E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπ. Παιδείας: Τα 28 σχολεία που μεταστεγάζονται στη Θεσσαλία λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία Daniel

Στις περιοχές όπου με βάση τις εκθέσεις υπάρχει προβληματισμός για την ποιότητα του νερού θα δίνεται εμφιαλωμένο νερό - Υπάρχει πρόβλεψη για μάσκες προστασίας και αντισηπτικά

Υπ. Παιδείας: Τα 28 σχολεία που μεταστεγάζονται στη Θεσσαλία λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία Daniel
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/9/2023 | 14:27

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση 28 από τα σχολεία θα πρέπει να μεταστεγαστούν με βάση τα έγγραφα των δήμων σχετικά με την καταλληλότητα και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων ευθύνης τους.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του πρόκειται για το 2,7% των σχολικών μονάδων της περιφέρειας Θεσσαλίας στο οποίο φοιτούν 1.226 από τους συνολικά 90.181 μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας (1,36%).

Η λίστα που ακολουθεί μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις αποφάσεις των Δήμων. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κατάσταση έχει ως ακολούθως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Α. Θα μεταστεγαστούν προσωρινά σε κτίρια σχολικών μονάδων στον ίδιο ή σε όμορους δήμους και σε πρωινή βάρδια (εκτός δύο περιπτώσεων όπου ρητώς αναφέρεται απογευματινή βάρδια) οι παρακάτω σχολικές μονάδες ή τάξεις σχολικών μονάδων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεταφορά των μαθητών των παραπάνω σχολείων έχει προβλεφθεί και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Β. Ακόμα, θα λειτουργήσει το «Ψηφιακό Σχολείο» για τους μαθητές όλων των βαθμίδων των χωριών Πουρί, Κισσός, Αγ. Δημήτριος και Ανήλιο του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου της Μαγνησίας εξ’αιτίας δυσκολίων μετάβασης των μαθητών λόγω προβλημάτων του οδικού δικτύου.

Το υπουργείο Παιδείας εξασφάλισε και θα παραχωρηθούν στις σχολικές μονάδες tablets για να χρησιμοποιηθούν από όλους τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω του ψηφιακού σχολείου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθημάτων θα σταλούν από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Γ. Οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες έχουν μετακινηθεί λόγω των καταστροφικών συνεπειών της πλημμύρας, μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε σχολείο της περιοχής που τώρα κατοικούν. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα αποστείλουν σχετικές οδηγίες στις Σχολικές Μονάδες. Είναι αυτονόητο πως οποιαδήποτε στιγμή καταστεί εφικτό να επιστρέψουν στον αρχικό τόπο κατοικίας τους, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν σχολική μονάδα.

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους επιχειρούν να εξομαλύνουν όλα τα προβλήματα, ώστε να καταστήσουν εφικτή την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με τη μέγιστη ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα:
Οι έλεγχοι, εκτός από τα σχολικά συγκροτήματα, επεκτείνονται στους δρόμους που οδηγούν από και προς αυτά, ενώ θα έχουν απομακρυνθεί έως τη Δευτέρα οι πιθανές εστίες μόλυνσης κοντά στα σχολεία.

Στις περιοχές όπου με βάση τις εκθέσεις των υγειονομικών αρχών υπάρχει προβληματισμός για την ποιότητα του νερού, υπάρχει μέριμνα ώστε να παρέχεται στους/ις μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς εμφιαλωμένο νερό.
Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη ώστε τα παιδιά, όπου χρειάζεται, να έχουν στη διάθεσή τους μάσκες προστασίας για πάσα χρήση και αντισηπτικά.

Θα υπάρξει μέριμνα για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών εντός του τρέχοντος σχολικού έτους. Αρμόδιες είναι οι κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Το ΥΠΑΙΘΑ δρομολόγησε τις διαδικασίες για την άμεση αντικατάσταση του κατεστραμμένου εκπαιδευτικού υλικού και σχολικού εξοπλισμού.

