E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυξάνονται τα θύματα του πολέμου ‑ Νεκροί πάνω από 1300 Ισραηλινοί και 1200 Παλαιστίνιοι

«Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια» του πολέμου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Αυξάνονται τα θύματα του πολέμου ‑ Νεκροί πάνω από 1300 Ισραηλινοί και 1200 Παλαιστίνιοι
Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 12/10/2023 | 12:50

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύει το Sky News, τουλάχιστον 1.300 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας έχει αυξηθεί στους 1.200, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Το Ισραήλ συνεχίζει σήμερα να σφυροκοπά ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας αφού ορκίσθηκε να «συντρίψει» και να «καταστρέψει» το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, υπεύθυνο για την πιο φονική επίθεση στην ιστορία εναντίον του εβραϊκού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την έκτη ημέρα του πολέμου ανάμεσα στους δύο εχθρούς, τα ισραηλινά πλήγματα συνεχίσθηκαν στη διάρκεια της νύκτας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, απ' όπου εκτοξεύθηκαν ομοβροντίες ρουκετών προς το νότιο Ισραήλ. Όλα αυτά μερικές ώρες πριν από την άφιξη στο Ισράηλ του επικεφαλης της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν για μια επίσκεψη υποστήριξης προς το σύμμαχο των ΗΠΑ.


«Κάθε μέλος της Χαμάς είναι ένας νεκρός άνθρωπος», δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια της πρώτης επίσημης ομιλίας του στο πλαίσιο της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης που σχημάτισε επίσης χθες με τον Μπένι Γκαντζ, έναν από τους κύριους επικεφαλής της αντιπολίτευσης. «Η Χαμάς είναι ο Νταές (σ.σ.: η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος) και θα τη συντρίψουμε και θα την καταστρέψουμε όπως ο κόσμος κατέστρεψε το Νταές», πρόσθεσε αφού χαρακτήρισε την επίθεση «αγριότητα πρωτοφανή μετά το Ολοκαύτωμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ημέρα ανάπαυσης για τους εβραίους, εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς διείσδυσαν στο Ισραήλ με οχήματα, αλλά και από τον αέρα και τη θάλασσα, και σκότωσαν περισσότερους από 1.000 αμάχους μέσα στο δρόμο, στα σπίτια τους ή σε ένα ρέιβ πάρτυ, σπέρνοντας τον τρόμο κάτω από μια βροχή ρουκετών.

- Σωρός πτωμάτων -

Στη είσοδο του κιμπούτζ Μπέερι, σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα, ένας σωρός πτωμάτων δείχνει την έκταση της επίθεσης μέσα στο χωριό, περισσότεροι από εκατό κάτοικοι του οποίου σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το στρατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η καταστροφή εδώ είναι τεράστια», λέει ο Ντορόν Σπίλμαν, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. «Και αυτό χωρίς να μετρήσουμε τα πολυάριθμα μέλη του κιμπούτζ που συνελήφθησαν όμηροι και οδηγήθηκαν μέσα στη Γάζα», πρόσθεσε ένας άλλος εκπρόσωπος του στρατού, ο Τζόναθαν Κόρνικους.

Στη διάρκεια αυτής της ακραία βίαιης επίθεσης που έχει συγκλονίσει τη χώρα, οι μαχητές της Χαμάς απήγαγαν δεκάδες ισραηλινούς και ξένους ομήρους, τους οποίους το ισλαμιστικό κίνημα απειλεί να εκτελέσει.

Μεταξύ των ομήρων περιλαμβάνονται νέοι που συνελήφθησαν όμηροι στη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ στο οποίο επιτέθηκαν το Σάββατο παλαιστίνιοι μαχητές, σκοτώνοντας 270 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


- Η Γάζα σε κατάσταση πολιορκίας -

Κοντά στα σύνορα της Γάζας, οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν χθες, Τετάρτη, πτώματα σε αποσύνθεση που παρουσιάσθηκαν ως τα πτώματα επιτιθέμενων της Χαμάς.

Το Ισραήλ έχει αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα και στα βόρεια σύνορά του με το Λίβανο, όπου η Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Χαμάς, πραγματοποιεί τακτικά επιθέσεις με ρουκέτες.

