E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;
WIKIPEDIA
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πού βρίσκεται ο Γολγοθάς στην Ιερουσαλήμ; Ξέρουμε ακριβώς το σημείο όπου σταυρώθηκε ο Χριστός;

Μεταξύ αυτών των τοποθεσιών, ίσως κανένα δεν είναι πιο σεβαστό από το μέρος όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς, γνωστό ως Γολγοθάς. Μπορείτε όμως να επισκεφτείτε αυτόν τον ιερό χώρο σήμερα; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη στήλη Archaeological Views «Γολγοθάς: Είναι η Εκκλησία του Παναγίου Τάφου αυθεντική;» στο τεύχος Μαΐου/Ιουνίου 2016 του Biblical Archaeology Review, ο Marcel Serr και ο Dieter Vieweger συζητούν προηγούμενες και τρέχουσες έρευνες στον χώρο όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς.

Πού είναι σήμερα ο Γολγοθάς; Η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς αμφισβητείται. Ανά τα χρόνια, υπήρχαν αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με τους παραδοσιακούς ιερούς τόπους.

Τον τέταρτο αιώνα μ.Χ., ο Ναός του Παναγίου Τάφου χτίστηκε στη θέση του Γολγοθά. Ωστόσο, οι μελετητές άρχισαν να αμφισβητούν αυτή την ταύτιση τον 19ο αιώνα, καθώς η Εκκλησία του Παναγίου Τάφου βρίσκεται μέσα στα τείχη της σημερινής Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γολγοθάς θα έπρεπε να βρισκόταν έξω από την πόλη σύμφωνα με τα ρωμαϊκά και εβραϊκά έθιμα της εποχής. Τα Ευαγγέλια, επίσης, φαίνεται να υποδηλώνουν ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε έξω από την πόλη (Μάρκος 15:20, Ματθαίος 27:31 επ. Ιωάννης 19:17 επ.). Πού βρίσκεται λοιπόν ο Γολγοθάς; Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα σημερινά τείχη της Παλιάς Πόλης δεν είναι αυτά της εποχής του Ιησού.

Η Ιστορία του Γολγοθά:

Ο Γολγοθάς, που σημαίνει «τόπος κρανίου» στα αραμαϊκά, πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός σύμφωνα με τις αφηγήσεις της Καινής Διαθήκης. Βρισκόμενος ακριβώς έξω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ στην αρχαιότητα, ο Γολγοθάς ήταν πιθανότατα ένας βραχώδης λόφος ή μια υπερυψωμένη περιοχή ορατή από την πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη αναφέρουν όλα τον Γολγοθά ως τον τόπο της σταύρωσης του Ιησού, αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ των αφηγήσεων. Η παράδοση υποστηρίζει ότι η σταύρωση έγινε στην κορυφή ενός λόφου, συνδέοντάς τη συμβολικά με τη βιβλική απεικόνιση της θυσίας και της λύτρωσης.

Wikipedia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, πολυάριθμες εκκλησίες και θρησκευτικά ιδρύματα ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν την ακριβή τοποθεσία του Γολγοθά, οδηγώντας σε διάφορες τοποθεσίες που λατρεύονται ως τόπος σταύρωσης του Ιησού. Μεταξύ των πιο σημαντικών είναι η Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, η οποία στεγάζει τις παραδοσιακές τοποθεσίες τόσο του Γολγοθά όσο και του ταφικού τάφου του Ιησού.

Επίσκεψη στο Γολγοθά σήμερα:

Σήμερα, οι επισκέπτες της Ιερουσαλήμ μπορούν πράγματι να επισκεφθούν την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και να εξερευνήσουν τον χώρο του Γολγοθά. Αυτή η αρχαία εκκλησία, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ., είναι ένας από τους πιο ιερούς τόπους του Χριστιανισμού και σημαντικός προορισμός προσκυνήματος για τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

Μέσα στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, οι προσκυνητές μπορούν να ανέβουν μια σκάλα σε ένα παρεκκλήσι γνωστό ως Παρεκκλήσι της Σταύρωσης. Εδώ, μια λαξευμένη σε βράχο προεξοχή παραδοσιακά λατρεύεται ως το σημείο όπου υψώθηκε ο σταυρός και σταυρώθηκε ο Ιησούς.

Ένας κοντινός βωμός σηματοδοτεί το μέρος όπου βρισκόταν ο σταυρός, ενώ μια μαρμάρινη πλάκα πιστεύεται ότι καλύπτει τον ίδιο τον βράχο του Γολγοθά.

Αν και η αυθεντικότητα αυτών των τοποθεσιών δεν μπορεί να αποδειχθεί οριστικά, έχουν τεράστια θρησκευτική και πολιτιστική σημασία για εκατομμύρια χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Οι προσκυνητές έρχονται συχνά για να προσευχηθούν, να προβληματιστούν και να αποτίσουν φόρο τιμής στο κεντρικό γεγονός της πίστης τους.

Wikipedia

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι αστροναύτες αποκαλύπτουν: Πως μυρίζει το διάστημα;

Σήμερα

Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές απόψεις, που όμως συμφωνούν σε κάτι

Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της υπογονιμότητος

Σήμερα

Ποιες λύσεις προτείνονται

TikTok: Πώς ξοδεύουν εκατομμύρια κάθε μέρα οι χρήστες του;

Χτες

Οι χρήστες ξοδεύουν πάνω από 11 εκατ. δολάρια την ημέρα

Πώς ήταν η καθημερινή ζωή στον Μεσαίωνα;

Προχτές

Δύσκολη, ανυπόφορη, ατελείωτη

Αμφιλεγόμενα έργα τέχνης που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις

Προχτές

Η τέχνη ήταν πάντα ένας καθρέφτης που αντανακλά τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τις αντιπαραθέσεις της κοινωνίας.

Ποιος έφτιαξε τα πρώτα πόστερ;

Προχτές

Ο Jules Chéret και η ιστορία της καλλιτεχνικής αφίσας

Yφεση της φιλίας: Tι είναι αυτό το φαινόμενο που εμφανίστηκε τελευταία

Προχτές

Πώς τα social media και το YouTube έκαναν μια γενιά να πιστέψει ότι έχει φίλους

Ακραίες αιρέσεις σε όλο τον κόσμο που συζητιούνται ως σήμερα

Πριν 3 μέρες

Εξερευνώντας τις παράξενες αιρέσεις σε όλο τον κόσμο

Πόσο βαθύς είναι ο ωκεανός στην πραγματικότητα

Πριν 3 μέρες

Αν νομίζετε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τη θάλασσα, τότε θα εκπλαγείτε

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.