E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/9/2023 | 10:28

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσει αυτόν ως συνεχιστή της παρακαταθήκης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου έστειλε το μήνυμα ότι σημασία έχει η ουσία της πολιτικής και οι προγραμματικές θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Τι είναι αυτό που θα καθορίσει την άποψή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά να έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

«Πώς ξεκίνησαν όλα, η πρόταση του Αλέξη για το επικρατείας, οι περιοδείες στο πλευρό του, οι πρώτες χειραψίες οι πρώτες αγκαλιές. Συστηθήκαμε. Φτιάξαμε τη δική μας πλατφόρμα με θέσεις που δεν λένε δυνατά πολλοί», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Αχτσιόγλου καταλογίζει στον συνυποψήφιό της άγνοια σε βασικά θέματα πολιτικής, με αιχμή και τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο» που έκανε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Ο κ. Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση εκτοξεύοντας «καρφιά» για πολιτικές που φέρουν τη σφραγίδα της κ. Αχτσιόγλου.

Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα

Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, όποιος και αν έχει εκλεγεί αρχηγός, καθώς είναι γρίφος πως θα συνυπάρξουν στα όργανα του κόμματος, στελέχη που αντάλλαξαν βαριές κουβέντες μεταξύ τους, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Φίλης.

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα βγαίνει διχασμένο από τη διαδικασία εκλογής αρχηγού και η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσοι θα ψηφίσουν τελικά;

Οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν ανοιχτές από τις 8:00 έως τις 20:00. Εάν δεν υπάρξει αυτή τη φορά παράταση όπως την προηγούμενη Κυριακή, ένα πρώτο αποτέλεσμα (στο 50% των ψήφων) αναμένεται περί τις 21.30-22:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα 182.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιά και νέα.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ψήφισαν σχεδόν 149.000 άτομα. Οι 43.000 είναι νέα μέλη, ενώ οι 106.000 συμμετείχαν και στις εκλογές του Μαΐου του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεπώς απομένουν 33.000 παλαιά μέλη που δεν ψήφισαν το περασμένο Σάββατο αλλά έχουν δικαίωμα να πάνε σήμερα στις κάλπες. Οι μόνες ωστόσο «εξασφαλισμένες» ψήφοι παλαιών μελών, είναι 8.500 που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ταυτοποίησης την περασμένη εβδομάδα.

Πού ψηφίζουν οι δύο υποψήφιοι

Η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Πριν 10 ώρες

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Πριν 10 ώρες

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Πριν 10 ώρες

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Χτες

«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.