E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ιός Δυτικού Νείλου: Πρώτος θάvατος στην Ελλάδα

Πρόκειται για μια 92χρονη που εισήχθη πριν περίπου δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Καρδίτσας

Ιός Δυτικού Νείλου: Πρώτος θάvατος στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/7/2023 | 14:47

Ο πρώτος θάvατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 92χρονη που εισήχθη πριν περίπου δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Καρδίτσας με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες παρουσίασε επιδείνωση και κατέληξε. Μετά από εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εξειδικευμένο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών του ΑΠΘ Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε ότι νοσούσε από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ που περιλαμβάνει δεδομένα μέχρι και τις 25/7 στις 11 το πρωί, έχουν καταγραφεί συνολικά τρία κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Τα δύο κρούσματα (ηλικίας άνω των 67 ετών) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ένα κρούσμα είχε ήπιες εκδηλώσεις. Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας καταγράφηκαν τα δύο περιστατικά, καθώς την περασμένη εβδομάδα ο ΕΟΔΥ για την εφετινή περίοδο κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου είχε καταγράψει το πρώτο κρούσμα στον δήμο Ηράκλειας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η γεωγραφική κατανομή των τριών κρουσμάτων έχει ως εξής: Ένα στις Σέρρες από τον δήμο Ηράκλειας, ένα στην Καρδίτσα και ακόμη ένα στην Καβάλα από τον δήμο Νέστου. Τα δύο πρώτα είναι αυτά που παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Και τα τρία περιστατικά χρειάστηκαν νοσηλεία, με το ένα να παραμένει στο νοσοκομείο, σε κλινική εκτός ΜΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρέ ‑ καρέ η βoμβιστική επiθεση στην Αγκυρα ‑ Οι τρομoκράτες έριξαν με αντιαρματικό όπλο

Σήμερα

Δείτε πως έγινε η επiθεση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας - Δύο αστυνομικοί τραυματiστηκαν ελαφρά από τους τρομoκράτες

Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τους δείκτες μια ώρα πίσω

Σήμερα

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου 2023 θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρας πίσω

Σοβαρό τρoχαίο στην άσκηση Παρμενίων

Σήμερα

Τεθωρακισμένο παρέσυρε 70χρονη στον Ωρωπό - Η γυναίκα έxασε τη ζωή της

Επίδομα θέρμανσης: Το ποσό ενίσχυσης, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Σήμερα

«Ανάσα» πρόκειται να δώσει το επίδομα θέρμανσης στους καταναλωτές και τις καταναλώτριες την ώρα που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται

Αγιος Παντελεήμονας: 74χρονος πυρoβόλησε δύο άτομα ‑ Ένας vεκρός, συνελήφθη ο δράστης

Σήμερα

Ο ηλικιωμένος φέρεται να διασκέδαζε μαζί με το ζευγάρι - Διαπληκτίστηκαν και τους πυροβόλησε - Σοβαρά τραυματισμένη η γυναίκα - Μπροστά σε τρία παιδιά το φονικό

Υouth Pass: Πότε κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα

Σήμερα

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

POS: Υποχρεωτικά από το νέο έτος σε ταξί, περίπτερα και άλλους 7 κλάδους

Σήμερα

Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ

Τραμ: Τροποποιήσεις δρομολογίων σήμερα λόγω αγώνων δρόμου

Σήμερα

Λόγω της διεξαγωγής του «7ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης» και του «15ου Αγώνα δρόμου και Περιπάτου Race for the Cure».

Αυτό το εμβόλιο πρέπει να κάνουν οι άνω των 60

Χτες

Tο εμβόλιο που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.