E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι αριστούχοι των Πανελλαδικών: Τα παιδιά ‑ θαύματα που ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια και πλησίασαν το απόλυτο

Ποιο ήταν το «μυστικό» της επιτυχίας

Οι αριστούχοι των Πανελλαδικών: Τα παιδιά ‑ θαύματα που ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια και πλησίασαν το απόλυτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/6/2023 | 11:09

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων έβαλε τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και την ίδια στιγμή έφτασε η ώρα της λύτρωσης για τα παιδιά που μόχθησαν όχι μόνο αυτή τη σχολική χρονιά, αλλά και όλες τις προηγούμενες «αγγίζοντας» το άριστο. Πλέον οι μαθητές που πλησίασαν το απόλυτο της βαθμολογίας μπορούν να διαλέξουν όποια σχολή επιθυμούν για την ακαδημαϊκή τους σεζόν.

Η κορυφαία σε βαθμολογία στις Πανελλαδικές του 2023 φαίνεται πως είναι η Ζωή Λουκά που συγκέντρωσε 19.826 μόρια. «Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ. Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. «19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ζωή. Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. «Θέλω να μπω στην ιατρική με ανοιχτό μυαλό ώστε να βρω αυτό που μου ταιριάζει στην κλίση μου. Ότι και αν κάνω θέλω να συμβάλω ώστε να κάνουν κάποιου τη ζωή λίγο καλύτερη», επισήμανε η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η... συνταγή της επιτυχίας του μαθητή από την Θεσσαλονίκη με τα 19.710 μόρια


Για την επιτυχία του να πετύχει επίδοση 19.710 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - ίσως την υψηλότερη βαθμολογία φέτος - μίλησε στο ΟΡΕΝ ο Δημήτρης Καραβασίλης από τη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτοντας τη μεθοδολογία του.

Όπως είπε ο μαθητής που με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε εξασφάλισε την είσοδό του στη Νομική Θεσσαλονίκης, «πήγαινα σχολείο, έκανα λίγες απουσίες, διάβαζα το βράδυ ένα δίωρο την ημέρα και από 4-5 ώρες τα Σαββατοκύριακα ενώ έβγαινα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να αλλάζω παραστάσεις». Στην παρατήρησε, δε, ότι «δεν φαίνεσαι και πολύ σπασίκλας» ο Δημήτρης σχολίασε «δεν θα το έλεγα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νεαρός Θεσσαλονικιός εξομολογήθηκε ότι «μου άρεσαν τα αρχαία πάρα πολύ» ενώ για τα επόμενα βήματά του είπε ότι «σκέφτομαι για μεταπτυχιακό έξω αλλά σκέφτομαι να μείνω εδώ».

Για τα επαγγελματικά του βήματα είπε ότι καταρχήν εξετάζει τη δικηγορία «αλλά σκέφτομαι και για ακαδημαϊκός» αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρας του είναι δικηγόρος και η μητέρα του συμβολαιογράφος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος, πολύ καλές επιδόσεις στις πανελλαδικές πέτυαν και οι φίλοι του οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στις επιστήμες υγείας.Αρίστευσε η Άντα Μυλωνά από τον Πύργο


Την απόλυτη ικανοποίηση μετά από πολύ σκληρή δουλειά ζει η Άντα Μυλωνά, μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου, που συγκέντρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις 19.640 μόρια. Έγραψε 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση.
Όπως δήλωσε μιλώντας στο PatrisNews.gr, ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ίδια, διάβαζε αρκετές ώρες αλλά έβρισκε και ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση αλλά και για πιάνο. «Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα. Έγραψα 19.640 μόρια και συγκεκριμένα 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση. Ήταν μία δύσκολη χρονιά, διάβαζα πολλές ώρες, αλλά έβρισκα ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Έπαιζα πιάνο, έβγαινα με φίλους και διάβαζα χωρίς υπερβολές. Βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν είχα κενά από προηγούμενες τάξεις και αγαπούσα πάντα τις θετικές επιστήμες, οπότε διάβαζα με ευχαρίστηση».
355767794_3557647237853761_137089880640330564_n-768x576-ΠΥΡΓΟΣ

 

Η Ιωάννα Σπίγγου ξεχώρισε στην Κέρκυρα με 19.600 μόρια


Την υψηλότερη βαθμολογία στην Κέρκυρα πέτυχε η Ιωάννα Σπίγγου από το 1ο ΓΕΛ. Χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της κατάφερε να βρεθεί στα βαθμολογικά «ρετιρέ» και να ξεχωρίσει ως η πρώτη των πρώτων στην Κέρκυρα με βαθμούς που «ζαλίζουν». 19,9 στη Φυσική, 20 στη Χημεία, 20 στη Βιολογία και 18,5 στην Έκθεση που μεταφράζονται σε 19.600 μόρια.

Η νεαρή αριστούχος βάζει πλέον πλώρη για την Ιατρική συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Όλα αυτά ωστόσο δεν ήρθαν χωρίς κόπο. «Ήταν μια δύσκολη και κουραστική χρονιά. Το διάβασμα μπορεί να έφτανε και τις 12 ώρες την ημέρα. Τα εμπόδια ήταν πολλά στη διαδρομή, αλλά βοήθησε και η τύχη», είναι τα πρώτα λόγια που επισημαίνει στην «Ε».

