E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μέση Ανατολή: Οι Χούθι κήρυξαν τον πόλεμο στο Ισραήλ

Συνεχίζονται οι επιθέσεις από την Υεμένη

Μέση Ανατολή: Οι Χούθι κήρυξαν τον πόλεμο στο Ισραήλ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/10/2023 | 17:00

Οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει μια σειρά βαλλιστικών και cruise πυραύλων κατά του Ισραήλ, κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά των IDF, με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο των χρηματοδοτούμενων από το Ιράν ανταρτών της Υεμένης να δηλώνει ότι «οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει τις δικές του στη Γάζα».

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει για 25η ημέρα να συγκλονίζει τη Μέση Ανατολή και τα μέτωπα να συνεχίζουν να ανοίγουν, καθώς οι Χούθ έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά επιθέσεων κατά του Τελ Αβίβ σήμερα, στηρίζοντας ανοιχτά τους ισλαμιστές που ελέγχουν τη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις του στρατιωτικού εκπροσώπου των ανταρτών της Υεμένης αλλά και του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, είναι χαρακτηριστικές. Οι Χούθι χρηματοδοτούνται από το Ιράν και χρησιμοποιούν αντίστοιχο ιρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό. Διαχρονικά, είναι σε πόλεμο με τη Σαουδική Αραβία και τώρα παίρνουν το μέρος της Χαμάς στον πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Ο στρατιωτικό εκπρόσωπος των Χούθι έκανε λόγο για 3 επιθέσεις σήμερα κατά του Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους, cruise πυραύλους και drones. Το Ισραήλ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σήμερα το αντιπυραυλικό σύστημα Arrow για να τους αναχαιτίσει.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου των Χούθι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι φιλοϊρανικές οργανώσεις στην περιοχή δεν μπορούν να παραμείνουν «σιωπηλές» απέναντι στο πόλεμο

Ο Αμίρ Αμπντολαχιάν προειδοποίησε σήμερα από το Κατάρ ότι οι ένοπλες φιλοϊρανικές οργανώσεις στην περιοχή δεν μπορούν να παραμείνουν «σιωπηλές» απέναντι στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, τονίζοντας ότι είναι επείγον ζήτημα ο τερματισμός του πολέμου.

«Είναι φυσικό ότι οι αντιστασιακές οργανώσεις δεν θα παραμείνουν σιωπηλές απέναντι στα εγκλήματα» που διαπράττονται στο παλαιστινιακό έδαφος της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν κατά την επίσκεψή του στη Ντόχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα ακούσουν τις συμβουλές κανενός, άρα πρέπει να εκμεταλλευθούμε την τελευταία πολιτική ευκαιρία για να τερματίσουμε τον πόλεμο», είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την συνάντησή του με τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίν μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι.

Οι δηλώσεις του συμπίπτουν με την αύξηση των επιθέσεων των ένοπλων οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Ισλαμική Δημοκρατία στην περιοχή κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ, που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν το εβραϊκό κράτος στον πόλεμο κατά της Χαμάς μετά τις πρωτοφανούς αγριότητας επιθέσεις της κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, οι ανταλλαγές πυρών με την λιβανική Χεζμπολάχ, ένα από τα ισχυρότερα ένοπλα φιλοϊρανικά κινήματα στην περιοχή, είναι καθημερινές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γενίκευση της σύρραξης.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν δεχθεί 14 επιθέσεις στο Ιράκ και 9 στην Συρία κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Στην Ντόχα, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε και με τον καταριανό ομόλογό του Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι, ο οποίος απηύθυνε επίσης προειδοποίηση για επέκταση της σύρραξης και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων QNA.

Το Κατάρ και το Ιράν είναι ένθερμοι υποστηρικτές της παλαιστινιακής υπόθεσης και διατηρούν σχέσεις με την Χαμάς.

Το εμιράτο φιλοξενεί την μεγαλύτερη αμερικανική βάση στην Μέση Ανατολή και στεγάζει παράλληλα το πολιτικό γραφείο της Χαμάς και τον αρχηγό της Ισμαΐλ Χανίγε.

Μετά την Ντόχα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν θα επισκεφθεί αύριο την Αγκυρα για να συζητήσει την σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ιράν θα έχουν επίσης συνομιλίες για «τις διμερείς σχέσεις και άλλα περιφερειακά θέματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.