Η Λωρίδα της Γάζας, ένας φτωχός θύλακας όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια κάτοικοι που από το 2006 υφίστανται χερσαίο, αεροπορικό και ναυτικό αποκλεισμό, βρίσκεται πλέον σε κατάσταση πολιορκίας, καθώς το Ισραήλ έχει σταματήσει την παροχή ύδατος, ηλεκτρικού και τροφίμων.

Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του θύλακα σταμάτησε να λειτουργεί χθες το απόγευμα, ελλείψει καυσίμων, και τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και έχουν ελλείψεις σε υλικά.

Ο Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ για την περιφέρεια της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής, ζήτησε από τα δύο στρατόπεδα «να μειώσουν τα δεινά των αμάχων» και κυρίως αυτών στη Λωρίδα της Γάζας. «Χωρίς ηλεκτρικό, τα νοσοκομεία υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε νεκροτομεία», ανέφερε σε ανακοίνωση, λέγοντας πως φοβάται κυρίως για τα νεογέννητα στις θερμοκοιτίδες και για τους ασθενείς που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη ή σε αιμοκάρθαρση.

- Λιγότερες ρουκέτες -

«Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια. Πλήξαμε μεγάλο αριθμό στόχων», δήλωσε σήμερα τα χαράματα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόρνικους.

Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, «λιγότερες ρουκέτες» εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ και «αυτό είναι πάντα καλό σημάδι», επισήμανε.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν δεκάδες πολυκατοικίες, εργοστάσια, τζαμιά και καταστήματα, σύμφωνα με τη Χαμάς. Γυναίκες, με τα παιδιά τους στα χέρια, περπατούσαν ανάμεσα στα συντρίμμια.

«Είναι σαν εικόνα Αποκάλυψης ή ενός σεισμού (...) (Οι Ισραηλινοί) ήρθαν για να καταστρέψουν, σαν οι άνθρωποι αυτοί να μην αξίζουν να ζουν. Σαν να μην είναι άνθρωποι», λέει ανάμεσα στα ερείπια ένας κάτοικος της συνοικίας Καράμα στη Γάζα, ο οποίος δεν θέλησε να πει το όνομά του.

Περισσότεροι από 338.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Εξάλλου από το Σάββατο 29 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε βιαιότητες στη Δυτική Όχθη.

Οι συγκεντρώσεις στρατευμάτων στα σύνορα δημιουργουν φόβους για μια χερσαία επίθεση εναντίον του θύλακα, από τον οποίο το Ισραήλ αποσύρθηκε μονομερώς το 2005 και ο οποίος από το 2007 κυβερνάται από τη Χαμάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sky News

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Σήμερα

Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Σήμερα

Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Σήμερα

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Σήμερα

Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του

Σήμερα

Ο 73χρονος Βρετανός είχε εγκατασταθεί μόνιμα σε χωριό της Σητείας στην Κρήτη πριν από πολλά χρόνια

Στο τραπέζι η απαγόρευση της μπούρκας στην Ελλάδα: Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και τι ισχύει στην Ευρώπη

Σήμερα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιορισμούς της χρήσης της σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Συγκίνηση, κλάματα και χειροκροτήματα για την επιστροφή των εφήβων αθλητών του Αρη στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Η Κ18 των κιτρινόμαυρων επέστρεψε οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, μετά τον εγκλωβισμό στο Αμπου Ντάμπι

Κουτσούμπας: «Τουλάχιστον τα δύο από τα τέσσερα drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο είχαν κατεύθυνση στη Σούδα»

Σήμερα

«Το ξέρουμε», ανέφερε με βεβαιότητα ο γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Γιάννενα: Νεκρός φοιτητής μετά από πτώση στην Πανεπιστημιούπολη

Σήμερα

Εντοπίστηκε έξω από το κτίριο του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Δρόμος «ρούφηξε» μηχάνημα καθαρισμού στα Γιάννενα

Σήμερα

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός

Διάδοχος Χαμενεΐ: Ποιος είναι ο γιος του, Μοτζτάμπα, που θεωρείται «πιο σκληροπυρηνικός από τον πατέρα του»

Σήμερα

Το προφίλ του επικρατέστερου διαδόχου του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ - Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν την εκλογή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 25
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.