E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το παιδί που θάφτηκε μαζί με 142 σκύλους

Μια ασυνήθιστη ανακάλυψη των αρχαιολόγων

Το παιδί που θάφτηκε μαζί με 142 σκύλους
Photo by Susn Matthiessen on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Έχουν ανακαλυφθεί πολλά πράγματα στην Αίγυπτο όλα αυτά τα χρόνια, όπως τάφοι, μούμιες, αρχαίες κατασκευές και κειμήλια, τα οποία λένε διάφορες ιστορίες για το παρελθόν. Οι αρχαιολόγοι μελετούν τα αντικείμενα για να κατανοήσουν πώς ζούσαν οι άνθρωποι, ποια εργαλεία χρησιμοποιούσαν, τις τελετουργίες και τις πεποιθήσεις τους. Οι ταφικοί χώροι είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, και ενώ έχουν εντοπιστεί τάφοι και τάφοι, μια αρχαιολογική ανασκαφή επιφύλασσε μια περίεργη έκπληξη.

Το Κέντρο Αιγυπτιολογικής Έρευνας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (CEI RAS) δήλωσε ότι οι αρχαιολόγοι έσκαψαν σε μια τοποθεσία στη νεκρόπολη Faiyum που βρίσκεται στην Αίγυπτο, όταν ανακάλυψαν τα λείψανα ενός παιδιού που ήταν θαμμένο μαζί με περισσότερα από εκατό σκυλιά. Η ανακάλυψη είναι σχεδόν μοναδική, καθώς υπήρξε μόνο μία καταγεγραμμένη περίπτωση όπου ένα παιδί θάφτηκε με σκύλους, και αυτό αποκαλύφθηκε στην Hierakonpolis, που βρίσκεται στην Βόρεια Αίγυπτο. Σε εκείνη την περίπτωση, ωστόσο, υπήρχαν μόνο μια ντουζίνα σκυλιά μαζί με τα λείψανα του παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παιδί εκτιμάται ότι ήταν περίπου 8 ετών και καταμετρήθηκαν συνολικά 142 λείψανα σκύλων. Η Galina Belova, μια ζωολόγος, μελέτησε τα λείψανα και δήλωσε ότι τα σκυλιά πέθαναν όλα την ίδια στιγμή, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία ότι σκοτώθηκαν βίαια. Η Belova είπε ότι πιθανότατα πέθαναν από πνιγμό κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας. Περίπου το 87% των ζώων λέγεται ότι ήταν κουτάβια και οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο χώρος ταφής χρονολογείται από τη ρωμαϊκή περίοδο. Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση ήταν ότι βρέθηκαν μπλε κομμάτια πηλού μαζί με τα υπολείμματα. Η έρευνα έδειξε ότι ήταν ένα χρώμα που συνήθως βρισκόταν σε δεξαμενές στην αρχαιότητα, γεγονός που δίνει αξιοπιστία στη θεωρία των πλημμυρών.

Ένα πράγμα που μπέρδεψε τους αρχαιολόγους ήταν ότι το παιδί θάφτηκε με μια τσάντα πάνω από το κεφάλι του. Σε άλλη νεκρόπολη ανακαλύφθηκε ένα άλλο πτώμα με μια τσάντα πάνω από το κεφάλι του, αλλά είχε ένα βέλος στο στήθος του, το οποίο υποδηλώνει ότι το άτομο πέθανε από εκτέλεση. Ωστόσο, δεν υπήρχαν ίχνη βίας στα λείψανα του παιδιού που βρέθηκε με τα 142 σκυλιά. Υπάρχει η υποψία ότι το παιδί ήταν ο φύλακας των σκύλων την ώρα της πλημμύρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σκυλιά εκτιμούνταν στην αρχαία Αίγυπτο. Χρησιμοποιούνταν για κυνήγι, ως κατοικίδια ή σύντροφοι στη μετά θάνατον ζωή. Ο Anubis, μια αιγυπτιακή θεότητα που συνόδευε τους νεκρούς στη μετά θάνατον ζωή, απεικονίζεται με κεφάλι τσακαλιού και ανθρώπινο σώμα, με μουμιοποιημένα σκυλιά να μεταφέρονται ως θυσία στο ναό του στην Cynopolis. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν έγκλημα τη θανάτωση σκύλων με κολάρο και επέβαλλαν σκληρές τιμωρίες.

Τα λείψανα των 142 σκύλων που βρέθηκαν τοποθετήθηκαν προσεκτικά στον χώρο ταφής, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρήθηκαν σημαντικά. Τα σκυλιά ήταν διαφορετικής ράτσας. Ο ακριβής λόγος για τον οποίο το παιδί θάφτηκε με μια τσάντα πάνω από το κεφάλι του δίπλα σε τόσα σκυλιά παραμένει προς το παρόν μυστήριο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς το TikTok έχασε τη μάχη στην Ουάσινγκτον

Σήμερα

Το «αυτογκόλ» του TikTok

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Σήμερα

Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Σήμερα

Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Σήμερα

Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Σήμερα

Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Χτες

Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Χτες

«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Χτες

Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Χτες

Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Προχτές

Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.