E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάλος με τις καταγγελίες της Αθηνάς Καμπάκογλου: Ποια την αντικαθιστά στην «Αυλή των Χρωμάτων»

Η επιστολή με την έντονη διαμαρτυρία της δημοσιογράφου και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Σάλος με τις καταγγελίες της Αθηνάς Καμπάκογλου: Ποια την αντικαθιστά στην «Αυλή των Χρωμάτων»
collage
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα που θέλουν την Αθηνά Καμπάκογλου, παρουσιάστρια της μουσικής εκπομπής της ΕΡΤ «Η Αυλή των Χρωμάτων» να αντικαθίσταται τη νέα σεζόν δημοσίευμα από την Κατερίνα Παπουτσάκη.

Η «Αυλή των Χρωμάτων», ιδέα της Αθηνάς Καμπάκογλου, ξεκίνησε το 2018 και σύντομα αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, σημειώνοτας τηλεθέαση που ήταν σταθερά πάνω από τον μέσο όρο του καναλιού, παρότι ξεκίνησε δειλά-δειλά πριν από 5 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επιστολή διαμαρτυρίας της δημοσιογράφου της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ, αναφέρει τα εξής:

Τις τελευταίες ημέρες γίνομαι αποδέκτης διαφόρων δημοσιευμάτων, τα οποία επιβεβαιώνονται και από διάφορες μεμονωμένες, σχετικές όμως με τη Δημόσια Τηλεόραση, φωνές, που με φέρνουν εκτός παρουσίασης της εκπομπής «Η Αυλή των Χρωμάτων» και τη θέση μου να καταλαμβάνει η ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προαναφερθείσα εκπομπή είναι ξεκάθαρα δικό μου δημιούργημα, με την πολύτιμη βεβαίως συμπαράσταση και βοήθεια του εσωτερικού και αξιόλογου δυναμικού της ΕΡΤ, χρεώνοντας την εταιρεία με το υπέρογκο ποσό των 150 ευρώ, ανά επεισόδιο και την προσωπική μου αμοιβή να περιορίζεται αυστηρά στο μισθό μιας απλής δημοσιογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά είχα την παρουσίαση, στη συνέχεια τη συμπαρουσίαση και στο σύνολο των χρόνων την αρχισυνταξία.

Η εκπομπή ξεκίνησε το 2018 ως εσωτερική παραγωγή, σημειώνοντας για 3 χρόνια σημαντική επιτυχία, ως προς τα νούμερα τηλεθέασης, στο πλαίσιο πάντα των δεδομένων της ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα της ΕΡΤ2. Γεγονός όμως που ενοχλούσε κατά καιρούς κάποιους εκ των ιθυνόντων, οι οποίοι εκδήλωναν την αντίθεση τους με κάθε είδους επιθέσεις. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις εξωτερικές παραγωγές και ο νοών νοείτω.

Στη συνέχεια η συγκεκριμένη εκπομπή δυστυχώς μπήκε στο στόχαστρο του κυρίου Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος εξέφρασε την «επιθυμία» αρχικά να την καταργήσει, γεγονός που οδήγησε στη συμβιβαστική λύση της συμπαρουσίασης με τον κύριο Χρήστο Νικολόπουλο, που ανέβασε όπως ήταν αναμενόμενο, το κόστος σε 10.000 ευρώ ανά επεισόδιο. Και πάλι όμως το συγκεκριμένο κόστος σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμο με τις 40.000 ευρώ ανά επεισόδιο αντίστοιχων μουσικών εκπομπών, διότι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών παράγεται από ανθρώπους της ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιτυχία της «Αυλής των Χρωμάτων» συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, με επαναλαμβανόμενη πρωτιά σε αριθμό τηλεθεατών, ισχύουσα και για τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Φθάνοντας λοιπόν στο σήμερα η συγκεκριμένη εκπομπή πήρε ανανέωση με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ, τον περασμένο Μάιο, ως έχει και χωρίς να έχει προκύψει ουδέν πρόβλημα σε σχέση με τους παρουσιαστές, ενώ δημοσιεύτηκε στη συνέχεια και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τον Ιούλιο συνεργάστηκα με τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης κ. Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου, για διάφορα θέματα λειτουργίας της επόμενης σεζόν, προεξαρχόντων των τεχνικών.

Μετά από όλα όσα σας προανέφερα την περίοδο αυτή βρίσκομαι στη δίνη διαφόρων δημοσιευμάτων και ερωτήσεων από τους τηλεοπτικούς συντάκτες, μην έχοντας όμως καμία επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι και αναγκάζομαι να δηλώνω ευθαρσώς πλήρη άγνοια. Προφανώς ο κύριος Ζούλας επιχειρεί να με αιφνιδιάσει, εμποδίζοντας τη δυνατότητα της όποιας αντίδρασης μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμένει αναμφίβολα μια νέα απόφαση, του στάθηκαν εμπόδιο οι θερινές διακοπές, του Δ.Σ. της ΕΡΤ, προκειμένου να αναιρέσει αυτή του Μαΐου και να επικυρώσει και επίσημα, κατόπιν εορτής, τα ήδη διαρρέοντα από τον ίδιο, στον τύπο. Περιμένει επίσης και την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής κοστολογίου, μόνο που την ίδια απόφαση περιμένουμε και εμείς με μεγάλη περιέργεια. Με λίγα λόγια προσπαθεί να με φέρει προ τετελεσμένου. Απαύγασμα ηθικής και εντιμότητας!

