E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η συγγραφέας παιδί ‑ θαύμα που όταν μεγάλωσε εξαφανίστηκε

Το άλυτο μυστήριο της εξαφάνισής της

Η συγγραφέας παιδί ‑ θαύμα που όταν μεγάλωσε εξαφανίστηκε
@Stefan Cooke/Farksolia.org
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

H Barbara Newhall Follett δεν ήταν ένα συνηθισμένο παιδί. Ήταν χαρισματική, ήταν ένα παιδί - θαύμα, είχε μεγάλες φιλοδοξίες. Αγαπούσε τη φύση και το γράψιμο.

Στα 12 της χρόνια, κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τις κριτικές να είναι εξαιρετικές. Δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε το δεύτερο μυθιστόρημά της. Μετά όμως άλλαξαν τα πράγματα. Παρά τη λογοτεχνική της επιτυχία, υπέστη πολλά προσωπικά χτυπήματα και σύμφωνα με πληροφορίες έπαθε κατάθλιψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Δεκέμβριο του 1939, στα 25 της χρόνια, έφυγε από το διαμέρισμά της στη Μασαχουσέτη και δεν την ξαναείδε κανείς. Όσο κι αν σας φαίνεται μια μυθιστορηματική ιστορία, δεν είναι. Η Barbara υπήρξε και ίσως τότε ένιωσε την ανάγκη να αποδράσει. Κανείς όμως δεν ξέρει με ποιον τρόπο.

Ο πατέρας της Wilson Follett ήταν συγγραφέας, κριτικός και αρθρογράφος, ενώ η μητέρα της Helen Thomas Follett, ήταν συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Η Barbara είχε κατ’ οίκον εκπαίδευση και ενθαρρύνθηκε από τους δυο γονείς της να γράφει από μικρή ηλικία, ειδικά από τον πατέρα της. Το σίγουρο είναι πως η Barbara είχε καλπάζουσα φαντασία.

Έφτιαξε τη δική της γλώσσα που ονόμασε Farksoo. Το γράψιμο και το διάβασμα της προκαλούσε δέος, όχι όμως όσο η φύση. Το πρώτο της βιβλίο είχε τίτλο «The House Without Windows», με τον τίτλο να αποτελεί μια μεταφορά για την ίδια τη φύση, όντας μια απίστευτα ευαίσθητη ωδή στην ομορφιά και την έμπνευση που της έδιναν τα λιβάδια, η θάλασσα και τα βουνά. Η Barbara ζούσε σε ένα χωριό και της άρεσε να παίζει στο δάσος και στο ποτάμι και να τρέχει για να κρυφτεί ανάμεσα στα δέντρα όπου σκάρωνε τις ιστορίες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση του πατέρα της, έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μυθιστορήματος της όταν ήταν εννέα ετών. Δυστυχώς, το χειρόγραφο καταστράφηκε σε μια πυρκαγιά. Η Barbara το ξανάγραψε και τρία χρόνια αργότερα, το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε. Το ντεμπούτο της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης από τους κριτικούς, αλλά η Barbara απολάμβανε ιδιαίτερα την υπερηφάνεια του πατέρα της για τα επιτεύγματά της.

Αργότερα τον ίδιο χρόνο, η Barbara έφυγε για μια δεκαήμερη εκδρομή με βάρκα στη Νέα Σκωτία και όταν επέστρεψε είχε τελειώσει το δεύτερο μυθιστόρημά της. Ήταν εν μέρει μυθοπλασία και εν μέρει τα ταξιδιωτικά απομνημονεύματα της εποχής της στη θάλασσα. Το «The Voyage of the Norman D.» δημοσιεύτηκε αμέσως και, πάλι, έλαβε κριτικούς επαίνους.

Ωστόσο, την ίδια χρονιά η ζωή της πήρε μια στροφή προς το χειρότερο. Ο πατέρας της Barbara άφησε τη μητέρα της για μια άλλη γυναίκα. Η Barbara ήταν συντετριμμένη. Με μακροσκελή γράμματα παρακαλούσε τον «αγαπητό μπαμπά» της να επιστρέψει. Αλλά εκείνος δεν το έκανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα δεκαέξι της μετακόμισε με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο ο πατέρας της δεν τους έστελνε χρήματα και η Μεγάλη Ύφεση δεν βοήθησε καθόλου σε αυτό. Βρήκε δουλειά ως γραμματέας, έχοντας ελάχιστη επαφή με τον πατέρα της. Συνέχισε να γράφει, αλλά δεν κατάφερε να δημοσιεύσει τίποτα. Αυτό την έκανε να σκέφτεται το οδυνηρό ερώτημα: «Μπορώ να το κάνω χωρίς αυτόν;».

Το καλοκαίρι του 1931, η Barbara ερωτεύτηκε τον Nickerson Rogers, έναν άνθρωπο της φύσης που μοιράστηκε τη βαθιά της αγάπη για αυτήν και τελικά τον παντρεύτηκε. Μετά από μερικά ευτυχισμένα χρόνια κατά τα οποία ταξίδεψαν στην Ευρώπη, η Barbara άρχισε να υποψιάζεται ότι ο Nick μπορεί να την απατούσε. Έπεσε σε κατάθλιψη, σταμάτησε να γράφει kai den e;ixe επαφή με την οικογένεια και τους φίλους της. Στη συνέχεια, μια κρύα μέρα του Δεκέμβρη, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από έναν καυγά με τον σύζυγό της, έφυγε από το διαμέρισμά τους και εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει καθόλου ίχνη.

Η εξαφάνισή της προκαλεί ερωτήματα ακόμα και σήμερα. Γιατί μια πολλά υποσχόμενη συγγραφέας παράτησε τη ζωή της και δεν επέστρεψε; Ήθελε να φύγει και γιατί πήρε μόνο 30 δολάρια και ένα σημειωματάριο μαζί της; Και επίσης, γιατί ο σύζυγός της περίμενε δυο εβδομάδες για να δηλώσει την εξαφάνισή της;

Τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνισή της, ο Nick δήλωσε την εξαφάνιση με το όνομα Barbara Rogers, κάτι που κράτησε μακριά τα μίντια από το όνομά της. Πέρασαν πολλά χρόνια, για να ξεθάψουν την ιστορία της. Τι έφταιξε; Η προδοσία των δυο σημαντικότερων ανδρών της ζωής της; Μήπως συνέβη κάτι βίαιο πριν εξαφανιστεί; Ή μήπως ήθελε να κάνει πράξη αυτό που έγραψε στο πρώτο της μυθιστόρημα όταν έγραφε για «ένα νεαρό κορίτσι που φεύγει από την οικογένειά της για να ζήσει στην άγρια ​​φύση»; Κανείς δεν ξέρει και ίσως κανείς να μην μάθει ποτέ…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Σήμερα

Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Σήμερα

Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Σήμερα

Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Χτες

Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Χτες

«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Προχτές

Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Προχτές

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Προχτές

Για διάφορους λόγους

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.