E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες Στίγκα περί «Greek Mafia»

Ξεκίνησε ποινική έρευνα - Ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον της εισαγγελέως την ερχόμενη Τρίτη

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες Στίγκα περί «Greek Mafia»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/9/2023 | 12:15

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες του αρχηγού του κόμματος των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα, ο οποίος από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για ««Greek mafia ή Δον Κορλεόνε» και ανέφερε πως βουλευτές του κόμματος του καθοδηγούνται από «εξωκοινοβουλευτικά κέντρα», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως πίσω από αυτά βρίσκεται ο έγκλειστος στις φυλακές Ηλίας Κασιδιάρης.

Μετά από αυτές τις δημόσιες καταγγελίες του κ. Στίγκα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διενεργεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας ο κ. Στίγκας έχει κληθεί κατά τις ίδιες πληροφορίες να καταθέσει ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γ. Αδειλίνη την ερχόμενη Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες - Ανεξαρτητοποιήθηκε ένας βουλευτής αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερος

Στο μεταξύ, ολοταχώς προς διάλυση οδηγούνται οι «Σπαρτιάτες» με τους 11 βουλευτές να έχουν απομονώσει πλήρως τον Βασίλη Στίγκα.

Σήμερα ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ανακοίνωσε την πρόθεση του να ανεξαρτητοποιηθεί. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος αναμένεται να πράξει το ίδιο.

Και οι δύο βουλευτές σε συνέντευξη τους είχαν προαναγγείλει την πρόθεσή τους να ανεξαρτητοποιηθούν υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τον πρόεδρο του κόμματο Βασίλη Στίγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βουλευτής Δυτικού τομέα Αθήνας Γιώργος Μανούσος σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει πως «Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα. Η επιθυμία μου ηταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.

Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia». Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ». Συνοδεύει μάλιστα την ανάρτηση τους από link υπο τον τίτλο «Παλικάρια – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μανούσος και Φλώρος. Του τρίβουν την επιχορήγηση στη μούρη» που παραπέμπει σε ηχητικό απόσπασμα συνέντευξή τους. Στην συνέντευξη ο Γιώργος Μανούσος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «εμένα η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι με τον κ. Στίγκα να με κατηγορεί για εγκληματική οργάνωση ή για greek mafia ή οτιδήποτε άλλο. Ένας δρόμος υπάρχει , αυτός του αποχαιρετισμού. Το αφήνω στην διακριτική του ευχέρεια να επιλέξει αν ο ίδιος θέλει να με διαγράψει αλλιώς ο επόμενος δρόμος είναι να ανεξαρτητοποιηθώ και να υπηρετήσω τους χιλιάδες έλληνες που συνειδητά μας επέλεξαν και αυτοί να τους εκπροσωπούμε» ενώ ο Κωνσταντίνος Φλώρος σπεύδει να προσυπογράψει τα λεγόμενα του συνομιλητή του.

«Και ξανά, δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος Γεώργιος Μανούσος» σημειώνει ο Κ. Φλώρος στην δική του ανάρτηση για να προσθέσει «Συντάσσομαι πλήρως με την κάτωθι ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα. Η επιθυμια μου ηταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.

Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia». Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ."

Και κάπου εδώ, θέλω να θυμίσω τα λόγια ενός από τα σπουδαιότερα στελέχη της ΕΟΚΑ, του Κυριάκου Μάτση, όταν οι Βρετανοί προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, και στην δική μας περίπτωση, εμείς απαντάμε σε αυτές τις αισχρές και χωρίς υπόσταση κατηγορίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής"

Σας ευχαριστούμε»

Υπενθυμίζεται ότι για να παραμείνει η κοινοβουλευτική ομάδα χρειάζεται πέντε βουλευτές. Πλέον από τους συνολικά 11 βουλευτές, ο Βασίλης Στίγκας μένει με 7 ενώ αν προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίηση και ο βουλευτής Φλώρος, τότε του απομένουν έξι βουλευτές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.