Συμπερασματικά και μετά τα προαναφερθέντα προκύπτουν σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα στα όποια ο κύριος Ζούλας υποχρεούται να απαντήσει έστω και αν το «παίζει» ενός ανδρός αρχή.

1. Να αποσαφηνίσει με ποια κριτήρια επιλέγει ή καταργεί εκπομπές;

2. Με ποιο δικαίωμα ισοπεδώνει επαγγελματικές και ανθρώπινες υποστάσεις;

3. Η αντικατάσταση μου πόσα ακριβώς χρήματα θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό;

4. Με ποιο δικαίωμα υποτιμά και απαξιώνει διαρκώς το αξιόλογο προσωπικό της Δημόσιας Τηλεόρασης και που ακριβώς επιδιώκει να φθάσει; Στην πλήρη ισοπέδωση του;

5. Με ποιο δικαίωμα διασύρει την αξιοπιστία και το κύρος του Δ.Σ παρουσιάζοντας το ως ουραγό στις τετελεσμένες αποφάσεις του;

Τις αποφάσεις που εντέχνως και κρυφίως διαρρέει, πριν καν πάρουν την έγκριση των μελών του, από ό,τι φαίνεται έχουν αλλάξει de jure και de facto τα δεδομένα λειτουργίας της ΕΡΤ και έχουν περάσει στην ενός ανδρός αρχή. Τελικά δίνει κάπου αναφορά ο συγκεκριμένος κύριος; Θα ήθελα να το πληροφορηθώ προκειμένου με αίσθημα δικαιοσύνης να επιμερισθούν οι ευθύνες.

Επίσης αναρωτιέμαι αν τα μέλη του Δ.Σ της ΕΡΤ, έχουν αποδεχθεί το ρόλο που τους έχει επιφυλάξει;

Τέλος παρακαλώ για τις δικές σας ενδεδειγμένες ενέργειες, προκειμένου να επικρατήσει αντικειμενικότητα, αξιοκρατία, χρηστή διοίκηση και διαχείριση στον πολύπαθο χώρο της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά και να περιφρουρηθούν τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Η απάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ήταν άμεση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Προέδρου της ΕΡΤ, κ. Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος σταθερά υποτιμά και απαξιώνει εργαζομένους, ενώ, παράλληλα, αγνοεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Συστηματικά αποφασίζει μόνος του και στη συνέχεια διαρρέει εντέχνως τις αποφάσεις του, πριν καν πάρουν την έγκριση των μελών του Δ.Σ..

Τελευταίο θύμα της διοίκησης Ζούλα είναι η συνάδελφος Αθηνά Καμπάκογλου, η οποία από το 2018 έχει την αρχισυνταξία και την παρουσίαση της επιτυχημένης εκπομπής «Η Αυλή των Χρωμάτων» η οποία κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό και μάλιστα ως εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ με μηδαμινό κόστος. Η εκπομπή μπήκε στο στόχαστρο του Προέδρου πριν από ενάμισι χρόνο, και υπό την απειλή της κατάργησής της, έγινε μεικτή παραγωγή με την έλευση συμπαρουσιαστή, ανεβάζοντας το κόστος σε 10.000 € ανά επεισόδιο. Τις τελευταίες ημέρες διαρρέεται στον Τύπο ότι θα προσληφθεί και παρουσιάστρια – ηθοποιός κάτι που θα εκτοξεύσει το κόστος και η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου καλείται να περιοριστεί στο ρόλο της αρχισυνταξίας, αν και η εκπομπή είναι πρόταση και δημιούργημά της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει, ότι πρώτιστο καθήκον της εκάστοτε διοίκησης της ΕΡΤ είναι η αξιοποίηση των εργαζομένων και όχι η σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων σε εξωτερικές και μεικτές παραγωγές και σε πειραματισμούς με παρουσιαστές χωρίς εμπειρία στο αντικείμενο.

Υποστηρικτική ανακοίνωση προς την Αθηνά Καμπάκογλου έκανε και η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπου αναφέρονται τα εξής:

Επειδή ο κ. Ζούλας δεν μας έχει δείξει ότι είναι αμελής και επιμελώς μοιράζει τα ιμάτια της ΕΡΤ αριστερά και δεξιά, μας δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα.

