληρες πόλεις που χτίστηκαν αλλά δεν κατοικήθηκαν ποτέ

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Χτες

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Χτες

Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

Γνωρίστηκαν online και σύντομα έμειναν μαζί: Μια σχέση που κατέληξε σε φόνο

Προχτές

Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ο σύντροφός σου

Η πόλη που εξαφανίστηκε από προσώπου γης: Όλα χάθηκαν στις φλόγες

Προχτές

Η φωτιά έχτισε ένα συμπαγές, αδιαπέραστο τείχος κατά μήκος της πόλης

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.