Η 17χρονη ένιωσε μεγάλη ανακούφιση όταν επιτέλους είδε τις βαθμολογίες της, με την ένταση του προηγούμενου διαστήματος να μετατρέπεται εύλογα σε ένα ξέσπασμα από κλάματα. «Ο δρόμος είναι δύσκολος και δεν είναι ίδιος για όλους. Υπάρχει ένας μύθος πίσω από όλο αυτό. Δίνουμε ένα ειδικό βάρος στο όνομα των πανελληνίων. Πράγματι η διαδικασία είναι δύσκολη, η διαχείριση του άγχους και όλης γενικότερα της κατάστασης δεν είναι εύκολη», αναφέρει.
3CD5FA2C-FA4B-4458-BF92-7C8C4778E0D9

Ο Αθανάσιος Στεργιανός από τη Λαμία συγκέντρωσε 19.480 μόρια

Ο μαθητής του 6ου ΓΕΛ Λαμίας, Αθανάσιος Στεργιανός πέτυχε υψηλές βαθμολογίες στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες), συγκεντρώνοντας 19.480 μόρια. Συγκεκριμένα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία πήρε 19.1, στα  Μαθηματικά 19.7, στη Φυσική  18.6 και στη Χημεία 20.0.

athanasios-stergianos-lamia-30-6-23

Δίδυμα αδέρφια αρίστευσαν στις Σέρρες με πάνω από 19.000 μόρια

Διπλή χαρά για μια οικογένεια στις Σέρρες, αφού δύο δίδυμα αδέρφια κατάφεραν να θριαμβεύσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023, συγκεντρώνοντας πάνω από 19.000 μόρια ο καθένας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δήμητρα Μπούσιου συγκέντρωσε 19.350 μόρια και ο Παναγιώτης Μπούσιος που συγκέντρωσε 19.010 μόρια.

«Χρειάζεται μεθοδευμένο διάβασμα από την αρχή της χρονιάς και οργάνωση αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν πρέπει να υπάρχουν κενά», είπε η Δήμητρα στην ΕΡΤ, με τον αδερφό της, Παναγιώτη να προσθέτει πως οι Πανελλαδικές χρειάζονται «πρόγραμμα, διάβασμα και στήριξη από καθηγητές και οικογένεια».

Τα δύο αδέρφια προετοιμάστηκαν με μαθήματα στο Φροντιστήριο, όπου πήγαιναν αμέσως μετά το σχολείο, με τον χρόνο να είναι περιορισμένος και το διάβασμα αρκετό. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Παναγιώτης φυσικά και έκαναν και τις εξόδους τους αλλά «με μέτρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τις σχολές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τους, για την Δήμητρα είναι η Στρατιωτική Ιατρική, ενώ για τον Παναγιώτη, το Πολυτεχνείο.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:Το SMS για τα 19.500 μόρια τη βρήκε σε καραντίνα με κορωνοϊό

Το SMS που την ενημέρωνε για τη βαθμολογία της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις την βρήκε στο σπίτι της, σε καραντίνα, λόγω λοίμωξης με Covid-19.

Η Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου, απόφοιτη του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, είναι μία από τους σχεδόν 89.000 υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών, που χαρακτηρίστηκαν ως «τα παιδιά της καραντίνας», εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλαν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση κατά τα χρόνια της λυκειακής τους εκπαίδευσης και προετοιμασίας τους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια. Με βαθμούς 19 στο μάθημα της Έκθεσης, 19,5 στο μάθημα των Αρχαίων και 19,8 στα μαθήματα Λατινικών και της Ιστορίας έχει συγκεντρώσει από 19.420 έως 19.580 μόρια --ανάλογα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων κάθε σχολής του Πεδίου Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Για τον πλήρη υπολογισμό των μορίων που συγκέντρωσε θα πρέπει να περιμένει λίγες μέρες ακόμη, μέχρι την ανακοίνωση -την επόμενη εβδομάδα, και των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων και συγκεκριμένα των Αγγλικών που συνυπολογίζονται για την εισαγωγή στην Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο προσανατολίζεται να έχει ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσει, χωρίς να έχει αποκλείσει και το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

 

IMG_6080__1_
 

Την ίδια ώρα, τέσσερις απόφοιτοι λυκείων της Πάτρας, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, περέγραψαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Παράλληλα, ευχαρίστησαν τους καθηγητές τους, καθώς και τις οικογένειές τους, για την σημαντική βοήθεια που τους παρείχαν.

Η Βασιλική Καραχάλιου συγκέντρωσε 19.260 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή. Όπως είπε «η φετινή χρονιά ήταν μία χαλαρή χρονιά, αφού διάβαζα με σύστημα και χωρίς υπερβολές, δηλαδή περίπου τρεις ώρες την ημέρα». Επίσης, τόνισε ότι, «ήξερα πώς να διαβάζω. Έδινα αρκετή βάση στις επαναλήψεις και στα διαγωνίσματα, χωρίς να έχω ιδιαίτερο άγχος». Μάλιστα, όπως τονίζει, «είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο, διότι ρύθμιζα το πρόγραμμά μου ώστε να προλαβαίνω και το διάβασμα αλλά και τις βόλτες».