Πόσο κόστιζε η μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, ώστε το κόστος να μπορεί να το καλύψει ένα ιδιωτικό κανάλι και όχι η Δημόσια Τηλεόραση ως όφειλε;

Έγκλημα εκ προμελέτης και το δεύτερο ερώτημα. Πως γίνεται μία εσωτερική παραγωγή κόστους 150€ ανά εκπομπή να καταλήγει με τις επιμελείς ενέργειες του κ. Ζούλα σε ποσό άνω των 10.000€ και απ΄ ότι πληροφορούμαστε με απόφαση προσωπική του κ. Ζούλα αυτό το ποσό θα εκτοξευθεί προς τα πάνω; Γιατί στο Μουσικό κουτί που δεν καταγράφει τα ίδια νούμερα τηλεθέασης δεν σκέφτεστε να αλλάξετε παρουσιαστές;

Το τρίτο ερώτημα είναι και το μεγαλύτερο έγκλημα. Γιατί με τους λοχαγούς σας που «όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν» έχετε δημιουργήσει μια εταιρική αποικία που έχει διαλύσει όλο τον εταιρικό ιστό καταλήγοντας να μην ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά; Είναι κοινώς αποδεκτό από στελέχη αλλά και απλούς εργαζομένους ότι τέτοια αποσύνθεση στην εταιρική λειτουργία δεν έχει προηγούμενο.

Για το διαρκές έγκλημα της ΕΡΤ3 η οποία έχει αποδομηθεί τελείως έχοντας παραιτηθεί Δ/ντές, Υποδ/ντές και Προϊστάμενοι θα αναφερθούμε εκτενώς σε επόμενη ανακοίνωση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μαρίνα Σπανού αποκάλυψε ποιο τραγούδι της Ρίας Ελληνίδου είναι η ένοχη απόλαυσή της

Σήμερα

Η τραγουδίστρια κινήθηκε στους ρυθμούς ενός πιο λαϊκού ήχου

Gio Kay: Θα γίνω ευρωβουλευτής να το θυμάστε αυτό, έχω μαζέψει τον κόσμο, έχω πολλή επιρροή

Σήμερα

Έχω πολύ κοινό, δεν μπορώ να κάνω πίσω, σχολίασε ο πρώην παίκτης του Survivor

Έλενα Τσαγκρινού: Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, δεν περιμέναμε ότι θα πάρει τέτοια έκταση

Σήμερα

Δεν χρειάζεται να το επαναφέρουμε συνέχεια και να γίνεται όλοι αυτό γιατί και οι δυο έχουμε σοβαρές δουλειές, ανέφερε η τραγουδίστρια για τη σχέση τους

Παϊτέρης: Έχει γύφτικη ομορφιά – Λατινοπούλου: Από γύφτο δεν περίμενα και κάτι καλύτερο

Σήμερα

Αγρια κόντρα του τραγουδιστή με την πρόεδρο της «Φωνής Λογικής»

Βίκυ Παγιατάκη: Η εξομολόγηση για τον δεύτερο γάμο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Σήμερα

«Μου είπε, ""θα πάμε εκεί γιατί παντρεύεται η Βουγιουκλάκη»

Ο Τζόκοβιτς συνάντησε την Dara και χόρεψαν το «Bangaranga»!

Σήμερα

Η νικήτρια της Eurovision 2026 και ο Σέρβος υπερπρωταθλητής του τένις σε μία μοναδική «χορευτική συνάντηση»

Gio Kay: «Θα γίνω ευρωβουλευτής, να το θυμάστε αυτό»

Σήμερα

«Έχω μαζέψει τον κόσμο και πρέπει να γίνουν τα πράγματα» είπε ο Gio Kay αναφορικά με το όνειρό του να γίνει ευρωβουλευτής

Μίνα Καραμήτρου: Επέστρεψε on air με νάρθηκα μετά την έκρηξη στο OPEN

Σήμερα

Η παρουσιάστρια εμφανίστηκε με νάρθηκα στο πλατό του «10 παντού» μετά το κάταγμα από την έκρηξη κλιματιστικού, διαλύοντας κάθε ανησυχία με χιούμορ.

Ο Αρκάς σχολιάζει την εισβολή των... λαγοκέφαλων με τον δικό του τρόπο

Σήμερα

Ο Αρκάς ξεκίνησε τη μέρα με ένα αιχμηρό σχόλιο

H επική πισίνα καρδιά: Το σπίτι της Jayne Mansfield έμοιαζε με σκηνικό από ροζ παραμύθι

Σήμερα

Το πιο ροζ σπίτι του Χόλιγουντ είχε πισίνα και μπανιέρα σε σχήμα καρδιάς

Πέμη Ζούνη: Τι αποκάλυψε για τις ερωτικές σκηνές με τον Παπακαλιάτη στο «Κλείσε τα Μάτια»

Χτες

Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες γυρισμάτων της αγαπημένης σειράς και τις διαφορές με τη σημερινή τηλεοπτική παραγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 30
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.