E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

H Roxana Ruiz σκότωσε το βιαστή της και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης

Ο δικαστής έκρινε ότι ένα απλό χτύπημα στον το κεφάλι θα ήταν αρκετό...

H Roxana Ruiz σκότωσε το βιαστή της και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Ένα δικαστήριο του Μεξικού προκάλεσε πρόσφατα οργή καταδικάζοντας μια νεαρή γυναίκα σε έξι χρόνια φυλάκιση για «υπερβολική χρήση νόμιμης άμυνας», επειδή σκότωσε τον άνδρα που τη βίαζε.

Η καταδίκη της Roxana Ruiz, μιας 23χρονης ανύπαντρης μητέρας από το Nezahualcoyotl του Μεξικού, τη Δευτέρα, έχει γίνει πρωτοσέλιδο διεθνών ειδήσεων όλη την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νεαρή κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία με υπερβολική νόμιμη αυτοάμυνα, αφού στραγγάλισε τον άνδρα που τη βίαζε στο ίδιο της το σπίτι και αντιμετωπίζει πλέον έξι χρόνια φυλάκιση, καθώς και την υποχρέωση να αποζημιώσει οικονομικά την οικογένεια του δράστη.

Η Ruiz, η οποία έχει ήδη εκτίσει εννέα μήνες πίσω από τα κάγκελα μετά την αρχική της σύλληψη το 2021, ισχυρίζεται ότι πιθανότατα θα είχε σκοτωθεί από τον άνδρα που τη βίαζε αν δεν τον σκότωνε πρώτα, αλλά ο δικαστής έκρινε ότι ένα απλό χτύπημα στον το κεφάλι θα ήταν αρκετό για να καταστήσει ανίκανο τον δράστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Μάιο του 2021, η Roxana Ruiz πουλούσε τηγανητές πατάτες στο Nezahualcoyotl, στην Πολιτεία του Μεξικού, και έπινε μια μπύρα με έναν φίλο. Τότε ήταν που συνάντησε έναν άντρα που είχε ξαναδεί γύρω από τη γειτονιά, και αφού έκανε παρέα για λίγο, της προσφέρθηκε να πάει σπίτι της με τα πόδια. Στη συνέχεια ρώτησε αν μπορούσε να περάσει τη νύχτα, επειδή ήταν αργά και ήταν πολύ μακριά από το σπίτι, και εκείνη συμφώνησε να τον αφήσει να τρακάρει στον καναπέ.

Ο Ruiz λέει ότι στη μέση της νύχτας, ο άντρας σύρθηκε στο κρεβάτι της και άρχισε να τη χτυπά και να της σκίζει τα ρούχα. Εκείνη υπερασπίστηκε τον εαυτό της γρονθοκοπώντας τον δράστη στη μύτη και εκείνος την απείλησε να τη σκοτώσει γι' αυτό, αλλά εκείνη κατάφερε να αρπάξει ένα πουκάμισο και να τον πνίξει μέχρι θανάτου. Πανικόβλητη, έβαλε το σώμα του άνδρα σε μια μεγάλη τσάντα και έσυρε το πτώμα του στο δρόμο, όπου ανακαλύφθηκε από την αστυνομία και συνελήφθη.

«Μετανιώνω για αυτό που έκανα, αλλά αν δεν το είχα κάνει θα ήμουν νεκρή σήμερα», είπε η Roxana Ruiz στο Associated Press, προσθέτοντας ότι παρά το γεγονός ότι είπε στην αστυνομία ότι είχε βιαστεί, δεν έγινε ποτέ ιατροδικαστική εξέταση και ένα Ο αστυνομικός είπε μάλιστα ότι μάλλον ήθελε αρχικά να κοιμηθεί με τον δράστη και μετά άλλαξε γνώμη.

Η 23χρονη κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία και πέρασε εννέα μήνες στη φυλακή, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη για να περιμένει τη δίκη της. Τη Δευτέρα, η δικαστής Monica Osorio έκρινε ότι η Ruiz ήταν ένοχη για χρήση υπερβολικής βίας για να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στον άνδρα που τη βίασε. Υποστήριξε ότι η Ροξάνα «θα μπορούσε να του δώσει ένα χτύπημα στο κεφάλι για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και θα ήταν αρκετό να τον αφήσει αναίσθητο».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Σήμερα

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Σήμερα

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.