E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαριάννα Τσίγκα: «Η κόρη μου πριν φύγει από την Ινδία εμφάνισε εξανθήματα ‑ Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο» λέει η μητέρα της

«Δεν θα έφευγε από την Ελλάδα αν είχε κάτι» δηλώνει φίλη της δοκίμου

Μαριάννα Τσίγκα: «Η κόρη μου πριν φύγει από την Ινδία εμφάνισε εξανθήματα ‑ Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο» λέει η μητέρα της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 20/9/2023 | 18:16

«Στο πλοίο επιδεινώθηκε η κατάσταση. Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο στα πόδια και στα χέρια. Η κόρη μου ήταν υγιέστατη» δηλώνει η μητέρα της άτυχης 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα για τη στιγμή που η κόρη της εμφάνισε τα πρώτα σημάδια ασθένειας, δηλαδή λίγο πριν από τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας.

Την ώρα που η Κως θρηνεί για τον ξαφνικό θάνατο της δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία στο πρώτο της ταξίδι υπέστη λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, πιθανότατα από τσίμπημα κουνουπιού, η μητέρα της 20χρονης μίλησε στον Alpha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν τι το προκάλεσε όλο αυτό. Υποθέσεις κάνουμε και περιμένουμε την έκθεση του ιατροδικαστή. Πριν μπει στο δεξαμενόπλοιο για να ταξιδέψει, εμφάνισε κάποια εξανθήματα. Νομίζαμε ότι ήταν αλλεργία. Στο πλοίο επιδεινώθηκε η κατάσταση. Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο στα πόδια και στα χέρια. Η κόρη μου ήταν υγιέστατη. Είχε κάνει και εξετάσεις πριν μπει στο πλοίο. Στο νοσοκομείο έκαναν ό,τι μπορούσαν. Έκαναν τα πάντα για να γίνει καλά το παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, φίλη της 20χρονης δοκίμου, ανέφερε ότι η άτυχη κοπέλα «δε θα έφευγε από την Ελλάδα αν είχε κάτι. Γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες, μας στέλνουν σε ελληνικές με πολλές εξετάσεις, εξονυχιστικές και αποκλείεται να είχε κάτι πριν φύγει».

Όσα έχουν γίνει γνωστά για τον θάνατο της 20χρονης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

marianna-tsigka-emporiko-naftiko-1

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή της από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, η οποία πιθανολογείται πως προκλήθηκε μετά από τσίμπημα από κουνούπι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ινδία.

Η 20χρονη προτού διαπιστωθεί ο θάνατός της πέρασε μία «Οδύσσεια» με τους γιατρούς να μην μπορούν να εντοπίσουν τι είναι αυτό που έκαμψε το σθένος του νέου κοριτσιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άτυχη Μαριάννα, όπως αναφέρει το kalymnos-news.gr, ναυτολογήθηκε στις 13 Αυγούστου 2023 και ξεκίνησε από το λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το ταξίδι, με προορισμό την Ινδία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αισθάνθηκε αδιαθεσία και επιδεινώθηκε η υγεία της. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η νεαρή ασθένησε ύστερα από τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Σουέζ και φτάνοντας στην Ελλάδα εισήχθη σε μεγάλη, ιδιωτική κλινική του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επαναπατρισμός της δοκίμου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου και έπειτα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια έγινε η διακομιδή της σε νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τελικά υπέκυψε.

Από εκεί μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Η υγεία της ενώ αρχικά παρουσίασε βελτίωση και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν Κω, παρουσιάστηκε ραγδαία επιδείνωση και τελικά η κοπέλα κατέληξε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το πρωί. Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες, ώσπου ο θάνατός της διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή. Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Screenshot_948

«Ασθένεια δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού σε δεξαμενόπλοιο στο εξωτερικό και θάνατός της

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».

Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα,

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε «Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

«Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.