E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 μαγαζιά σε στοές της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Βάλε αυτά τα μαγαζιά οπωσδήποτε στη λίστα σου!

5 μαγαζιά σε στοές της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς
Φωτ. αρχείου / pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η MATINA KONTOY

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν αρκετές στοές κρυμμένες ή φανερές σε μικρά στενά. Άλλες γνωστές, άλλες άγνωστες. Κάποιες έχουν αναγεννηθεί, κάποιες έχουν μένει στο έλεος των καιρών και κάποιες άλλες έχουν επιμένουν να λειτουργούν όπως παλιά. Όλες τους όμως, έχουν μια ξεχωριστή ιστορία, μια διαφορετική ομορφιά, μια μοναδική ατμόσφαιρα. Όλες τους μας πάνε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και μας θυμίζει ότι το κέντρο της πόλης έχει μέρη όπου μπορεί κάποιος να ηρεμήσει.

Stoa Athens

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νεότερη άφιξη στις στοές της Αθήνας, ένα μαγαζί που άνοιξε τις πόρτες του πριν από περίπου ένα μήνα. Ακόμα δεν ξέρουμε πολλά για αυτό, όμως σίγουρα μας έχουν τραβήξει την προσοχή οι ινσταγκραμικές του επιγραφές και ανυπομονούμε να το επισκεφτούμε για να τραβήξουμε τα πιο aesthetic story με την παρέα μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Bartesera

View this post on Instagram

A post shared by Bartesera (@bartesera_)

Άνοιξε το 2005 και από τότε έχει δώσει άλλη πνοή, στη Στοά Πραξιτέλους, σε ένα χώρο διαφορετικό με επίκεντρο την τέχνη και το drinking. Το όνομά του, έχει μία ιδιαίτερη σημασία και είναι συνδυασμός πολλών λέξεων μαζί.

Κολοκοτρώνη 24, στοά Πραξιτέλους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

By the Glass

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα από τα καλύτερα wine bars της Αθήνας και σε μία από τις ωραιότερες στοές του κέντρου, τη Στοά Ράλλη, απέναντι από τη Ρωσική εκκλησία του 11ου αιώνα. Η στοά υπάρχει από το 1925 και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του αστικού κέντρου. Αν ο καιρός το επιτρέπει, τότε βγάζει και τραπέζια στο πλακόστρωτο. Το ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι διαθέτει 250 περίπου ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα και αλλάζει συνεχώς. Δεν είναι τόσο ψαγμένο, μιας και το γνωρίζει πολύς κόσμος, είναι όμως κατάλληλο για συζήτηση και γνωριμία, ενώ το κλίμα σε μεταφέρει με μαγικό τρόπο σε παλαιότερες αθηναϊκές δεκαετίες.

Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Αθήνα

Mockingbird


Σε ένα πετρόχτιστο σπίτι του 1920, τα κοτσύφια της Harper Lee σιγοτραγουδούν στο Mockingbird. Βρίσκεται στο Χαλάνδρι, είναι φιλόξενο, ευχάριστο, ήσυχο και ιδανικό για πρώτο ραντεβού. Στην ουσία είναι ένα cozy δωμάτιο με μαξιλάρες και πουφ για να νιώσετε ακόμα πιο οικεία με τον άνθρωπο που θα βγείτε. Και τι θέλει κάποιος στο πρώτο ραντεβού; Να νιώσει οικειότητα με το πρόσωπο που βγαίνει, και σε αυτό συμβάλλει και το Mockingbird.

Σωκράτους 23, Χαλάνδρι

Theory Bar & More



Το Theory Bar & More ξεκίνησε ως ένα θεώρημα τριών καλών φίλων και κατέληξε να είναι σταθερό all-day στέκι, ένα από τα πρώτα που μας σύστησαν τη φιλοσοφία του φαγητού στο μπαρ.
Old-school vibes και φιλική ατμόσφαιρα σε περιμένουν κάθε φορά, ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός – η στοά οδηγεί στην πανέμορφη τροπική αυλή, γεμάτη δέντρα και πράσινο, είναι το κατάλληλο σημείο για να απολαύσεις τις ανοιξιάτικες ηλιόλουστες μέρες. Εδώ μπορείς να χαλαρώσεις με την παρέα ή την οικογένεια, να βρεις μια ήσυχη γωνιά για ένα επαγγελματικό ραντεβού ή να αράξεις στον εσωτερικό χώρο με τα πολύχρωμα πλακάκια και το τεράστιο, μοναστηριακού τύπου τραπέζι –ξεχωρίζει γιατί είναι handmade– για να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου, συνοδεύοντάς το με γεύσεις για κάθε ώρα της ημέρας.
Όταν πέσει η νύχτα και τα πολύχρωμα λαμπάκια δώσουν μια παιχνιδιάρική όψη στην αυλή του Theory Bar & More, ο κατάλογος, γεμάτος κλασικά και signature cocktails, αλλά και η λίστα με τα κρασιά δημιουργούν μια συναρπαστική ή χαλαρή βραδιά, ανάλογα με το τι θέλεις. Τα tapas συνοδεύουν το ποτό όπως ακριβώς πρέπει και το μότο #notjustatheory γίνεται πράξη, αποδεικνύοντας ότι αυτό το στέκι έχει τη δική του θεωρία περί διασκέδασης.

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη

Πριν 10 ώρες

Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!

Η βιταμίνη που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Πριν 10 ώρες

Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Xάσε 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι με αυτή την εύκολη διατροφή

Χτες

Μια αποτελεσματική μέθοδος, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής χωρίς υπερβολές

Aυτό το παντελόνι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Χτες

Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

Οι καλύτερες και χειρότερες συνήθειες για την υγεία των ματιών

Προχτές

Αυτό που κάνουμε καθημερινά επηρεάζει την όρασή μας

Καλεσμένη σε γάμο: Oι χρυσοί κανόνες στο ντύσιμο

Προχτές

Πέρα από το αυτονόητο, πως δεν φοράς λευκά

3 θεραπευτικές χρήσεις που έχει το μέλι

Προχτές

Δεν είναι χρήσιμο μόνο ως τροφή

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Πριν 3 μέρες

Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.