E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στις 10 φορολογικές δηλώσεις – Αξιοσημείωτη η ταχύτητα επιστροφής χρημάτων σε όσους τα δικαιούνται

Έχουν ήδη πιστωθεί σε 219.208 φορολογούμενους που το εκκαθαριστικό τους ήταν πιστωτικό

Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στις 10 φορολογικές δηλώσεις – Αξιοσημείωτη η ταχύτητα επιστροφής χρημάτων σε όσους τα δικαιούνται
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/5/2023 | 10:27

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με το ποσοστό ήδη να έχει διαμορφωθεί στο 30% του συνόλου, σχεδόν δύο μήνες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, από την ΑΑΔΕ, οι επτά τους δέκα φορολογούμενους που έχουν ήδη υποβάλλει τη δήλωση δεν θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο, αφού τα εκκαθαριστικά που εκδίδονται είτε είναι μηδενικά, είτε είναι πιστωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλέον αξιοσημείωτο της φετινής χρονιάς, είναι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ταχύτητα επιστροφής χρημάτων σε αυτούς που τα δικαιούνται. Έτσι λοιπόν με βάση την μέχρι στιγμής εικόνα, έχουν πιστωθεί χρήματα σε 219.208 φορολογούμενους, αφού το εκκαθαριστικό που εκδόθηκε ήταν πιστωτικό.

Ας δούμε αναλυτικά την εικόνα που προκύπτει έως και πριν από λίγες ώρες:

Έχουν υποβληθεί 1.850.543 δηλώσεις Ε1, που αντιστοιχεί περίπου στο 29%, του συνόλου. Πέρυσι είχαν υποβληθεί 6,4 εκατ. περίπου φορολογικές δηλώσεις.
Από αυτές μηδενικό εκκαθαριστικό προέκυψε για το 52,76%, δηλαδή για 952.605 φορολογούμενους.
Επιπλέον, φόρο καλούνται να πληρώσουν 547.441 φορολογούμενοι, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 30,32% του συνόλου. Το μέσο ποσό που καλούνται να καταβάλλουν είναι 857 ευρώ.
Για το υπόλοιπο 16,92% των φορολογουμένων, δηλαδή 313.817, που έχουν υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση το εκκαθαριστικό είναι πιστωτικό. Η μέση επιστροφή που θα εισπράξουν είναι 348 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι πληρωμές, μέσω της ΤτΕ, γίνονται κάθε εβδομάδα.
Καθημερινά υποβάλλονται περίπου 70.000 έως 80.000 δηλώσεις. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου στις 15:00, ενώ για την ίδια ημέρα τα μεσάνυχτα λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που πιθανό να προκύψει.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «η κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς μπορεί να πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος
Με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους μπορούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος που τους αναλογεί, για το φορολογικό έτος χρήσης 2022.

  • Εφάπαξ μέχρι τις 31 Ιούλιου, λαμβάνοντας έκπτωση 3% επί του συνολικού φόρου που προκύπτει.
  • Σε 8 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως και τις 31 Ιουλίου και την τελευταία έως και τις 29 Φεβρουαρίου του 2024.
  • Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 4,5% ή 24 δόσεις με επιτόκιο 6%.
  • Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα σε τράπεζα της επιλογής τους. Σημειώνεται πως η καταβολή του φόρου, που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογουμένων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, γίνεται σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Σήμερα

Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Σήμερα

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Σήμερα

Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Χτες

Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Χτες

«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.