E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη που έφτιαξε καλλιτέχνης από την Καβάλα

Ο δημιουργός είχε επιζήσει από ένα σοβαρότατο τροχαίο

Το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη που έφτιαξε καλλιτέχνης από την Καβάλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/4/2023 | 11:55

Με ένα νέο κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο δημιουργός Θόδωρος Κοκκινίδης επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε τον Οκτώβριο του 2022, όταν ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, που οδηγούσε άντρας αγνώστων στοιχείων, συγκρούστηκε με το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κ. Κοκκινίδης.

Το αποτέλεσμα της σφοδρότατης σύγκρουσης, που σημειώθηκε σε έξοδο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Μουσθένης του δήμου Παγγαίου, ήταν ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του κ. Κοκκινίδη, τον οποίο απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο οι άντρες της πυροσβεστικής. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τον εγκατέλειψε αβοήθητο και τράπηκε σε φυγή πεζός. Οι αστυνομικές αρχές τον αναζητούν ακόμα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θόδωρος Κοκκινίδης χρειάστηκε να κάνει πολλά χειρουργεία και να παραμείνει για δυο μήνες σε κέντρο αποκατάστασης έως ότου μπορέσει να βελτιωθεί κάπως η υγεία του. Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα δεν έχασε ούτε για μια στιγμή την όρεξη και την ελπίδα του, κυρίως όμως το χιούμορ που πάντα τον διακρίνει και την καλή του διάθεση. Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να επανέλθει και επτά μήνες από το σοβαρό ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή, επέστρεψε για λίγο στο εργαστήριό του και ολοκλήρωσε το νέο κέρινο ομοίωμα της Ελληνίδας σταρ. Το νέο γλυπτό θα αντικαταστήσει στο μουσείο το παλιό ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη που φιλοτεχνήθηκε το 2001, ήταν μόλις το τρίτο γλυπτό που είχε δημιουργήσει και τότε ήταν εμπνευσμένο από την ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα».

Το νέο κέρινο ομοίωμα είναι εμπνευσμένο από την ταινία από «Το πιο λαμπρό αστέρι» και όπως τονίζει ο δημιουργός του, «η Αλίκη χάραξε μια μοναδική πορεία στον χώρο του σινεμά και του θεάτρου στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Έλαμψε και αγαπήθηκε από το κοινό όσο καμία άλλη ηθοποιός. Προσωπικότητες όπως η Αλίκη δεν σταματούν να εμπνέουν. Από εκείνη την εποχή των έγχρωμων ταινιών της εμπνεύστηκα και φιλοτέχνησα το κέρινό της ομοίωμα. Στο μυαλό μου επικρατούσαν δυο εικόνες της Αλίκης: αυτή του λαϊκού κοριτσιού που υποδυόταν στις ταινίες της και τα κατάφερνε να φτάσει στην κορυφή κι αυτή της Αλίκης σταρ. Από τον πάγκο της ψαραγοράς στο πιο λαμπρό αστέρι και από την ταξιθεσία του θεάτρου, η πρώτη πρωταγωνίστρια. Έτσι παρουσιάζω το έργο μου. Με δύο διαφορετικά ρούχα που συνθέτουν αυτές τι εικόνες. Την Αλίκη της ψαραγοράς και την σταρ Αλίκη του θεάτρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θοόδωρος Κοκκινίδης επισημαίνει ότι ξεκίνησε να δημιουργεί το γλυπτό τον Μάρτιο του 2022 ολοκληρώνοντάς το στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2022, άφησε ωστόσο μικρές λεπτομέρειες σε εκκρεμότητα. «Τον Οκτώβριο», σημειώνει, «άρχισα ήδη να φιλοτεχνώ το επόμενο έργο. Ήταν το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Όμως το άτυχες συμβάν με το αυτοκινητιστικό ατύχημα με κράτησε και με κρατά ακόμη εκτός δημιουργίας. Μόλις η υγεία μου το επιτρέψει, με ανυπομονησία θα προχωρήσω και θα ολοκληρώσω το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ώστε να πάρει την θέση του δίπλα σε αυτό της Αλίκης», υπογραμμίζει ο Καβαλιώτης δημιουργός.

Ο Θόδωρος Κοκκινίδης ευχαριστεί θερμά τον οδοντοτεχνίτη Αντώνη Καραγιαννίδη και την συνεργάτιδα του Βίκυ Μαρινοπούλου που με υπομονή και δοτικότητα δημιούργησαν την οδοντοστοιχία του έργου, αλλά και τον κομμωτή Περικλή Τσαχαλίδη που με αγάπη και δεξιοτεχνία επιμελήθηκε το χτένισμα του ομοιώματος.

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη αριθμεί συνολικά 34 κέρινα ομοιώματα, 22 Ελλήνων και 12 ξένων προσωπικοτήτων. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ελευθερούπολη του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, στην τοπική κοινότητα Κηπιών. Για να φτάσει ο επισκέπτης διασχίζει έναν κατάφυτο δρόμο μοναδικής ομορφιάς στη σκιά του φημισμένου όρους Παγγαίου. Η διαδρομή αποζημιώνει τον επισκέπτη καθώς τον προετοιμάζει να μπει σ’ έναν κόσμο γεμάτο από αγαπημένα πρόσωπα ορισμένα από τα οποία σημάδεψαν την ιστορία, τα γράμματα και τις τέχνες τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Σήμερα

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Σήμερα

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τα πέταξε όλα στην παραλία

Σήμερα

«Το καλύτερο στις διακοπές μου ήταν ότι ήμουν γυμνή στο νερό»

Σοφία Χατζηπαντελή: Πόζαρε άβαφη στο Instagram

Σήμερα

Δείτε το στιγμιότυπο που δημοσίευσε το μοντέλο

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Σήμερα

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Οι γονείς παρέδωσαν τα παιδιά τους στην αστυνομία αφού... λήστεψαν τράπεζα!

Σήμερα

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν κάποιος άλλος εμπλέκεται στην περίεργη ληστεία

Τουρίστες έπαιξαν μπουνιές σε υψόμετρο 4.680 μέτρων για μια selfie

Χτες

Προσπαθούσαν να φτάσουν στην άκρη πλατώματος για να έχουν το καλύτερο δυνατό φόντο για τη selfie τους

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.