E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουκρανία μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ αν παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει το «δεξί χέρι» του Στόλτενμπεργκ

«Δεν είναι κάτι που συζητάμε στο ΝΑΤΟ, αλλά θα μπορούσε να είναι μια λύση»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουκρανία μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ αν παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει το «δεξί χέρι» του Στόλτενμπεργκ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/8/2023 | 20:11

Μια ιδέα, την οποία δεν συζητούν σε καμία περίπτωση ως τώρα οι Ουκρανοί, έριξε στο τραπέζι το «δεξί χέρι» του Γενς Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ, ο Νορβηγός Στίαν Γένσεν για τον τερματισμό του πολεμού και την ακόλουθη ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.

Συμμετέχοντας σε πάνελ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε πόλη της χώρας του, το πρωί της Τρίτης, ο Γένσεν, που εκτελεί καθήκοντα διευθυντή του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ είπε, στη διάρκεια του λόγου του, πως «μια λύση θα μπορούσε να είναι η παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία», ώστε να πάρει η Ουκρανία σαν αντάλλαγμα μια θέση μέλους στη Συμμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νορβηγός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ και «δεξί χέρι» του Στόλτενμπερηκ, Στίαν Γένσεν

Ο ίδιος ο Στόλτενμπεργκ έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να συζητήσει πιθανές λύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας. Αυτό που λέει σταθερά ο Γενικός Γραμματέας είναι ότι πρέπει να έχει το δικαίωμα η Ουκρανία να αποφασίσει τόσο τον χρόνο όσο και τους όρους για τυχόν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον τερματισμό της ρωσικής κατοχής.

Τώρα, ο στενότερος συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ έρχεται να αποκαλύψει καποιες σκέψεις σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία έπειτα από τον τερματισμό των εχθροπραξιών και πώς αυτή θα επιτευχθεί. «Είναι σημαντικό να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα το ξεπεράσουμε αυτό», δήλωσε ο Γένσεν, επαναλαμβάνοντας τις κουβέντες του Στόλτενμπεργκ περί του δικαιώματος της Ουκρανίας να θέσει τους όρους για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχει σημαντική κινητικότητα στο ζήτημα της μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Είναι προς το συμφέρον όλων να μην επαναληφθεί ο πόλεμος» πρόσθεσε ο Γένσεν.

«Η Ρωσία δυσκολεύεται πάρα πολύ στρατιωτικά και φαίνεται μη ρεαλιστικό ότι μπορεί να καταλάβει νέα εδάφη. Τώρα το θέμα είναι, μάλλον, τι θα καταφέρει η Ουκρανία να πάρει πίσω», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν είναι άποψη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη με τη Ρωσία και μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Γένσεν επισήμανε ότι η συζήτηση για το πιθανό καθεστώς μετά τον πόλεμο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ότι ερωτήματα για την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία θέτουν άλλοι και όχι η Συμμαχία. «Δεν λέω ότι πρέπει να γίνει έτσι. Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση», απάντησε ο Γένσεν.

Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014, ενώ το 2022 ανακήρυξε εδάφη της το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια, απόφαση που έχει απορρίψει από την πρώτη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου. Το Κίεβο έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες την αντεπίθεσή της, προσπαθώντας να ανακαταλάβει τα εδάφη αυτά, έχοντας πετύχει μερική απελευθέρωση της Χερσώνας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος ΗΠΑ‑Ιράν: Σοκ από τα επίσημα στοιχεία ‑ Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα

Χτες

Επίσημη καταγραφή θυμάτων στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μεσόγειος: Βυθίστηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG ‑ «Τρομοκρατική επίθεση», λέει ο Πούτιν

Χτες

Το πλοίο ήταν μέρος του σκιώδους στόλου της Ρωσίας - Η Αίγυπτος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη

Συρία: Πύραυλος καρφώθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία – Έσπευσαν για selfies οι κάτοικοι

Χτες

Πανικός στο Καμισλί από το βλήμα που έπεσε μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Χτες

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Χτες

Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Χτες

Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Χτες

Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Χτες

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Χτες

Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Χτες

Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Χτες

Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Χτες

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.