Ο Ηλίας Μουτογεώργος συγκέντρωσε 19.120 μόρια και στόχος του είναι να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως ανέφερε «η χρονιά της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν μία μεταβατική περίοδος, κυρίως λόγω της ύλης που ήταν μεγάλη σε όγκο, αλλά και της δυσκολίας της». Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «θεωρώ ότι φέτος οι πανελλαδικές απαιτούσαν συνεχή προσπάθεια, επιμονή, υπομονή, στοχοπροσήλωση, μεράκι και τακτικό διάβασμα». «Θυσίασα κάποιες εξόδους με τους φίλους, αλλά δεν μπορώ να πω ότι διάβαζα όλη ημέρα, ενώ κατάφερα να ασχοληθώ και με το χόμπι μου που είναι η μουσική» κατέληξε.

Η Δέσποινα Ιωάννου, η οποία συγκέντρωσε 19.100 μόρια, θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή. Όπως τόνισε, «η τελευταία χρονιά ήταν μία δύσκολη χρονιά, διότι όταν θέτεις υψηλούς στόχους έχεις πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου και θέλεις πάντα να πετυχαίνεις το καλύτερο». Επίσης, πρόσθεσε: «Αγωνίζεσαι συνεχώς, αφού στην ουσία είναι μία αναμέτρηση με τον ίδιο σου τον εαυτό». Όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο, σημείωσε ότι «δεν είχα και πάρα πολύ, διότι ο όγκος της ύλης ήταν πάρα πολύ μεγάλος, κάτι που δεν σου επιτρέπει να κάνεις μία επιφανειακή ανάγνωση, όταν θέλεις να εμβαθύνεις και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς».

Ο Μύρωνας Αυγουστάκης συγκέντρωσε 19.060 μόρια και στόχος του είναι να εισαχθεί Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, «η χρονιά ήταν δύσκολη και χρειάστηκε αρκετή προετοιμασία, διότι η ύλη ήταν εκτενής, αλλά πιστεύω ότι όλα πήγαν μία χαρά, αφού ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές μου». «Ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές, διότι οι ώρες που επένδυσα, αφού δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο, στο στόχο που είχα βάλει, είχαν αποτέλεσμα και χαίρομαι πάρα πολύ που τα κατάφερα».[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

120 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Σήμερα

Προσοχή σκληρές εικόνες

Η Φλωρεντία απαγορεύει τα νέα Airbnb και τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο

Σήμερα

Οι κανόνες προβλέπουν επίσης φοροαπαλλαγές για τρία χρόνια στους ιδιοκτήτες υπαρχουσών βραχυπρόθεσμων μισθώσεων εφόσον στραφούν σε κανονικές μισθώσεις

ΗΠΑ: Ο νέος «Εμφύλιος» των Ρεπουμπλικάνων

Σήμερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα ψηφίσει επί μιας πρότασης δυσπιστίας κατά του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Κέβιν Μακάρθι

«Ήμασταν σαν οικογένεια ‑ Δεν ξέρω πως τρελάθηκε» συγκλονίζει η 45χρονη από τον Αγιο Παντελεήμονα

Σήμερα

Συγκλονίζει η περιγραφή της - «Η μαμά τον σταμάτησε και έφαγε σφαίρα» λέει η κόρη της

Στοιχεία σοκ για την υπογεννητικότητα: Πόσο θα μειωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδος το 2050

Σήμερα

Νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας η υπογεννητικότητα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Αποκάλυψη σοκ από κροατικά ΜΜΕ

Σήμερα

Σύμφωνα με το «Nacional» η διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εμπλέκεται τελικά στα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τρόμος στην Κυψέλη: 57χρονος κυνηγούσε με μπαλτά να σκοτώσει τη μητέρα του

Σήμερα

Για τρεις ολόκληρες ώρες σε διαμέρισμα της Κυψέλης, 57χρονος σε κατάσταση αλλοφροσύνης όπλισμένος με κουζινομάχαιρο και μπαλτά απειλούσε να σφάξει την ηλικιωμένη μητέρα του.

Μαίρη Χρονοπούλου: «Την υποστηρίζουμε μηχανικά αλλά είναι δύσκολα», λέει γιατρός

Σήμερα

Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με τον νευροχειρούργο της, Γιώργο Στράντζαλη να δίνει πληροφορίες για την κατάστασή της

Πρώτη επίσημη του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή: Πού κάθεται αφού δεν είναι βουλευτής

Σήμερα

Βρέθηκε στην Ολομέλεια με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ποιοι δικαιούνται άδεια και πόσες ημέρες σε κάθε περίπτωση

Σήμερα

Μία εβδομάδα απομένει για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές 2023, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Ταϊλάνδη: Πυροβολισμοί σε πολυτελές εμπορικό κέντρο στην Μπανγκόκ

Σήμερα

Ανθρωποι άρχισαν να τρέχουν έξω από το εμπορικό

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.