E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο 43χρονος νέος Δήμαρχος της Αθήνας

Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο 43χρονος νέος Δήμαρχος της Αθήνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/10/2023 | 20:45

Στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Αθηναίων με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ μπήκε ο Χάρης Δούκας και σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου εκλέχτηκε Δήμαρχος Αθηνών.

Ο Χάρης Δούκας παίρνει τη σκυτάλη από τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, παρά το γεγονός ότι είχε θεωρηθεί αρχικά outsider. Ο πολιτικός όχι μόνο ανταγωνίστηκε κάποιον που στήριζε η Νέα Δημοκρατία, αλλά και με τη χαμηλή αναγνωρισιμότητα του κατάφερε εν τέλει να εκλεγεί Δήμαρχος στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος είναι ο νέος Δήμαρχος των Αθηναίων, Χάρης Δούκας:

Ο Χάρης Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.

Το πεδίο ειδίκευσης του Δρ. Χάρη Δούκα σχετίζεται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική, θέτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα στον πυρήνα των διαδικασιών μοντελοποίησης και προωθώντας αυτή τη φιλοσοφία σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλη διάδρασης (όπως το Nature).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει χρησιμοποιούν γλωσσικές μεταβλητές για να ενσωματώσουν στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς στη χάραξη πολιτικής, επιτρέποντας τον σχεδιασμό πολιτικών που μπορούν και ακούνε «τι θέλουν οι πολίτες» και να συμπεριλάβουν «τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες», στοιχεία σημαντικά για την επιτυχία τους.

Με αυτό τον τρόπο, τα μοντέλα και συστήματα υποστήριξης αποφάσεων που έχει αναπτύξει «ανοίγουν το μαύρο κουτί» των αποφάσεων πολιτικής, εισάγοντας με άμεσο και διαφανή τρόπο την ανθρώπινη αντίληψη, συνθέτοντας «από κάτω προς τα πάνω», για την ανάπτυξη σύγχρονων πράσινων πολιτικών. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα (πχ, ειδικό αφιέρωμα του Research Features), και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών βιώσιμων πολιτικών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διδάσκει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πλήθος προπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Συστήματα Αποφάσεων», «Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης », «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» και «Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων».

Παράλληλα από το 2018 διδάσκει στο μάθημα «4η βιομηχανική Επανάσταση και Έξυπνες Πόλεις», του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» του ΕΜΠ. Είναι συνδιδάσκων σε πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων» και «Ενεργειακός Προγραμματισμός Ελαχίστου Κόστους» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Υποψηφίων Διδακτόρων της ΣΗΜΜΥ αλλά και «Διαχείριση Ενέργειας και Διοίκηση Έργων» του ΔΠΜΣ «Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας», «Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων» και «Πολυκριτηριακά Συστήματα Αποφάσεων», του ΔΠΜΣ «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» καθώς και «Συστήματα Λήψης Αποφάσεων» στο ΔΠΜΣ «Περιβάλλον & Ανάπτυξη» του ΕΜΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χάρης Δούκας έχει λάβει βραβεία για τις επιδόσεις και το έργο του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ ), το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακής Έρευνας (ΕΕΕΕ) και το Παγκόσμιο Συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard.

Προσωπική ζωή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Δούκας δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει παιδιά. Ο Χάρης Δούκας έχει μία αδελφή, η οποία τον στηρίζει και είναι πάντοτε στο πλευρό του.

Δες φωτογραφίες από τα social media του Χάρη Δούκα:

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μια χωματερή 50 τόνων πάνω από τα σύννεφα: Γιατί το Έβερεστ δεν κατάφερε ποτέ να «καθαρίσει»

Πριν λίγο

Μετά από 10 χρόνια άκαρπων προσπαθειών, το Νεπάλ αλλάζει στρατηγική καθώς τα απορρίματα απειλούν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου

Η εποχή που όλοι πληρώνονταν με... βότκες

Πριν λίγο

Ακόμα ακι οι δάσκαλοι

Οι «ασφαλείς» δουλειές που κινδυνεύουν πρώτες από την τεχνητή νοημοσύνη

Πριν λίγο

Η τεχνητή νοημοσύνη ανεβάζει τον κίνδυνο μιας «jobless recovery» – μιας οικονομικής ανάκαμψης χωρίς ανάλογη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Μεξικό: Η «πόλη» που χάθηκε για πάντα – 130.000 ζωές εξαφανισμένες στον πόλεμο των ναρκωτικών

Πριν λίγο

Χιλιάδες οικογένειες ψάχνουν τους αγνοουμένους τους στο Μεξικό

Ένα χωριό με λεβάντες και... νεύρα! Γιατί οι κάτοικοι θέλουν τους τουρίστες μόνο τις καθημερινές

Πριν λίγο

Η ισπανική πόλη που δεν θέλει τουρίστες τα Σαββατοκύριακα

Από φτώχεια και πείνα στις μεγαλύτερες γκαλερί του κόσμου: Το θαύμα της γυναίκας που τόλμησε στα 78

Χτες

Ξεκίνησε στα 78, θριάμβευσε στα 90, έζησε μέχρι τα 101: η πιο δυνατή υπενθύμιση ότι ποτέ δεν είναι αργά

King Kazu: Ο άνθρωπος που νίκησε τον χρόνο υπογράφει το 40ό του επαγγελματικό συμβόλαιο!

Χτες

Στα 59 του χρόνια, ο αειθαλής Kazuyoshi Miura αποδεικνύει ότι το πάθος δεν έχει ημερομηνία λήξης, συνεχίζοντας το ποδοσφαιρικό του παραμύθι στη Fukushima United.

Γιατί όλοι μιλάνε για το Soft Life; Το trend που φέρνει ηρεμία στην καθημερινότητα

Προχτές

7 βήματα για να μπεις κι εσύ στη νέα, ήρεμη εποχή της ζωής σου

Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Προχτές

Χαρές, δυσκολίες και προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.