E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κλούνεϊ, Ντι Κάπριο, Στριπ έδωσαν 1 εκ. δολάρια στους διαμαρτυρόμενους ηθοποιούς

Προορίζονται για χιλιάδες ημερομίσθιους ηθοποιούς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της έλλειψης γυρισμάτων

Κλούνεϊ, Ντι Κάπριο, Στριπ έδωσαν 1 εκ. δολάρια στους διαμαρτυρόμενους ηθοποιούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/8/2023 | 13:35

«Θυμάμαι όταν δούλευα σερβιτόρος, δακτυλογράφος, όταν ήμουν άνεργος…» δήλωσαν μεγάλα αστέρια του Χόλιγουντ και μάζεψαν συνολικά 15 εκατ. για να στηρίξουν τον αγώνα των απεργών απέναντι στον «Γολιάθ» των μεγάλων στούντιο.

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στο Χόλιγουντ, με το συνδικάτο των ηθοποιών, SAG - AFTRA, να απαιτεί, μεταξύ άλλων, δικαιότερες αμοιβές και καλύτερες εργασιακές συνθήκες.
Στο πλευρό των ηθοποιών στέκονται έμπρακτα μερικοί από τους μεγαλύτερους αστέρες του παγκόσμιου σινεμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον Τζορτζ Κλούνεϊ ως τη Μέριλ Στριπ, αξιοσημείωτα ονόματα συμπληρώνουν τη λίστα με τις γενναιόδωρες δωρεές στο ταμείο αλληλεγγύης του συνδικάτου, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 15 εκατ. δολάρια.

Στον απόηχο των κινητοποιήσεων των σεναριογράφων που ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου, οι ηθοποιοί κατέβηκαν και αυτοί με τη σειρά τους σε απεργία στα μέσα Ιουλίου με αίτημα καλύτερες αμοιβές και εγγυήσεις όσον αφορά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Θυμάμαι τις μέρες μου ως σερβιτόρα, καθαρίστρια, δακτυλογράφος, ακόμη και την περίοδο που ήμουν άνεργη. Σε αυτή την απεργιακή δράση, είμαι τυχερή που μπορώ να στηρίξω αυτούς που θα αγωνιστούν σε μια μακρά δράση για να επικρατήσουν απέναντι στον Γολιάθ» δήλωσε η Μέριλ Στριπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω του άνευ προηγουμένου από το 1960 διπλού αυτού μετώπου κινητοποιήσεων, έχει παραλύσει σχεδόν όλη η παραγωγή ταινιών και σειρών στις ΗΠΑ.

Εκτός από τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τη Μέριλ Στριπ, κι άλλοι διάσημοι, όπως ο Ματ Ντέιμον, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ντουέιν Τζόνσον, η Νικόλ Κίντμαν, η Τζούλια Ρόμπερτς, ή ακόμη η Όπρα Γουίνφρι, συνέβαλαν ο καθένας με 1 εκατομμύριο δολάρια (περίπου 920.000 ευρώ) ή περισσότερα στο ταμείο υποστήριξης του συνδικάτου των ηθοποιών (SAG-AFTRA).

Όπως αναφέρει ο οργανισμός διαχείρισης του ταμείου αυτού, πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 13,7 εκατομμύρια ευρώ) έχουν συγκεντρωθεί συνολικά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, τα οποία προορίζονται για χιλιάδες "ημερομίσθιους ηθοποιούς" που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της απουσίας γυρισμάτων.

«Ο τομέας της ψυχαγωγίας βρίσκεται σε κρίση και το Ταμείο του SAG-AFTRA δέχεται σήμερα 30 φορές περισσότερα αιτήματα για επείγουσα βοήθεια από ό,τι συνήθως», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού αυτού οργανισμού Κόρτνεϊ Βανς.

Η βοήθεια αυτή έχει στόχο «οι ηθοποιοί που βρίσκονται σε ανάγκη να μη χάσουν τα σπίτια τους, να μπορούν να πληρώνουν τα έξοδά τους, να αγοράζουν τρόφιμα για τις οικογένειές τους, να προμηθεύονται φάρμακα ζωτικής σημασίας, να πληρώνουν τα ιατρικά τους έξοδα και πολλά ακόμη πράγματα», προσθέτει.

Αν και ορισμένοι ηθοποιοί πληρώνονται αδρά, οι αποδοχές του 86% των 160.000 μελών του συνδικάτου είναι χαμηλότερες από 26.500 δολάρια (περίπου 24.000 ευρώ) ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρος του συνδικάτου SAG-AFTRA Φραν Ντρέσερ, την οποία επικαλούνται οι New York Times.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Πριν 10 ώρες

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Πριν 10 ώρες

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Πριν 10 ώρες

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Χτες

«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.