Τα σχολεία θα ανοίξουν με τους δασκάλους και τους καθηγητές να είναι έτοιμοι να στηρίξουν μαθησιακά αλλά και ψυχολογικά τους μαθητές. Ήδη, ειδικοί επιστήμονες έχουν μεταβεί στις πληγείσες περιοχές ώστε να παρέχουν τη βοήθεια τους, όπου αυτή χρειαστεί.
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφηβος στη Βόρεια Καρολίνα πέθανε από λοίμωξη που προκαλείται από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Σήμερα

Η λοίμωξη προκαλεί πρωτοπαθή αμοιβική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (PAM) με γρήγορη εξέλιξη και συχνά θανατηφόρα έκβαση εντός περίπου πέντε ημερών

Στα 91 του κατέκτησε ξανά την κορυφή: Διέσχισε 2.193 μίλια κι έγραψε ιστορία στο Appalachian Trail

Σήμερα

Από τη Δυτική Βιρτζίνια μέχρι το Μέιν, ο 91άχρονος πεζοπόρος διένυσε 3.529 χιλιόμετρα και ανέκτησε το ρεκόρ που είχε χάσει

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 47χρονος που επέδειξε τα γεννητικά του όργανα σε ψυχολόγο ‑ «Με ρωτούσε πώς μου φαίνονται»

Σήμερα

Ένοχος κρίθηκε ο κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, με την ποινή του να ανασταλεί για τρία χρόνια

Σοκ στην Κυψέλη: Είχε φυλακιστεί το 2020 για μαστροπεία ο 43χρονος ‑ Κρατούσε Γερμανίδα έγκλειστη σε διαμέρισμα

Σήμερα

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες στην υπόθεση του δολοφονημένου βρέφους - Η γυναίκα τον γνώρισε μέσω social media και ήρθε στην Ελλάδα - Εκείνος την κρατούσε έγκλειστη σε διαμέρισμα με σκοπό να την ωθήσει στην πορνεία

Νέο ευρώ: Ανοιξε η ψηφοφορία ‑ Πώς ψηφίζετε και γιατί η Ελλάδα έχει διπλή συμμετοχή

Σήμερα

Δέκα σχέδια βρίσκονται στις επιλογές, χωρισμένα σε δύο θεματικές ενότητες: τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τα ποτάμια με τα πουλιά.

Ερευνα: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο, αλλά παράγουν λιγότερο

Σήμερα

Γιατί το να δουλεύουμε περισσότερο δεν αρκεί

Το επικό βίντεο από το Ισραήλ για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», τα καρφιά από το Τελ Αβίβ για την Αγκυρα

Σήμερα

«Σε μια περίοδο κατά την οποία παράγοντες με ηγεμονικές φιλοδοξίες επιδιώκουν να επεκτείνουν την επιρροή τους, το Ισραήλ και η Ελλάδα θα ενεργούν αποφασιστικά για την προστασία της ασφάλειας και των κοινών τους συμφερόντων» ανέφερε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ

Αθώος κρίθηκε ο σύζυγος γνωστής παρουσιάστριας για το ενδοοικογενειακό περιστατικό

Σήμερα

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, εξέφρασε μεταμέλεια για το συμβάν

Αποχωρεί από την Φουρνά Ευρυτανίας η πολύτεκνη οικογένεια που είχε εγκατασταθεί πρώτη στο χωριό, «προσπαθήσαμε, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε»

Σήμερα

Μετά από δύο χρόνια η οικογένεια φεύγει από το χωριό - «Όταν έρθει η ώρα να κοιτάξουμε πίσω, θα ξέρουμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε», αναφέρει η μητέρα σε ανάρτησή της

Πολωνία: Φτιάχνει το μεγαλύτερο στρατό της Ευρώπης–Επιδιώκει να εξοπλίζει η ίδια τα στρατεύματά της

Σήμερα

Οι δαπάνες της Πολωνίας στον τομέα της άμυνας έχουν τετραπλασιαστεί από το 2022

Με ένα μαχαίρι και αλλεπάλληλα χτυπήματα σκότωσαν το βρέφος στην Κυψέλη ‑ «Mόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι»

Σήμερα

«Μόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι» είπε ο 43χρονος για την άγρια δολοφονία του μωρού - Σε εξέλιξη έρευνα και για το πώς απέκτησαν αφροδίσια νοσήματα η 15χρονη και το 9χρονο από τα αγόρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.